FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Cristi Dulca, despre marile cumpene ale vieții: „Mi-au descoperit o malformație la inimă, am avut cancer testicular, apoi o tumoră!”

Cristi Dulca, al doilea de la stânga la dreapta, pe rândul de sus, a avut multe probleme de sănătate FOTO: IMAGO
Cristi Dulca, al doilea de la stânga la dreapta, pe rândul de sus, a avut multe probleme de sănătate FOTO: IMAGO

Articol de - Publicat luni, 20 martie 2023 09:00 / Actualizat luni, 20 martie 2023 14:00

Fostul internațional Cristi Dulca a participat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” și a vorbit despre problemele medicale pe care le-a avut în cariera sa de fotbalist profesionist.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Cristi, din ce-mi aduc aminte, ai terminat cariera de fotbalist destul de tânăr.
- La Honved. Înainte, nea Mircea Lucescu m-a vrut la Beșiktaș. Mi-am făcut ceva analize, la Timișoara, și mi-au descoperit o malformație la inimă, din naștere. Acolo a fost gata! La 30 de ani.

- Bine, pe tine nu te-au ocolit bolile în viață.
- Da...

- Dar ai fost un caracter puternic și ai învins cancerul!
 - Am avut cancer testicular. Apoi o tumoră, care a fost mai grea. Eram la licența Pro, plus antrenor la Tulcea, și făceam câte șapte, opt pe zi, timp de o săptămână, citostatice. De la Cluj luam avionul la București, de la București la Tulcea mergeam cu o mașină. Mergeam la meciuri, la cursuri.

- Era un chin, nu te supăra!
- Era un chin, dar în nicio clipă n-am cedat. M-am comportat ca și cum eram un om normal. Nu ascundeam lucrul ăsta.

- După cancerul testicular a apărut...
- A apărut după doi ani o tumoră. Acum am terminat, sunt vindecat, nu mai am niciun fel de problemă. De 12 ani am încheiat capitolul cancer.

- Ai reușit să o faci.
- Nu a fost ușor, apoi am ajutat foarte multă lume mental și vorbind despre probleme. Chiar am o poveste interesantă de când eram antrenor la Mediaș. M-a sunat un militar de la Alba Iulia care avea cam aceeași problemă pe care o avusesem eu. Vorbeam zilnic și l-am încurajat foarte mult. Ce înseamnă să fii puternic, să treci peste momentele astea!

- Impresionant.
- Da, da. După ce și-a revenit m-a căutat și mi-a dat medalia lui din Afganistan, drept mulțumire.

Cum a arătat cariera lui Cristi Dulca

Ca jucator, Dulca a evoluat în România pentru CFR Cluj, Gloria Bistrița, Rapid București, Ceahlăul Piatra Neamț și Gaz Metan Media, iar în străinătate a jucat în Coreea de Sud, la Pohang Steelers, și în Ungaria, la Honved Budapesta. La prima reprezentativă a bifat 6 selecții în perioada 1997-1998.

În cariera de antrenor, Cristian Dulca a mai antrenat următoarele echipe: FC Vaslui, Universitatea Cluj, Delta Tulcea, Gaz Metan Mediaș și Jiul Petroșani. De asemenea, în perioada 2015-2018 a fost selecționerul reprezentativei U21 a României.

Dulca este în prezent selecționer al reprezentativei de fotbal feminin a României și are drept obiectiv principal calificarea naționalei feminine la Campionatul European de fotbal feminin din 2025.

CITEȘTE ȘI:

„Cu banii mei să susțin echipa locală?” » Dan Șucu intervine în dezbaterea club public vs. privat: „Am scos în evidență această anormalitate!”
RAPID
„Cu banii mei să susțin echipa locală?” » Dan Șucu intervine în dezbaterea club public vs. privat: „Am scos în evidență această anormalitate!”
Florin Răducioiu la 53 de ani! E singurul român care a evoluat în toate marile campionate ale Europei: „Fără Lucescu nu aș fi devenit fotbalist”
PRIETENII LUI OVIDIU
Florin Răducioiu la 53 de ani! E singurul român care a evoluat în toate marile campionate ale Europei: „Fără Lucescu nu aș fi devenit fotbalist”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
o_bic
o_bic  •  20 Martie 2023, 21:07

Ctisti Dulca,component al generatiei de aur? 6 selectii la nationala

Vezi toate comentariile (1)
Comentează