FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

Ales „Antrenorul lunii” în ancheta GSP, Bergodi își face în Italia strategia pentru noul sezon: „Planul e simplu” + „Eram pe 12, dar am făcut o minune și am câștigat Cupa și play-out-ul”

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 04 iunie 2022 08:21 / Actualizat sambata, 04 iunie 2022 09:56

Cristiano Bergodi și-a adjudecat premiul de „Antrenorul lunii mai” în ancheta Gazetei. Italianul antrenează deja de 18 ani în țara noastră. Aflat în vacanță, acasă, Mister Bergodi își face deja planurile pentru sezonul viitor.

- Domnule Bergodi, ce faceți?
- Bună ziua, în vacanță. Sunt acasă, în Italia. Sunt foarte bine, ne încărcăm bateriile pentru noul sezon. Chiar dacă am venit să mă relaxez, am o grămadă de treabă pe cap. Mamma mia, nici nu vreți să știți. 

- Voiam să vă întreb cum a fost sezonul recent încheiat pentru dumneavoastră?
- Înainte de toate, voiam să le mulțumesc tuturor celor care m-au ales antrenorul lunii mai în Gazeta Sporturilor. Pentru mine și pentru Sepsi chiar a fost o lună minunată. 

Am terminat play-out-ul pe primul loc. După, normal, cireașa de pe tort, a fost finala Cupei României, câștigată împotriva Voluntariului. 

Sepsi e Regina! » Marius Ștefănescu a fost ales „Jucătorul lunii mai”, iar Cristiano Bergodi - „Antrenorul lunii”! Cum s-a votat
CEI MAI BUNI
Sepsi e Regina! » Marius Ștefănescu a fost ales „Jucătorul lunii mai”, iar Cristiano Bergodi - „Antrenorul lunii”! Cum s-a votat

Cristian Bergodi: „Sepsi a luat Cupa, fiind singura echipă din play-out!”

- Ați terminat sezonul de Liga 1 în forță.
- Pfff! Ce meci a fost cu Craiova. Am marcat cinci goluri și după meciul ăsta am terminat pe prima poziție. A fost un lucru extraordinar.

- Oricum, finala Cupei României rămâne...
- Am făcut o minune, pentru că nimeni nu ne dădea șanse. În semifinale am fost patru echipe, iar noi eram singura din play-out! 

Celelalte trei erau toate din play-off! Jucau Universitatea Craiova, FC Argeș și FC Voluntari. Noi am câștigat Cupa împotriva locului trei și a locului patru din campionat. Repet, nimeni nu ne dădea șanse de câștig.

- Câștigarea Cupei a mai diminuat dezamăgirea ratării play-off-ului?
- Nu, nu, nu! Crede-mă că la noi n-a fost o dezamăgire că am ratat play-off-ul. Cei din conducere nu ne-au făcut să ne simțim vinovați pentru că am ratat calificarea în primele șase. 

Când am vorbit cu domnul Dioszegi sau cu Attila Hadnagy, niciodată nu mi-au reproșat necalificarea. Nu s-au supărat pentru că știau handicapul cu care am plecat la drum.

- Când ați preluat-o pe Sepsi echipa avea o singură victorie!
- Din păcate, așa a fost, dar eu nu vreau să caut vinovați! Echipa era pe locul 12 în clasament. Ce puteam să fac eu? Nu am o baghetă magică. 

Eu nu vreau să spun ceva rău despre Leo Grozavu pentru că el a făcut minuni cu această echipă anul trecut. Dar cu acest handicap cu care eu am plecat în octombrie nu era deloc ușor să ajungi în play-off. 

Bargoid: „Cu muncă și cu încredere am reușit să facem o minune”

- Deci lumea nu v-a reproșat absolut nimic.
- Exact. Nu ne-am simțit vinovați de aceste lucruri și am mers înainte, încercând să câștigăm play-out-ul, chiar dacă aveam trei echipe în fața noastră. Cu muncă și cu încredere, împreună cu băieții am reușit să facem o minune. 

Noi în ultimele 12 meciuri am avut zece victorii, un egal cu Dinamo și înfrângerea cu Rapid. 

- Pentru Sepsi ce urmează în sezonul viitor? Ce planuri aveți?
- Planul e simplu, chiar foarte simplu. Intrarea în play-off! Și să ajungem măcar un pic mai departe în preliminarii de Europa. Eu stau cu picioarele pe pământ, cred că tot clubul stă cu picioarele pe pământ, pentru că nu e ușor. 

Măcar să trecem noi de primul tur preliminar din Conference League pe care-l jucăm. Ar fi deja un pas înainte față de anul trecut. 

- Campionatul oricum rămâne cel mai important, nu?
- Evident, normal. Liga 1 este competiția cea mai importantă. Nu ne gândim noi la grupele Champions League, dar în campionat intrarea în play-off e obiectivul nostru. Chiar dacă e greu. Acolo sunt trei echipe tari: Craiova, FCSB și CFR Cluj. 

Apoi mai ai Rapidul, unde a intrat Dan Șucu, ai Voluntari, unde a rămas Ciobotariu, FC Argeș, dar și Farul. Chiar e greu să intri în play-off! O să fie un campionat mult mai interesant decât cel care a trecut. 

212 meciuriare Cristiano Bergodi în fotbalul românesc. 96 de victorii, 51 de rezultate de egalitate și 65 de înfrângeri

Cristiano Begodi: „Ștefănescu e ca Beppe Signori”

Cristiano Bergodi a vorbit și despre elevul său, Marius Ștefănescu, declarat jucătorul lunii mai în „Cei mai buni”.

„Pe Marius îl văd în fiecare zi la antrenamente și îmi amintește de Beppe Signori. Nu pentru că vreau să-l laud prea mult, dar e un mic Giuseppe, de trei ori golgheter cu Lazio, când jucam eu. 

E micuț, are stângul bun, lovește bine, biomecanica excelentă. E un jucător foarte bun, un băiat care poate face diferența în orice moment.

E polivalent, poate juca pe ambele benzi, poate juca inclusiv în spatele vârfului fiindcă știe să intre și are timpul de pătrundere. A crescut foarte mult în ultima perioadă”, spune Bergodi. Care crede că mijlocașul din Caracal merita convocarea la prima reprezentativă: 

„E un mare plus pentru el. De blondul ăsta mic o să mai auzim pentru că a făcut și o să mai facă lucruri frumoase. Merită din plin convocarea. Avea nevoie de atenția asta din partea selecționerului și e foarte important inclusiv pentru el că a ajuns la lotul național”.

VIDEO Cristiano Bergodi, antrenorul lunii mai 2022: „Nu am vreo baghetă magică, dar luna mai a fost una de vis, una minunată!”

Citește și: 

Cosmin Matei, primul care a scăpat din „haită” » A fost prezentat oficial la un club din Liga 1

Marius Ștefănescu, „Jucătorul lunii mai”! Cum s-a votat + Declarațiile mijlocașului: „Acum sper să câștigăm toate meciurile cu naționala”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează