FOTBAL  »  Superliga  »  LUPTA LA TITLU

Criza Craiovei, bucuria lui Becali! De ce sunt forțați oltenii s-o ajute pe FCSB în lupta pentru titlu

Articol de , - Publicat luni, 15 aprilie 2019 08:28

CALCULE. FCSB încă speră la titlu. Universitatea Craiova nu e sigură de calificarea în cupele europene, deci nu-și mai permite un non-combat cu CFR Cluj, cum se temea Becali că aveau de gând oltenii. Viitorul, altă formație pe care o suspecta Gigi, a căpătat și ea o miză nouă: locul al 3-lea.

Forma dezastruoasă în care a intrat Craiova schimbă calculele pentru returul play-off-ului: oltenii nu mai sunt implicați în lupta pentru titlu, s-au îndepărtat prea mult de primul loc, însă au de tras serios ca să participe în cupele europene și în sezonul viitor. Și nici Viitorul nu mai participă cu relaxare în ultimele cinci etape, oamenii lui Hagi au ajuns la un punct de locul al treilea. 

„Nu cumva să se relaxeze în campionat!”

Modificarea neașteptată a clasamentului e cea mai bună veste pentru Becali. Patronul FCSB socotise deja că echipa lui va avea de suferit de pe urma simpatiei de care are parte CFR la Craiova și la Ovidiu: „Nu știu dacă mai e posibil să se împiedice Clujul, că nu mai au mize Universitatea și Viitorul. Poate doar să câștige Hagi la Craiova și să ajungă să lupte între ei pentru locul al treilea, altfel parcă văd că vor fi obosiți în campionat și unii, și ceilalți!”. Gigi îl mai „înțepase” pe Gică și după un joc în care dobrogenii remizaseră cu Sepsi, 0-0: „Unii vin la București și ne bat pe noi, pe urmă bagă rezervele, spun că nu-i mai interesează campionatul, ei se odihnesc pentru Cupă!”. 

Sâmbătă s-a îndeplinit însă scenariul la care doar visa Becali: Craiova și Viitorul au motive serioase să lupte până la final, să joace serios meci de meci. Oltenii nu mai sunt atât de siguri de locul al treilea, ultimul care garantează un bilet de cupe europene. Ai lui Hagi au ajuns la un singur punct de podium, concurează cu Bănia pentru poziția de Europa League. 

L-au mai păcălit pe Gigi

Miza e concretă: există posibilitatea ca Astra să câștige Cupa României, caz în care trupa din Giurgiu ar obține accesul în Europa, iar locul al patrulea din campionat n-ar mai duce în nicio competiție continentală. Astra a câștigat turul semifinalei cu CFR, 3-1 la Cluj, și are participarea în finală ca și garantată. Viitorul este, de asemenea, favorită la ultimul act, ca urmare a succesului din turul de la Craiova, 2-1.

FCSB are de jucat la Ovidiu și la Craiova, CFR le va primi pe ambele în Gruia. 

De ce era Becali atât de îngrijorat de jocurile de culise la care s-ar fi pretat oltenii și dobrogenii? În sezonul trecut, Viitorul a remizat cu Steaua, 2-2, și a pierdut ambele meciuri din play-off cu CFR, rezultate care au dus trofeul în Ardeal. Cu două stagiuni în urmă, Craiova s-a implicat tot anti-FCSB: a folosit într-un meci cu echipa lui Hagi o formulă numai cu copii și cu rezerve, a pierdut cu 0-1 și a facilitat încoronarea trupei lui Gică. De data asta vor fi mai greu de făcut jocuri ascunse! 

PROGRAM FCSB:

PROGRAM CFR CLUJ

  • Sepsi (deplasare)
  • Viitorul (acasă)
  • Astra (deplasare)
  • CSU Craiova (acasă)
  • FCSB (deplasare)

„Nu mai avem șanse să devenim campioni, asta e clar. Și participarea în cupele europene a ajuns în pericol, acesta e adevărul! Avem de luptat pentru locul al treilea și pentru Cupa României”
Devis Mangia, antrenor Craiova

„Cel mai apropiat obiectiv al nostru e locul al treilea. Craiova a avut șapte puncte în plus și părea greu să mai ajungem pe podium, dar ne-am apropiat la un singur punct, deci e posibil să mai urcăm!”
Ianis Hagi, mijlocaș Viitorul

2 ania bifat în Europa League noua Universitatea Craiova. De fiecare dată s-a blocat în prima fază preliminară în care a pătruns, eliminată o dată de AC Milan și a doua oară de RB Leipzig

4 locurieuropene are Liga 1: campioana se duce în Champions League, locurile 2 și 3 au bilete de Europa League, ca și câștigătoarea Cupei

3 punctea câștigat Viitorul în turul din play-off cu FCSB, după 2-1 la București. Dobrogenii au pierdut acasă cu CFR, 0-1. Craiova a fost învinsă de Steaua, 2-3, și a luat un punct în Bănie cu CFR, 0-0

Sperietoarea chiar se odihnește!

Astra, din cauza căreia tremură și Viitorul, și Craiova, se poate concentra doar pe meciurile din Cupă în finalul stagiunii. Oamenii lui Enache nu mai au vreo miză clară în campionat, le e imposibil să mai spere că ar putea prinde locul al treilea. Tot ce au de făcut ca să-și transforme sezonul într-unul excelent e să păstreze avantajul pe care l-au luat la Cluj, acel 3-1 din semifinală, și apoi să dea lovitura în ultimul act din competiție, contra Craiovei sau a Viitorului. Ar fi nevoie ca Astra să rateze Cupa pentru ca oltenii și dobrogenii să împartă ultimele două poziții europene. 

Citește și: 

Note GSP: nici măcar un fotbalist de 7 în derby-ul de titlu! Un stelist a luat nota 3

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (34)
mosvasile
mosvasile  •  15 Aprilie 2019, 17:19

Sa vedeti acum ce "presiune"se va pune pe Viitorul,ca sa-i bata ei pe CFR -daca fcsb nu a fost in stare-si *** cu fcsb!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lionforever
lionforever  •  15 Aprilie 2019, 17:04
Postat de catalynn pe 15 Aprilie 2019, 13:13

Liniștește-te bre, ca iti crapă o vena! CSU va face performanța in 2 condiții: 1) cand va dori PSD (mai exact cand vor considera ca un campionat le va aduce beneficii electorale, deocamdata nu e cazul, oricum oltenii voteaza cu Olguța si Olgutul asa ca mai bine ajuta pe ne-a jjjijji) 2) cand Rotaru care are momentan niste obligatii fata de clanul Becali (nu ne-a jjjijji personal, ci mai mult spre Geambazi care l-a ajutat groscean prin relațiile lor sa isi supraevalueze si el niste proprietăți) va considera ca s-a achitat deplin. Stai liniștit, treaba cu reclamația la FRF e pt ***, dupa cum se vede insa mulți au plecat dupa fenta :-))))

Păi si cu viitorul acum doi ani cum a fost ? Vă hotărâți odata, ca bubuiti de inteligență o data ziceți asa alta data invers.

whiteredarad
whiteredarad  •  15 Aprilie 2019, 14:10

Cum *** sa faca FCSB 9 ( noua ) puncte cu Viitorul si Craiova , in deplasare si CFR , acasa ? Nu mai vorbesc de Sepsi, doar cu ASTRA ..."se aranjeaza". La Cluj daca FCSB avea coa--e, si-cit de cit- echipa de valoare,trebuia sa bata, sau macar sa-i domine pe clujeni, si sa nu marcheze , din cauza ghinionului. dar FCSB nu a avut..nici macar o ocazie clara, doar "inceputuri de ocazie". Chiar si cu aranjamente, cu arbitri, tot vor depinde de ultimul meci....si ala foarte greu de castigat ! Logic si in conditii ( cit de cit ) normale...campionatul...s-a jucat..!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (34)
Comentează