FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

A semnat! Sepsi OSK are antrenor: „Luni începe treaba”

Sepsi OSK are o singură victorie în Liga 1 în acest sezon // foto: Imago Images
Sepsi OSK are o singură victorie în Liga 1 în acest sezon // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 08 octombrie 2021 13:52 / Actualizat vineri, 08 octombrie 2021 20:10

Este oficial: Cristiano Bergodi (56 de ani) este noul antrenor de la Sepsi OSK. Tehnicianul italian a semnat în această după-amiază contractul pe care covăsnenii i l-au propus.

Cristiano Bergodi a bătut palma cu șefii echipei din Sf. Gheorghe. El urmează să fie prezentat luni, când va conduce primul antrenament la noua sa echipă.

Cristiano Bergodi a semnat cu Sepsi OSK: „Luni începe treaba”

„Am încheiat toate discuțiile, e clar, Cristiano Bergodi e noul antrenor al lui Sepsi. Luni începe treaba! Ne bucurăm de aducerea sa, sperăm că va avea măcar aceleași rezultate pe care le-a avut Leo Grozavu. Ne doream un antrenor care să știe campionatul, jucătorii, limba, să nu aibă nevoie de timp de adaptare. Deși îl vom prezenta luni, cred că o adevărată prezentare va avea la primul meci. 

Discutăm despre un stadion nou, un antrenor nou pentru Sepsi, care - culmea - va debuta împotriva fostei echipe. Un cap de afiș interesant, sperăm să fie și de bun augur pentru noi”, a transmis Cornel Șfaițer, managerul general de la Sepsi.

A semnat! Sepsi OSK are antrenor: „Luni începe treaba”
Cristiano Bergodi

Primul meci al lui Bergodi la Sepsi OSK va fi cu FC Voluntari, pe 16 octombrie, de la ora 17:30. 

Cristiano Bergodi, experiență vastă în România 

Antrenorul italian e liber de contract din noiembrie 2020, după despărțirea de CS Universitatea Craiova. Acesta va veni la Sepsi cu doi oameni, un preparator fizic, Ionel Colonel, și cu antrenorul secund Luigi Ciarlantini.

De-a lungul carierei, Cristiano Bergodi a antrenat 8 echipe în România: FC Național, CFR Cluj, Rapid, Poli Iași, FCSB, ASA Târgu Mureș, FC Voluntari și CS Universitatea Craiova.

  • În România, Bergodi are un singur trofeu, Supercupa României, câștigată cu Rapid în 2008.
  • Cele mai multe meciuri ca antrenor le-a avut la Voluntari, 49 (10 victorii, 14 egaluri, 25 de înfrângeri), între noiembrie 208 și ianuarie 2020.
  • Cu CSU Craiova a fost eliminat în turul 1 al preliminariilor Europa League (1-2 cu Locomotiv Tibilisi) și a avut 14 victorii și 4 înfrângeri.
  • La FCSB, în 2009, a rezistat doar 13 partide (9 victorii, 2 egaluri și 2 înfrângeri), fiind dat afară după ce s-a certat cu patronul Gigi Becali, pe care nu l-a lăsat în vestiar în pauza unui meci

Gâlcă și Boloni au mai fost pe listă

După demiterea lui Leo Grozavu, șefii lui Sepsi au avut două nume tari pe listă: Costel Gâlcă și Ladislau Boloni. Dar negocierile nu s-au concretizat. „Boloni nu vine la noi din motive personale, mi-a spus că preferă să locuiască în continuare în Franța. A zis că nu exclude o colaborare în viitor. Eu sper că după un an îl voi convinge să semneze cu Sepsi. 

Cu Gâlcă nu ne-am înțeles în privința banilor, el dorea să aducă mulți oameni în staff și costurile ar fi fost mari. Decât să facem acum un efort de care nu suntem capabili, iar peste un an să vorbim despre insolvență, mai bine aducem alt antrenor”, spunea patronul Dioszegi la DigiSport.

Mai multe știri din Liga 1: 

Scandal în familia Mititelu » O rudă a depus plângere penală: „A ajuns o bombă” + replica lui Adrian Mititelu Jr.: „O dăm în judecată!”

FCSB are cel mai slab Budescu din istorie » „Artistul” n-a fost niciodată într-o formă atât de proastă!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
bazinga
bazinga  •  08 Octombrie 2021, 21:12
Postat de dinamo100 pe 08 Octombrie 2021, 18:49

Bergodi e antrenor bun, dar preluarea unei echipe in mijlocul campionatului e riscanta.

Antrenor bun pentru Romania...evident!

bazinga
bazinga  •  08 Octombrie 2021, 19:20

Jenant,ridicol, trist!

dinamo100
dinamo100  •  08 Octombrie 2021, 18:49

Bergodi e antrenor bun, dar preluarea unei echipe in mijlocul campionatului e riscanta.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează