FOTBAL  »  Superliga  »  CS MIOVENI

UPDATE CS Mioveni amenință cu retragerea din campionat după arbitrajul de la meciul cu CFR Cluj: „Domnul Urzică ne-a cam urzicat” » Cum răspunde CFR Cluj

Andrei Chivulete (foto) a condus CS Mioveni - CFR Cluj // foto: Imago
Andrei Chivulete (foto) a condus CS Mioveni - CFR Cluj // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 august 2021 14:55 / Actualizat sambata, 07 august 2021 15:58

Dumitru Olteanu, președintele CS Mioveni, a transmis că echipa sa va depune memoriu împotriva brigăzii de arbitri care a condus meciul cu CFR Cluj, pierdut de argeșeni la limită, 0-1.

UPDATE ora 15:00 - CS Mioveni amenință cu retragerea din campionat

Pe Facebook, clubul argeșean a publicat un comunicat semnat de președintele Consiliului Director, Dumitru Olteanu. CS Mioveni anunță că ia în calcul retragerea din campionat!

Este inadmisibil modul in care am fost tratati de catre cavalerii fluierului (Florin Chivulete, Vladimir Urzica si Andrei Constantinescu), CFR marcand un gol dintr-un offside evident, iar noua refuzindu-ni-se un penalty clar, fapte ce au condus la victoria oaspetilor. 

Nu vrem sa contestam valoarea adversarilor nostri, asa cum nu vrem sa stirbim din meritele clujenilor in obtinerea unor performante remarcabile in cupele europene. Dar cand pierdem un joc in asemenea maniera, ne intrebam ce rost mai are sa participam intr-o competitie in care ni se taie orice drept la egalitate. 

Au fost nenumarate situatii in care nu am comentat nimic la adresa arbitrajelor, cu toate ca si atunci am fost dezavantajati. Dar ceea ce s-a intamplat vineri seara a intrecut orice masura. Avand in vedere aceste aspecte si tinand cont de faptul ca toată lumea protejeaza in continuare o Comisie Centrala a Arbitrilor care este stat in stat, ne gandim serios sa ne retragem din competitie

In mod sigur CCA nu va avea de suferit daca o echipa mica si inimoasa ca a noastra va disparea din fotbalul romanesc, dar numai in acest fel intreaga lume va afla ce se intimpla cu arbitrajele de la noi din tara. Daca nimeni nu indrazneste sa traga la raspundere CCA, macar retragerea noastra va ajunge la urechile UEFA si FIFA, iar semnalul nostru de alarma poate va vindeca un fotbal in care cavalerii fluierului decid dupa bunul plac invingatoarea unui joc de fotbal. 

Daca nimeni nu are curajul sa faca ceva, poate macar noi, prin retragerea din Liga 1, vom aduce la cunostinta iubitorilor de fotbal din toata lumea ca in Romania CCA-ul patroneaza sportul rege. Vom disparea noi, vom fi amendati, dezafiliati, etc, dar poate vom fi cei care vom incepe insanatosirea unui fotbal bolnav, in care rezultatele finale sunt la mana domnilor arbitri

Inaintea fiecarui meci oficial, echipele din Liga 1 sint obligate sa plateasca aproximativ 4.000 de euro pentru baremurile arbitrilor si observatorilor. Foarte bine! Platim cu totii, cu toate ca aceasta suma este una imensa in comparatie cu salariul mediu din Romania. Dar daca tot platim acesti bani, nu intelegem de ce niciodata nu ni se aduc la cunostinta si noua, celor care platim, notele date de observatori arbitrilor

De fiecare data, orice sanctiune primita de fotbalisti este adusa la cunostinta mass media, asa cum orice amenda sau sanctiune a antrenorilor este data publicitatii. Lumea afla imediat ce si cat platesc cei de pe teren, dar niciodata nu aflam ce ce intimpla cu cavalerii fluierului. Facem pe aceasta cale un apel catre toate echipele de fotbal din tara sa ni se alature in demersul nostru.

- Facebook @ CS Mioveni

Știrea inițială - CS Mioveni, revoltată după meciul cu CFR Cluj: „Facem memoriu”

Vineri seara, la Mioveni, arbitrajul brigăzii lui Andrei Chivulete a fost scandalos, cu două greșeli majore pro-CFR. Deranjați de maniera de abitraj, oficialii nou-promovatei au decis să depună un memoriu împotriva arbitrilor care au condus meciul cu CFR Cluj. 

