FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - CFR CLUJ 2-0

VIDEO+FOTO CSU Craiova - CFR 2-0 » Muică, Bănia respiră! Andrei Ivan decide de unul singur derby-ul, juveții reintră în lupta pentru titlu » Clasamentul ACUM

CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP) +26   FOTO
CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , - Publicat sambata, 11 februarie 2023 22:00 / Actualizat sambata, 11 februarie 2023 22:19

Universitatea Craiova a învins-o pe CFR Cluj în derby-ul etapei, scor 2-0, și reintră în calculele pentru titlu, după un start de an care-l făcuse să tremure pe Mihai Rotaru. Oltenii au știut să sufere și au dat lovitura în repriza doua, după două goluri-șampanie ale lui Andrei Ivan.

Programul și rezultatele din Superliga

Cronică din Craiova de Andrei Petrescu: Muică, Bănia respiră!

Duelul care în urmă cu trei ani decidea campioana Ligii 1 s-a jucat pe un stadion trei sferturi gol, un semn că până și pătimașii suporteri olteni au început să se sature de hibele din managementul juveților. Doar 8.000 de fani au umplut o arenă care, până nu demult, „fierbea” la derby-urile cu CFR sau FCSB.

Înapoi în prezent: Neagoe a schimbat jumătate de echipă după eșecul de la Ovidiu, a aruncat în luptă nume noi și surprinzătoare deopotrivă, dar alb-albaștrii au fost „jaloane” în primele 20 de minute. 

Yeboah a fost aproape de gol după doar 5 minute, însă „exteriorul” său a fost respins de Laurențiu Popescu, neașteptata opțiune a lui „Geană” pentru buturile oltenilor.

CFR a controlat bună parte din prima repriză, chiar a reușit să înscrie în minutul 18, prin Deac, reușita „veteranului” fiind anulată corect de asistent pentru o poziție de ofsaid. 

Discuțiile în jurul arbitrajului au mai continuat preț de câteva minute, asta fiindcă Burcă a solicitat penalty la duelul din careu cu Ișfan. A fost nevoie de VAR, care le-a „retezat” clujenilor speranțele de penalty.

CFR Cluj a contat doar 20 de minute, apoi a intrat la „hibernare”

„Feroviarii” au mai sufocat Craiova preț de câteva minute, oltenii scăpând fără gol la dubla ocazie a lui Birligea din minutul 19. 

„Campioana unei mari iubiri” s-a trezit abia după 25 de minute. Vătăjelu, mutat în banda dreaptă, a prins un voleu de fotbalist de la 20 de metri, dar Scuffet a fost atent. 

La faza imediat următoare, nord-macedoneanul Gjoko Zajkov, aflat la primul meci în tricoul „leilor”, a trecut și el pe lângă gol, dar o deviere a lui Burcă a salvat-o pe CFR. S-a jucat pe contre tăioase până la pauză, dar fără ocazii notabile la vreuna din porți.

Dacă prima parte a fost cât de cât animată, spectacolul a lipsit cu desăvârșire timp de mai bine de 20 de minute din repriza secundă

Neagoe a renunțat la Ișfan și Screciu, i-a trimis în luptă pe Crețu și Nistor, „greii” lăsați pe bancă după startul slab de 2023. Dincolo, nicio schimbare și nicio reacție în tabăra Clujului, o echipă încă „sângerândă” după lecția primită de la FCSB.

CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
+22 FOTO

Andrei Ivan transformă Bănia în „vulcan”!

Bănia s-a trezit din amorțire în minutul 67. Fundașii campioanei comit un fault la marginea careului de „16”, Cîmpanu îi așază balonul lui Ivan, iar „nouarul” Craiovei îl învinge pe Scuffet printr-un șut în forță, ușor deviat, refugiindu-se apoi în brațele protectoare ale lui Neagoe.

Disperat, Petrescu face trei schimbări, intră Muhar, Cvek și Petrila, dar ocaziile tot nu apar. Din ce în ce mai nervos, „Bursucul” mai face două schimbări, aruncă tot ce are în luptă, dar degeaba. CFR e neputincioasă, iar din letargia vișinie se mai naște un gol. 

Crețu trece în viteză pe lângă Cvek, scoate în centru la Andrei Ivan, care înscrie superb, din întoarcere. O minunăție de gol, care mai descrețește frunțile din Bănie și o readuce pe Universitatea în lupta pentru titlu. 

Dincolo, CFR iese cu zero puncte din dubla cu FCSB și CSU Craiova și privește cu îngrijorare nu doar spre duelul cu Lazio din Conference League, ci și spre un play-off care se anunță strălucitor!

FINAL » CS Universitatea Craiova - CFR Cluj 2-0

  • Click AICI pentru statistici 
  • A marcat: A. Ivan '67, '86
  • VIDEO cu cele mai importante faze ale disputei din Bănie
  • Ciprian Deac a înscris în minutul 18, dar brigada lui Marcel Bîrsan a anulat golul pentru un ofsaid. Decizie corectă, faza litigioasă fiind elucidată după reluările oferite de televiziuni.
  • Două minute mai târziu, CFR a solicitat un penalty după un duel între Ișfan și Burcă. Faza a fost analizată în cabina VAR, dar jocul a fost lăsat să continue, considerându-se că fotbalistul Craiovei nu a comis vreo infracțiune. 
  • 8.355 de spectatori au fost prezenți pe „Oblemenco”, cifră oficială. 

Universitatea Craiova - CFR Cluj, echipe de start: 

CSU Craiova: L. Popescu - Vătăjelu, Zajkov, Raul Silva, Ndong - Mateiu, Screciu - Ișfan, Cîmpanu, Ivan - Markovic
Rezerve: Lazar, Hanca, Badelj, D. Sala, Al. Crețu, Nistor, M. Danciu, Rivaldinho, Koljic
Antrenor: Eugen Neagoe 

CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, Yuri Matias, Burcă, Camora - Bordeianu, Boateng, C. Deac - Krasniqi, Yeboah, Birligea
Rezerve: Sava - Braun, Țîru, Muhar, Cvek, Petrila, Fica, Malele, Janga
Antrenor: Dan Petrescu 

Stadion: „Ion Oblemenco”, Craiova 
Arbitru: Marcel Bîrsan / Asistenți: Mihai Marica și Imre-Laszlo Bucsi 
Arbitru VAR: Horia Mladinovici / Arbitru AVAR: Andrei Antonie

CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
+22 FOTO

Detalii de la meci: 

  • Fotbaliștii celor două echipe au fost însoțiți pe teren de copii din Turcia și Siria, țările afectate de cutremurele devastatoare de la începutul săptămânii. De altfel, crainicul a anunțat că mai mulți copii sirieni și turci se află în tribune. 

    „Derby-ul din această seară dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj se va disputa sub cupola solidarității față de Turcia și Siria, ca urmare a cataclismului natural ce a răpit suflete nevinovate. În acest sens, clubul nostru a hotărât să le ofere accesul liber tuturor cetățenilor turci și sirieni la disputa din „Vulcanul” alb-albastru”, au scris oltenii pe Facebook
     
  • Derby-ul etapei s-a jucat pe o vreme extrem de rece, -1°C la startul partidei;
     
  • Meciul a fost prefațat de un moment de reculegere în memoria victimelor cutremurelor din Turcia și a lui Bogdan Socol, fostul comentator sportiv care a încetat din viață vineri.
     
  • Lovitura de start a meciului Craiova - CFR Cluj a fost dată în mod simbolic de fostul fotbalist al Științei din perioada anilor ‘90, Victor Cojocaru, și de fostul ofițer de presă Nicu Dolea.
CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
CSU Craiova - CFR Cluj / Sursă foto: Raed Krishan (GSP)
+22 FOTO

Laurențiu Popescu a intrat în poarta Craiovei după plecarea lui Arlauskis + două noutăți în echipa lui Neagoe

  • Neagoe a optat pe Laurențiu Popescu pentru poarta alb-albaștrilor, lăsându-l pe bancă pe David Lazar.
  • Nord-macedoneanul Gjoko Zajkov (28 de ani) a debutat pentru CSU, după trei etape în care a stat fie pe bancă, fie în tribune. Fostul stoper de la Vorskla Poltava a făcut pereche în centrul apărării cu brazilianul Raul Silva.
  • Totodată, Basilio Ndong, 24 de ani, fundașul din Guineea Ecuatorială venit în iarnă, a bifat primul meci ca titular la Craiova.
  • Nistor, Alexandru Crețu, Hanca sau Rivaldinho au fost doar pe bancă în duelul contra campioanei en-titre. Lor li se adaugă „veteranii” Găman, Mitrea sau Papp, nici măcar în lot pentru duelul de pe „Oblemenco”.

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

VIDEO Mititelu l-a visat pe Hagi și a fost sigur că bate în Giulești: „M-a sunat și domnul Șucu” + a găsit înlocuitor pentru Bauza: „Îl vând!”

VIDEO Acuză tentative de intimidare la Rapid - FCU Craiova: „Au pus presiune cu oamenii de pe tunel. Nu trebuie să reproduc cuvintele”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (172)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  12 Februarie 2023, 15:36
Postat de kub.a pe 12 Februarie 2023, 10:38

Tot qrostalau te las, mai qprostalau te gasesc mogosene....uimitor ce specie sun mogosenii

Asta e zicala mea gigele esti atat de prost ca ai ajuns sa ma copiezi dar deh tipic pentru un clonat :)))) inca o data ati batut fcsbu vreodata?

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  12 Februarie 2023, 14:27
Postat de Angelica17 pe 12 Februarie 2023, 08:49

Cel puțin Gigi are palat,dar Mieița al vostru unde "șade"?În bordei,sau pe drumuri?Când o face Mieiță,case la oameni căte a făcut Gigi Becali,sau biserici,Casele Domnului, atunci mai vorbim.Oricum, felicitări pentru victorie.Meritata!

…. Din bani furați….

parpalache
parpalache  •  12 Februarie 2023, 12:07
Postat de Angelica17 pe 12 Februarie 2023, 10:45

Ai făcut o întreaga "polologhie", fără sa ne spui nimic.Oare când vei vedea tu un meci Steaua-Craiovele,Steaua-CFR,Steaua-Rapid,etc, desfășurat "cu omenie", cum te exprimi tu.Cand faci astfel de afirmații,ori ești "negru" încetul gurii,ori ***,nu parpalache, asa cum ti-am mai spus.In logica ta,foarte "strălucitoare" de altfel,în seara asta,dacă un jucător de la Steaua ia vreun galben și e suspendat,cum sunt și eu acum, îl ia ca să nu joace cu Craiolguța și e "omenie" din partea lui?

In primul rând ca fooarte rar,se intâmpla ca un jucator de la„Steaua”(lui Becali),sa ia cartonaș galben!Și in nici un caz când e„la limita”de suspendare!Dar aseara Ivan practic nu știa ce sa mai faca-(eventual sa ia la pumni„bârsana”aia de arbitru)-ca sa-i arate cartonașul(fiind la limita de suspendare)!Daca ar fi fost numai la Manea(in ultimele secunde ale meciului),se putea admite ca a vrut „sa-i plateasca vreo polița”,dar Ivan cel din Moreni,a mai„comis-o” și prin minutul 6o-cu alt adversar-când chiar comentatorii DIGI(ambii fcsb-iști),au zis ca dupa terminarea fazei arbitrul o sa-i dea cartonaș și astfel nu va mai juca cu fcsb!Dar arbitrul...a uitat!Iar comentatorii n-au mai zis nimic!

Vezi toate comentariile (172)
Comentează