FOTBAL  »  Superliga  »  CS MIOVENI - PETROLUL 1-0

CS Mioveni - Petrolul 1-0 » Rusu aduce prima victorie după 4 luni și jumătate pentru „lanterna roșie” a Superligii!

CS Mioveni - Petrolul
CS Mioveni - Petrolul

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 ianuarie 2023 19:03 / Actualizat sambata, 21 ianuarie 2023 19:03

La primul meci oficial cu Nicolae Dică pe bancă, CS Mioveni a învins Petrolul Ploiești, 1-0, grație reușitei lui Bogdan Rusu. Este doar a doua victorie a argeșenilor din acest sezon.

Programul complet și rezultatele din Liga 1 AICI

CS Mioveni, ultima clasată din Superligă, a obținut astăzi a doua victorie din acest sezon de campionat, la 4 luni și jumătate de la precedentul succes, 1-0 cu Sepsi OSK.

Unicul gol al partidei a venit în minutul 10, marcatorul fiind Bogdan Rusu, revenit la Mioveni după ce a fost dat afară de FCSB. Rusu a ajuns la mingea „bâlbâită” de apărarea Petrolului și a șutat plasat, cu pământul, de la mai puțin de 10 metri distanță.

Petrolul a răspuns în minutul 24, când Constantin Budescu a fost la un pas să egaleze din centrarea lui Grozav, în fața porții, la firul ierbii. Decarul ploieștenilor a ratat, însă, ținta.

Crăciunescu a răbufnit în studio, când a văzut imaginile din Liga 1: „Poate nu a avut voie să dea roșu! Să-și rupă carnetul!”
CS MIOVENI - PETROLUL
Crăciunescu a răbufnit în studio, când a văzut imaginile din Liga 1: „Poate nu a avut voie să dea roșu! Să-și rupă carnetul!”

CS Mioveni - Petrolul 1-0 » Victorie la debut pentru Nicolae Dică

Petrolul a continuat să fie periculoasă și în a doua parte, cu Budescu și Grozav în prim-plan. În minutul 65, primul a centrat în fața porții, pentru Grozav, care a încercat să finalizeze din alunecare, dar nu a ajuns balonul.

Apoi a fost foarte aproape de gol și Irobiso, atacantul nigerian introdus de Nicolae Constantin la pauza meciului. Din 4 metri, Irobiso a reluat cu umărul centrarea lui Budescu, dar nu a cadrat execuția ('72).

De neînțeles: CS Mioveni a scăpat de penalty

CS Mioveni a scăpat fără gol primit și în urma unei faze controversate, petrecută în minutul 81. Robert Moldoveanu, care intrase pe teren cu 20 de minute mai devreme, a urmărit o centrare venită din banda stângă.

Ionuț Burnea l-a doborât din spate, l-a ținut cu brațele și lovit cu genunchiul peste picior, apoi l-a agățat și în cădere, dar „centralul” Rareș Vidican nu a acordat penalty.

CS Mioveni - Petrolul 1-0 » Rusu aduce prima victorie după 4 luni și jumătate pentru „lanterna roșie” a Superligii!

După câteva minute în care s-a sfătuit cu arbitrii din camera VAR, Vidican a mers la monitorul de la marginea terenului pentru a revedea faza. A revăzut imaginile și a decis să-ți mențină hotărârea inițială: fără penalty!

Cu cele 3 puncte adunate astăzi, CS Mioveni ajunge la un total de 12 și se apropie la 7 puncte de penultima clasată, UTA. Petrolul ar fi urcat pe loc de play-off cu o victorie, dar rămâne pe 7.

FINAL » CS Mioveni - Petrolul 1-0

Bogdan Rusu (32 de ani) a înscris pentru CS Mioveni chiar la primul meci oficial după revenirea la clubul argeșean. În perioada de la FCSB, august 2022 - ianuarie 2023, nu a punctat deloc. La Mioveni a avut nevoie doar de 10 minute pentru a-și pune numele pe tabelă.

CS Mioveni - Petrolul, echipe de start:

CS MIOVENI: Greab - Sno, Garutti, Scarlatache, Burnea - Carnat, Panait, Lixandru - Antal, Rusu, Benchaib
REZERVE: Croitoru, Șerbănică, Balaur, Rădescu, Coșereanu, Toma, Diallo, Buziuc, Krasniqi
ANTRENOR: Nicolae Dică

PETROLUL: Leitner - Meijers, Mathaus, Achim - Doua, Seto, Purtic, Velisar - Bratu, Budescu, Grozav
REZERVE: Moroz, Pashov, Tucaliuc, Tolea, Dumitriu, Moldoveanu, Olaru, Irobiso, Gabriel
ABSENȚI: Țicu, Borța, Jair (suspendați)
ANTRENOR: Nicolae Constantin

Stadion: Orăşenesc (Mioveni)
Arbitru: Vidican Rares George (Satu Mare) / A1: Popescu Adrian (Craiova), A2: Slabu Stelian (Braşov) / Arbitru VAR: Andrei Florin (Târgu Mureş), Arbitru AVAR: Demetrescu Iuliana Elena (Râmnicu Vâlcea)

Telefonul fără fir în Liga 1 » Moment fabulos în conferință: cum au fost traduse declarațiile noului transfer din Republica Centraficană
CS Mioveni
Telefonul fără fir în Liga 1 » Moment fabulos în conferință: cum au fost traduse declarațiile noului transfer din Republica Centraficană
S-au încheiat negocierile pentru transferul lui Grozav la Rapid: „Ne vedem fiecare de echipa noastră”
RAPID
S-au încheiat negocierile pentru transferul lui Grozav la Rapid: „Ne vedem fiecare de echipa noastră”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
parpalache
parpalache  •  22 Ianuarie 2023, 09:14

Chiar ma mir ca GSP nu a titrat mare:„Fecesebistul Rusu, a adus victoria Mioveni-lor”!

Marba1948
Marba1948  •  21 Ianuarie 2023, 19:03

A fost penalti clar! Iata ca sunt posibile astfel de greșeli si cu VAR. Daca nu vrea arbitrul, nu vrea!

sadiku_is_back
sadiku_is_back  •  21 Ianuarie 2023, 18:54

Alooo nenea care scrii comentariul meciului ...unde ai facut scoala primara ???? Ai fost coleg cu randoom ???

Vezi toate comentariile (3)
Comentează