GSP SPECIAL  »  IDEILE GAZETEI  »  CEI MAI BUNI

CEI MAI BUNI Cristiano Bergodi, ales „Antrenorul lunii mai”! Cum arată voturile + Reacția tehnicianului: „Nu am vreo baghetă magică, dar luna mai a fost una de vis!”

Articol de - Publicat joi, 02 iunie 2022 12:00 / Actualizat joi, 02 iunie 2022 12:08

Cristiano Bergodi și-a adjudecat premiul de „Antrenorul lunii mai” în ancheta Gazetei. A calificat-o pe Sepsi în finala Cupei României şi le-a adus covăsnenilor primul trofeu din istoria clubului, după ce s-a impus, 2-1 cu FC Voluntari, în ultimul act. În plus, a câştigat play-out-ul, diminuând astfel din supărarea produsă de ratarea calificării în play-off.

„Luna mai a fost una de vis, una minunată! Câștigarea Cupei României a fost cireașa de pe tort. Am făcut o minune, pentru că nimeni nu ne dădea șanse. În semifinale am fost patru echipe, iar noi eram singura din play-out. Celelalte trei erau echipe din play-off! Jucau Universitatea Craiova, FC Argeș și FC Voluntari. Noi am câștigat Cupa împotriva locului trei și a locului patru din campionat. A fost un meci extraordinar și, repet, nimeni nu ne dădea șanse de câștig.

Când au început semifinalele noi eram singura echipă din play-off și meritul este și mai mare pentru această performanță. Nu am vreo baghetă magică, dar e clar că pentru sezonul viitor misiunea noastră este să ajungem în play-off și să avem un traseu cât mai lung în Conference League, chiar dacă o să fie foarte greu”, a spus Bergodi.

212 meciuriare Cristiano Bergodi în fotbalul românesc. 96 de victorii, 51 de rezultate de egalitate și 65 de înfrângeri

La categoria „Antrenorul lunii mai”, Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni: Dan Petrescu (CFR Cluj), Cristiano Bergodi (Sepsi) și Marius Măldărășanu (Hermannstadt). Pe lista preliminară au mai fost Lincar (U Cluj), Chivu (Inter Primavera) și Șumudică (Al Shabab).

Un antrenor extraordinar, caracterizat în primul rând de modestie, fair-play și bun-simț. După 17 ani în fotbalul românesc merita din plin să câștige încă un trofeu, după Supercupa câștigată cu Rapid. Bergodi un antrenor dedicat meseriei și extrem de pasionat
Răzvan Pleșca

Cum se votează pentru „Jucătorul lunii” și „Antrenorul lunii”

Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți) care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.

CLASAMENT FINAL » Antrenorul lunii mai 2022

1. Cristiano Bergodi19,5p
2. Dan Petrescu15p
3. Marius Măldărășanu13,5p

Clasament detaliat

Votul cititorilor

1. Cristiano Bergodi5p
2. Dan Petrescu4p
3. Marius Măldărășanu3p

Votul jurnaliștilor GSP

1. Cristiano Bergodi10p
2. Dan Petrescu8p
3. Marius Măldărășanu6p

Votul specialiștilor

1-2. Cristiano Bergodi4,5p
 Marius Măldărășanu4,5p
3. Dan Petrescu3p

Marius Ștefănescu, jucătorul lunii mai 2022: „Cupa a salvat sezonul pentru Sepsi! Acum sper să câștigăm toate meciurile cu naționala”

CITEȘTE ȘI:

Dinamo se înscrie în regula-faliment » Uluitor ce s-a întâmplat cu cele 18 echipe care erau în Liga 1 acum 10 ani! O singură excepție
Dinamo în Liga 2
Dinamo se înscrie în regula-faliment » Uluitor ce s-a întâmplat cu cele 18 echipe care erau în Liga 1 acum 10 ani! O singură excepție
MM Stoica, după eventul reușit de puștii U15 ai lui FCSB: „12:0 vs Dinamo și «doar» 6:0 cu CSA. Mai prind și ei zile în care nu le ies chiar toate”
fcsb
MM Stoica, după eventul reușit de puștii U15 ai lui FCSB: „12:0 vs Dinamo și «doar» 6:0 cu CSA. Mai prind și ei zile în care nu le ies chiar toate”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează