FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CFR 1-1

Cronica de la Rapid - CFR 1-1, scrisă de Cătălin Ţepelin: "Matematica prudenţei"

Mihai Roman şi Weldon au marcat cele două goluri
Mihai Roman şi Weldon au marcat cele două goluri

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 25 septembrie 2011 16:24

Weldon a anulat avantajul luat de Rapid după golul lui Roman şi a împărţit punctele între CFR şi Rapid, la capătul unui meci prea organizat

Giuleştiul nu e plin, dar din peluză picură lavă spre gazon. "Din nou acasă", vitamina perfectă pentru Rapid înaintea unui meci aşa tare.

Weldon a anulat avantajul luat de Rapid după golul lui Roman şi a împărţit punctele între CFR şi Rapid, la capătul unui meci prea organizat

Giuleştiul nu e plin, dar din peluză picură lavă spre gazon. "Din nou acasă", vitamina perfectă pentru Rapid înaintea unui meci aşa tare.

Aşadar, derby. Probă de caracter pentru bucureşteni, fără Alexa şi Herea, plus Răzvan antrenor prin 3G. Şi probă de valoare pentru CFR, venită după "hora unirii" de la Galaţi şi PIN-ul spre victorie oferit de Augustus contra Vasluiului.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI RAPID - CFR CLUJ 1-1!

Tatonare, calibrare, precauţie. Buf, bară! CFR a luat prim-planul din senin, cu singurul român din echipă, Panin, centrînd perfect pentru reluarea lui Sougou. Coman spectator, bara salvatoare (14). Jorge Costa încă era cu spatele la teren, întrebîndu-şi secunzii dacă le-a plăcut faza, cînd rapidiştii dansau deja de 1-0. O "lumînare" a lui Teixeira tratată cu sictir de tripleta Peralta - Camora - N. Diogo i-a adus mingea pe tavă lui Roman pentru gol (15).

Rapidul s-a strîns, clujenii au urcat să-şi caute punctul. Spaţii strîmte, crispare, ocazii ioc. Fotbal strîns cu uşa. Giuleştenii au mizat pe un bloc defensiv compact şi pe lentoarea fantezistă a lui Pancu, numai că linia Deac - Teixeira - Roman s-a întrecut în chifle şi frîne.
Dincolo, atacul de ciocolată Weldon - Sougou s-a topit în strînsoarea apărării rapidiste. Să vină pauza!

Şi după? Teixeira l-a scos din amorţeală pe Beto cu un şut bunicel (48), apoi colţii CFR-ului au sclipit la singura eroare adevărată a trupei lui Răzvan. Iulică Apostol a uitat mingea pe la centru, iar flash-ul Weldon - Sougou - Weldon i-a lăsat mască pe rapidişti. Fostul atacant al Benficăi a făcut o piruetă cu Marcos Antonio în spate şi s-a lipit natural de 1-1 (58).

Roman, acest Bănel al Rapidului, a continuat să alerge, să alerge, să alerge. Degeaba, evident. Tot bătrînul Pancu a ieşit în faţă, cu un şut blocat de Beto (65). Burcă a tras şi el cu ciudă (70), Beto şi-a mai testat o dată lipiciul de pe mănuşi la trasorul lui N. Grigore (87), însă meciul se cam închisese.

Pentru că teama de eşec a fost prea mare. "Ardelenii" cu un singur român în echipă ştiu că mic cu mic se face mare. Organizarea din afara terenului, completată de un lot în care sclipeşte Weldon, poate fi cheia spre titlu dacă se lucrează cu răbdare. IarRăzvan simte că atît poate Rapidul acum. Dar are de unde să crească.

Vezi aici o galerie foto de la meci şi comentariul liveTEXT al meciului!

Echipe de START

Rapid (4-3-3): D. Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Burcă, Ezequias -  Apostol, N. Grigore, Teixeira -  M. Roman, Pancu, Deac

Rezerve: C. Straton, Cassio, Oros,  Bozovici, Grigorie, Sburlea, Glauber

CFR: (4-2-3-1): Beto - Panin, Cadu, Diogo, Camora - Peralta,  R. Garcia - Sougou, Bastos, Weldon - Ronny

Rezerve: Mincă, Muresan, Kapetanos, De Zerbi, Nicoara,  Hora, Celestino

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (33)
misucfr
misucfr  •  25 Septembrie 2011, 13:27

Nu stiti ce acuze sa mai aduceti, dar va doare ca CFR Cluj este cea mai tare echipa din Liga I.

alextitel
alextitel  •  25 Septembrie 2011, 12:44

Jucati cel mai mare joc online creat de romani, avand in prezent peste 250.000 de jucatori activi din intreaga lume. www.erepublik.com/en/referrer/alextitel eRomania este in dificultate acum, fiind in razboi cu eUngaria si eSerbia.

alextitel
alextitel  •  25 Septembrie 2011, 12:37

Jucati cel mai mare joc online creat de romani, avand in prezent peste 250.000 de jucatori activi din intreaga lume. erepublik.com/en/referrer/alextitel eRomania este in dificultate acum, fiind in razboi cu eUngaria si eSerbia.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează