FOTBAL  »  Superliga  »  FC VOLUNTARI

VIDEO// EXCLUSIV Argentinianul din Superligă, cucerit de legenda lui Dracula și castelul Peleș: „Am auzit că bea sânge”

Foto: Cristian Paz
Foto: Cristian Paz

Articol de - Publicat miercuri, 24 mai 2023 12:00 / Actualizat miercuri, 24 mai 2023 16:24

Adus în ianuarie pentru a suplini problemele din defensivă lui Liviu Ciobotariu, Cristian Paz a ajuns să lupte cu Voluntari la baraj pentru a prinde un loc în Conference League.

Cu emoții și ajutat de bunul său prieten, Patricio Matricardi, Cristian Paz a povestit pentru GSP.ro cum decurge viața sa în România și descrie fotbalul de la noi ca fiind unul mai pașnic comparativ cu cel din țara natală, Argentina.

Gică Hagi contestă decizia cu care Rădoi a intrat în istorie: „După ce s-a întors de la națională, 2-3 luni nu m-am înțeles cu el”
NAȚIONALA
Gică Hagi contestă decizia cu care Rădoi a intrat în istorie: „După ce s-a întors de la națională, 2-3 luni nu m-am înțeles cu el”

VIDEO. Cristian Paz: „Dracula e faimos și în Argentina”

Fundașul central spune că România i-a devenit a doua acasă, astfel că a decis să-și aducă familia aici.

„Mă simt foarte bine de când am ajuns în România, aproape ca acasă și asta e foarte important pentru mine și familia mea. Chiar înainte să vin am vorbit cu Matricardi care mi-a spus câteva lucruri despre traiul de aici și asta m-a convins.

Îmi place mult arhitectura, îmi plac orașele, mai ales Bucureștiul, despre care știu că este destul de vechi. Am avut timp să mă plimb și să vizitez puțin cu familia. Orașele sunt diferite față de cele din Argentina, dar sunt frumoase”, spune Cristian Paz.

De când a ajuns în România, argentinianul a rămas impresionat de legenda lui Dracula și de supă.

„Legenda lui Dracula este faimoasă în Argentina. De curând am fost cu familia și am vizitat castelul și am rămas impresionat. Îmi place foarte mult povestea din spate. Am auzit că bea și sânge. Hahaha! Castelul era impunător, dar experiența a fost frumoasă. Nu sunt de fel fricos, îmi place mult istoria, așa că m-am simțit bine.

De când am venit, am încercat cu Matricardi ceva mâncare tradițională. Mi-au plăcut foarte mult supele, dar la capitolul mămăligă, rămân la cea din Argentina, gătită de soția mea”, mărturisește Paz.

VIDEO. Cristian Paz: „Petrecem o săptămâna înainte și una după”

Cu toate că FCSB a pierdut titlul în fața celor de la Farul, fundașul argentinian este de părere că echipa lui Charalambous a fost cel mai greu adversar și face o comparație între fotbalul românesc și cel din țara „pumelor”.

„Cu Steaua am avut un joc mai dificil, iar cel mai de temut adversar din teren a fost Dugandzic. La voi se joacă mai tactic și cea mai mare diferență este că fotbalul argentinian este mai agresiv, cu mai multe conflicte, care aici nu prea există, sau nu sunt permise. Asta din cauza faptului că argentinienii sunt probabil foarte pasionali, mai efervescenți ”, mai povestește Cristian Paz.

De mic am avut o dorință mare de a juca fotbal și de a mă dezvolta în domeniul ăsta. Îmi doream să cresc și visam să fac asta în viitor. Cred că în Argentina, majoritatea copiilor visează să fie jucători de fotbal, așadar o mare parte din copilărie și din adolescență am fost lângă minge decât lângă școală.

- Cristian Paz, fundaș Voluntari

Dintre Maradona și Messi l-ar alege oricând pe jucătorul care s-a consacrat la Barcelona decât pe cel care e considerat „Dumnezeu” în Napoli.

„În familia mea este un lucru sfânt să vorbești de Maradona. Îl văd ca pe o legendă, ca pe un idol. Eu, din cauza vârstei poate, sunt fan Messi pentru că este contemporan și nu am trăit la fel de mult în epoca lui Diego, dar este într-adevăr una dintre cele mai respectate legende argentiniene.

Eu țin cu Boca, din copilărie, iar atmosfera este plină de euforie. Stadioanele sunt pline, lumea iese pe stradă pentru a sărbătorii atunci când câștigăm. Oamenii petrec o săptămână înainte și încă una după meci pentru că e o sărbătoare pentru toți”, a mai adăugat fundașul Voluntariului.

Citește și alte știri:

Gigi Becali, prima reacție după gestul șocant făcut de Florinel Coman la meciul cu Farul

Primele mutări în mercato pentru Dinamo: două cunoștințe vechi, unul chiar de la adversara de la baraj!v

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
istet10
istet10  •  24 Mai 2023, 23:48

Adica tu ce esti?

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  24 Mai 2023, 17:44

...daca n a spus ca a auzit de hagi nu i bun ...datine articole cu jiji ...aici nu comenteaza nimeni ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează