FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV „Românii sunt înapoiați în gândire! Mi se pare o prostie” » Cristian Daminuță a răbufnit, după o carieră ratată: „Voi știți cât bea Maicon?”

Cristian Daminuță (31 de ani) a fost prezent la GSP LIVE
Cristian Daminuță (31 de ani) a fost prezent la GSP LIVE

Articol de GSP - Publicat joi, 06 mai 2021 09:32 / Actualizat joi, 06 mai 2021 10:54

Cristian Daminuță (31 de ani) a fost prezent la GSP LIVE și a avut o reacție dură la adresa românilor.

Mijlocașul care a jucat în acest sezon la ACS Poli Timișoara, în Liga 3, s-a declarat nemulțumit de faptul că, în România, fotbaliștii sunt judecați din cauza vieții extrasportive. Daminuță spune că acest lucru nu s-a întâmplat și în Serie A, acolo unde a fost coleg cu nume mari de la Inter sau AC Milan. 

Cristian Daminuță: „Românii sunt înapoiați în gândire”

„Dacă vedeam fotbaliști adevărați în Liga 1, îmi agățam ghetele în cui. Dar ce se întâmplă pe teren îmi dă speranțe că pot juca până la 36-37 de ani. Toți judecă după copertă până să mă cunoască. După ce mă cunosc, toți spun «Ce băiat e Daminuță!».

 Nu știu și nu înțeleg de unde sunt probleme astea, legat de ce faci în afara terenului. Mi se pare o prostie! Am fost la cel mai înalt nivel, iar ce se întâmpla acolo îmi dădea speranțe și mă gândeam că nu sunt eu vinovat, ci lumea din România. Oamenii sunt foarte înapoiați în gândire!

Acolo nimeni nu are treabă cu ce faci în viața extrasportivă! Maicon, de exemplu, fostul fundaș de la Inter... Nu există fotbalist în Liga 1 care să bea bere ca el, dar îți mânca gazonul pe teren. La noi, dacă te prinde cu un pahar de vin sau bere, nu ți se mai dă a doua zi șansa să demonstrezi ce poți. Mi se pare foarte ciudat! Fiecare are viața lui și face ce vrea. Mi se pare ilogic. Ce contează ce fac luni dacă sâmbătă, la meci, sunt cel mai bun?”, a spus la GSP LIVE fostul mijlocaș de la Inter, AC Milan sau Dinamo.

„Românii sunt înapoiați în gândire! Mi se pare o prostie” » Cristian Daminuță a răbufnit, după o carieră ratată: „Voi știți cât bea Maicon?”
Maicon a fost coleg cu Cristian Daminuță la Inter Milano, foto: Guliver/GettyImages

Daminuță, carieră ratată după transferuri la Inter și Milan

Cristian Daminuță a debutat în Liga 1, la numai 16 ani, în tricoul lui Poli Timișoara, într-un 0-0 cu Dinamo. Peste doi ani se transfera la Inter, unde a rezistat numai două sezoane, timp în care a fost împrumutat la Modena și Dinamo. 

A urmat mutarea la Milan, unde a fost însă împrumutat în toți cei 5 ani de contract la echipe ca L'Aquila, FC Tiraspol, ACS Poli, Flacăra Făget și Viitorul. 

Cele două sezoane la echipa lui Hagi au reprezentat perioada cea mai bună a fundașului, acesta bifând 47 de meciuri în campionat. După încheierea contractului cu Milan, Daminuță a schimbat în continuare echipe la foc automat, trecând pe la Zakho, Baia Mare, Ramat HaSharon, Olimpia Satu Mare, Abano, Millenium Giarmata, Virtus Cupello și ACS Poli.

Citește mai multe știri din fotbalul românesc: 

NOTE GSP: jucătorul reinventat de Uhrin, încă un meci excelent pentru Dinamo! Cine a fost omul meciului la Iași

Un fotbalist de bază al Craiovei e descumpănit: „Seara stau și mă gândesc. Poate sunt eu blestemat”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (59)
emanuelinho9
emanuelinho9  •  09 Mai 2021, 12:31

are dreptate, dar Daminuta a fost un esuat atat pe teren cat si in afara lui, chiar nu inteleg de ce li se mai ia interviuri la toti esuatii ca si cum ei ar fi fost ceva reprezentativ in fotbal?

10165222520250302
Bratosin Razvan  •  07 Mai 2021, 03:57

Johny noi stim cine esti! Te pupa Timisoara????

694663087795468
Cojo Ioan  •  07 Mai 2021, 00:42

bai Daminuta,e o vorba mare ''nu e un cap ca altul''nici Dinamo nu joaca ca Borussia desi incearca,,,ai dreptate ca suntem depasiti la toate capitolele in materie de antrenori si pregatire dar cand ajungi afara trebuie sa te inpui nu sa ''freci''banca,,,noi inca nu avem rautatea aia pozitiva a sarbilor,,,, din pacate

Vezi toate comentariile (59)
Comentează