Explică Dumitru Olteanu, președintele lui CS Mioveni, la ProX:

„Suntem triști, supărați pentru meciul de aseară, nu meritam să pierdem. Acele două mari greșeli de arbitraj au influențat rezultatul. Îmi doresc foarte mult să fi fost niște greșeli omenești. E foarte greu să nu vezi un ofsaid atât de mare. Am văzut și faza de penalty și Chivulete se uita la ei. E foarte greu să spui că nu vezi o astfel de fază. 

Noi suntem o echipă mică și sperăm să rămânem în Liga 1, dar cu astfel de arbitraje nu ai cum. Ne-a cam urzicat domnul Urzică.

Vom face un memoriu către LPF, FRF, CCA, în care vom cere recuzarea acestor arbitri. Am dori și noi să vedem raportul observatorului. De ce toate aceste lucruri nu se spun, nu se arată public? Vom cere acest lucru”.

În schimb, Ștefan Gadola, acționar minoritar la CFR Cluj, spune la ProX că ofsaidul de la gol a fost mic: „Am și pierdut pe mâna arbitrilor, am fost probabil avantajați la faza aceea, dar nu a fost un ofsaid atât de mare. A fost chiar un pas. Din întâmplare, arbitrul de tușă nu a observat acel pas, eu nu îl pot acuza”.

CS Mioveni amenință cu retragerea din campionat după arbitrajul de la meciul cu CFR Cluj: „Domnul Urzică ne-a cam urzicat” » Cum răspunde CFR Cluj
Asistentul Vladimir Urzică // foto: Imago

Ce s-a întâmplat în CS Mioveni - CFR Cluj

În minutul 49, Petrila a deschis scorul, cu un șut plasat, la colțul lung, din interiorul careului. Mijlocașul în vârstă de 20 de ani a plecat însă dintr-o poziție de ofsaid. Era în afara jocului în momentul pasei venite de la Tahiri. Asistentul Vladimir Urzică a fost însă păcălit.

CS Mioveni amenință cu retragerea din campionat după arbitrajul de la meciul cu CFR Cluj: „Domnul Urzică ne-a cam urzicat” » Cum răspunde CFR Cluj
FOTO: Captură @Look Sport

Ulterior, în minutul 76, Guilherme Garutti, fundașul central brazilian al Mioveniului, a cerut penalty după o ținere evidentă a lui Grovac. Andrei Chivulete, bine plasat, a lăsat faza să meargă. Ulterior, i-a acorda cartonaș galben lui Garutti, pentru proteste.

CS Mioveni amenință cu retragerea din campionat după arbitrajul de la meciul cu CFR Cluj: „Domnul Urzică ne-a cam urzicat” » Cum răspunde CFR Cluj
FOTO: Captură @Digi Sport 1

Citește mai multe știri despre CS Mioveni - CFR Cluj:

Șumudică, ironii la adresa rivalilor și după victoria cu Mioveni: „Am primit azi o poză cu un Tico. Știți ce abțibild avea?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (101)
dodo001
dodo001  •  08 August 2021, 10:48

Se pare ca pe aici comenteaza doar fani ai lui CFR si U Cluj. Probabil unii sunt frustratii.

ionica007
ionica007  •  08 August 2021, 08:51
Postat de catalin.palcu pe 07 August 2021, 21:48

Am raspuns si la aia cu penaltiurile. Nu stiu cate echipe pe lumea asta primesc atatea penaltiuri an de an, cu siguranta sunteti in top 10 mondial. Asta desi nu sunteti o echipa de atac! Daca ati avea posesia 80% in medie si ati toca adversarii prin combinatii si devieri, as zice da tata! Nu poti sa-i opresti pe astia decat prin fault. Dar sa intri de 4, hai 5 ori in careul Mioveniului si sa ceri 2 penaltiuri, nici la handbal nu vezi asa ceva

Treci pe badminton sau caiac-canoe... La fotbal ti-ai dat examenul...:)...

368023036732853
Iuga Mircea  •  08 August 2021, 07:32

Ce mare pierdere dacă se retrage Mioveniul?Dar de cele 2 penaltiuri pentru CFR Cluj,nu zic nimic conducatorii de la Mioveni,deci ,mai bine să tacă pomanagiii !!!!!

Vezi toate comentariile (101)
Comentează