FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

ANALIZĂ Posesie mincinoasă » Mutu a uitat un lucru: ce arată raportul InStat în dreptul echipei lui

Oltenii (în alb) i-au dominat în multe momente pe cei din Mioveni, însă la final motive de bucurie au avut numai argeșenii
FOTO Răzvan Păsărică / sportpictures.eu
Oltenii (în alb) i-au dominat în multe momente pe cei din Mioveni, însă la final motive de bucurie au avut numai argeșenii FOTO Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Articol de - Publicat miercuri, 25 august 2021 07:37 / Actualizat miercuri, 25 august 2021 09:18

ANALIZĂ FCU CRAIOVA. Trupa lui Mutu are cea mai bună medie de pase, 559, în primele 6 etape, dar nu reușește să adune puncte

„Câteodată nu înțeleg fotbalul” sau „Câteodată fotbalul e nedrept”. Declarațiile îi aparțin lui Adrian Mutu și au fost făcute la interval de numai trei săptămâni. Tehnicianul nou-promovatei FCU Craiova este nedumerit că deși echipa lui a avut o posesie covârșitoare a pierdut atât cu CS Mioveni (0-1), cât și cu FC Voluntari (1-2).

Luni, în derby-ul nou-promovatelor, oltenii au avut mingea 71% din timpul de joc, însă au cedat dintr-un penalty cinic comis de croatul Kovacici (12). E al doilea meci la rând fără gol marcat pentru trupa lui Mutu, după ce în runda precedentă a remizat, acasă, 0-0 cu Chindia, cu toate că a avut posesia 67%.

„În afară de CFR, pe noi nicio echipă nu ne-a dominat. Am dominat în toate partidele. Cu Mioveni am condus jocul de la un capăt la celălalt, am dominat, dar am pierdut. Ce să spun? Sunt mulțumit de băieți”, a mai declarat „Briliantul” după înfrângerea de la Mioveni, în urma căreia FCU a coborât pe locul 9, cu 7 puncte. 

Fanii încep să-și piardă răbdarea, iar Mutu începe să resimtă presiunea. ”Avem lot de locurile 1-6”, consideră patronul Adrian Mititelu jr.

Statistica îl contrazice

Cifrele furnizate de InStat după meciurile din etapa a 6-a îl contrazic pe Adi Mutu, declarat mulțumit de jocul elevilor săi. Cu un index de 211, FCU e plasată la mijlocul plutonului, pe locul 9, mult sub Farul (249), echipa rundei, după 3-0 cu Dinamo. 

Mutu, un fost atacant de calibru cu peste 100 de goluri în Italia, ar trebui să știe că posesia nu mai este de mult un barometru care să indice mereu câștigătoarea în fotbal. 

Spre exemplu, Barcelona lui Messi a avut 89% posesie, dar Celtic a bătut-o cu 2-1, în 2012. Totul se rezumă la eficacitatea în fața porții.

În timp ce Craiova a avut patru ocazii de gol și nu a înscris, Mioveni a transformat una din cele două oportunități de care a beneficiat, conform datelor InStat. E drept, statisticile puteau arăta puțin altfel dacă asistentul Sebastian Gheorghe n-ar fi anulat eronat golul marcat de atacantul portughez Hugo Viera (62).

Pase multe, dar puține înainte

Problema formației din Bănie este că multe dintre cele 525 de pase reușite (86%) au fost date înapoi și schimbate între fundași și mijlocași: Gajici - Kovacici (33), Kovacici - Huyghebaert (32), Bușu - Van Durmen (30), Kovacici - Albu (22), Negru - Pop (22). 

Cifrele InStat mai arată că jucătorii lui Mutu nu prea fac presing în jumătatea adversă și scot greu om din joc prin dribling. În cele șase etape, oltenii au reușit doar 16 driblinguri din 25 de încercări (64%). Cu Mioveniul s-a evidențiat olandezul Ondaan (4 driblinguri din 5 încercări, 80%). 

Niciun fotbalist de la FCU nu se află printre cei mai buni 20 de jucători ai etapei a 6-a din Liga 1.

Cu Mioveni, lipsa de eficacitate s-a văzut la ultimul șut. Ajungem în fața porții, deci producem fotbal, atacanții trebuie să fie mai atenți. Fotbalul se joacă pe goluri. Nu mă recunosc învins, dacă vorbim de joc
-Adrian Mutu, antrenor FCU Craiova

1șut din cele 10 expediate de FCU Craiova spre buturi în meciul cu Mioveni a prins cadrul porții

7goluri a primit FCU Craiova, toate din careu. 5 au fost din faze fixe (71%): 4 din cornere (80%) și unul din penalty

Top 5 echipe cu cele mai bune medii de pase

1. FCU Craiova 559 

2. CSU Craiova 546 

3. CFR Cluj 524 

4. FCSB 485 

5. Farul 477

Ce posesie a avut FCU în primele 6 etape

CFR - FCU 3-2: 57% - 43% 

FCU - Dinamo 1-0: 65% - 35% 

FC Voluntari - FCU: 2-1 33% - 67% 

Clinceni - FCU 1-2: 51% - 49% 

FCU - Chindia 0-0: 67% - 33% 

CS Mioveni - FCU: 1-0 29% - 71%

Adrian Mititelu Jr. după victoria celor de la FCU Craiova cu Academica Clinceni: „Jucăm fotbal! Mai important decât rezultatul e că avem ocazii”

Citește alte știri din Liga 1:

Fanii s-au întors pe stadioane, iar Rapid e deasupra tuturor! » Giuleștenii, lideri categotici la capitolul suporteri în tribune

Reacție categorică a lui Adrian Mititelu, după plângerea penală a lui CSU Craiova împotriva echipei sale: „În România mori cu dreptatea în mână. Poate iau și eu 10 ani de închisoare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
observator_ipohondru
observator_ipohondru  •  25 August 2021, 13:24

Intr-adevar nu intelege fotbul, dar nu numai cateodata, ci de cele mai multe ori. N-are jucatori rai, numai ca nu stie ce sa faca cu ei.

george.br
george.br  •  25 August 2021, 10:47
Postat de prapadlafcsb pe 25 August 2021, 10:31

Uite unde era Pruteanu ...

Ce treaba are Pruteanu aici, Prapadule?:))

prapadlafcsb
prapadlafcsb  •  25 August 2021, 10:31
Postat de george.br pe 25 August 2021, 09:46

...iar tu tocmai ti-ai dovedit inteligenta...

Uite unde era Pruteanu ...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează