FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Universitatea Craiova, „fabrică de recondiționat” jucători » Rotaru face profit din vânzarea și răscumpărarea fotbaliștilor

CSU Craiova, „fabrică” de „recondiționat” jucători
CSU Craiova, „fabrică” de „recondiționat” jucători

Articol de - Publicat miercuri, 06 iulie 2022 16:55 / Actualizat miercuri, 06 iulie 2022 20:22

Fundașul croato-elvețian Ivan Martic (31 de ani) este al 6-lea jucător pe care Mihai Rotaru îl „repatriază” în ultimii trei ani la CSU Craiova. 

Apărătorul de 31 de ani, folosit foarte puțin la prima echipă a lui FC Sion, va fi o provocare pentru antrenorul Laszlo Balint, care trebuie să-l aducă la un nivel optim. Predecesorilor săi le-a reușit cu Ivan, Screciu, Vătăjelu și Gustavo.

Oltenii se pregătesc să bifeze a doua achiziție din acest mercato estival, după brazilianul Raul Silva: Ivan Martici, fundașul care-n primăvara lui 2020 a părăsit clubul la insistențele soției. Martici varianta 2022 se anunță o provocare pentru antrenorul Laszlo Balint, întrucât va trebui să-l „reșapeze”. 

Gigi Becali se laudă că l-a ajutat pe Adrian Mititelu să iasă din închisoare: „Dacă nu eram eu de acord, nu îl eliberau!”
FCU CRAIOVA
Gigi Becali se laudă că l-a ajutat pe Adrian Mititelu să iasă din închisoare: „Dacă nu eram eu de acord, nu îl eliberau!”

CSU Craiova, „fabrică de recondiționat” jucători

În 2021-2022, croato-elvețianul a bifat doar două apariții în tricoul lui FC Sion, ambele în debutul stagiunii! După care, ca urmare a unei accidentări, a pierdut prima echipă, pentru a reveni în noiembrie 2021 la formația de amatori a grupării elvețiene. Practic, apărătorul în vârstă de 31 de ani este al 6-lea jucător pe care patronul Mihai Rotaru îl „repatriază” în ultimii trei ani, pentru a încerca să-l revitalizeze. 

Înaintea lui i-a recuperat pe Andrei Ivan și pe Bogdan Vătăjelu, în vara lui 2019, pe Gustavo, în martie 2020, și Vladimir Screciu, patru luni mai târziu, iar pe Matteo Fedele, în februarie 2021. Cu Ivan și Screciu a făcut și profit, i-a și adus la un nivel măcar apropiat de cel avut la momentul vânzării lor în străinătate. 

Rotaru a făcut profit cu vânzarea și răscumpărarea lui Screciu, Ivan, Vătăjelu și Gustavo

Internațional A, cel dintâi a alternat multă vreme perioadele bune cu cele modeste, dar în 2021-2022 a „explodat”: 17 goluri și 11 assist-uri în toate competițiile. Screciu, la rându-i, a avut un 2020/2021 modest, însă, odată cu venirea pe bancă a lui Laurențiu Reghecampf, în iulie anul trecut, s-a înscris pe un trend ascendent și a devenit de neînlocuit în centrul defensivei.

5,38 milioane euroe profitul făcut de Rotaru cu vânzarea și răscumpărarea lui Screciu (2 mil), Ivan (1,5 mil), Vătăjelu (950.000) și Gustavo (850.000), care i-a adus încă 80.000 de euro dintr-un împrumut ulterior la Ajman Club

Gustavo a înregistrat, de asemenea, un reviriment în cursul sezonului trecut, la fel Vătăjelu, care, ieșit din umbra căpitanului Nicușor Bancu, s-a descurcat onorabil pe un post, fundaș dreapta, care nu-i al lui. Singurul cu care lui Rotaru nu i-a ieșit așa cum și-ar fi dorit a fost Matteo Fedele. 

La al doilea descălecat în Bănie, februarie 2021 - ianuarie 2022, mijlocașul elvețian a fost chiar mai slab decât în perioada împrumutului de la Foggia (august 2018 - iunie 2019) și a fost lăsat să plece gratis.

Ei s-au întors la Craiova în ultimii 3 ani

NumePlecatÎntorsEchipăSuma (milioane euro)
Ivan Martic20202022FC Siongratis
Matteo Fedele20192021Valenciennesgratis
Vladimir Screciu20182020Genkgratis
Gustavo20182020Liaoninggratis
Andrei Ivan20172019FK Krasnodar1,5
Bogdan Vătăjelu20172019Sparta Praga0,35

150.000 de euroeste cota de piață „la zi” a lui Martic. În primul „mandat” la Craiova (2017-2020) a bifat 74 de meciuri, 5 goluri și 7 assist-uri

VIDEO. Laszlo Balint, după CSU Craiova - Heidenheim 1-0: „Adversarul a fost agresiv, ne-a făcut să suferim”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Mutu, pe aeroport, după șocantul 1-7 cu Slavia Praga: „Valoarea e valoare” » Ce a spus despre atacul lui Șumudică

Iorgulescu l-a DEMIS pe specialistul adus să verifice finanțele cluburilor: „Conducătorii din Liga 1 nu sunt de acord să fie controlați”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
legio.sud
legio.sud  •  07 Iulie 2022, 15:54
Postat de Iulius_45 pe 06 Iulie 2022, 23:03

Rotaru e ceva mai inteligent decat brutarul de casa al gazetei. El face bani curati din reconditionarea jucatorilor, iar brutarul a vrut sa faca bani ilegal din vanzarea lui Nila și a platit cu libertatea. Este mare diferenta, nu?

E mai inteligent Rotaru clar la capitolul asta dar sa ne lase cu aburelile asta ca aduce 1 - 2 jucatori sa întărească lotul așa minte de 2 - 3 ani încoace și suporterii își cam pierd răbdarea , ori a văzut ca titlul este amanetat de sistem ( kvsc ) și nu vrea sa investească masiv , sa nu fie fraier …

legio.sud
legio.sud  •  07 Iulie 2022, 15:50
Postat de tzintaru pe 07 Iulie 2022, 10:59

Poate sa vă dea federația titlul că pe teren nu sunteți în stare!De fapt,performantele voastre au fost mai mult prin birourile FRF decât pe teren.An de an ,ocupați unul din primele două locuri in clasamentul pomenilor de la fluierași.Nici așa nu reușiți!

Alo nu fii răutăcios , de unde pomeni baa ?!? Tu ești cumva GG-ist ? Sau mai grav frânar de Cluj ?!?

ipsilante
ipsilante  •  07 Iulie 2022, 12:45

Nu sunt contabil dar, din punct de vedere financiar, o fi bilantul Stiintei, an de an, de invidiat, iar patronul demn de toate laudele, totusi, scopul activitatii la un club de fotbal este PERFORMANTA! Si financiar, si ca palmares, si pentru atragerea si multumirea suporterilor, ea este MIEZUL! La d-ul Rotaru totul e roz, pana la performanta! Acolo, locurile 1 si 2 sunt ocupate de CFR si FCSB! Si, poate, in curand si locurile 3 si 4, de catre Rapid, UTA, Petrolul sau Sepsi. Deci, cu "resaparea" jucatorilor, patronul nostru si-a aratat si confirmat dibacia. Cu promisiunile de a performa sportiv, cu Stiinta, domnul Rotaru nu a nimerit-o, nici in campionat, nici in Europa. Daca in campionat, Stiinta a cam fost "a treia roata" la caruta, in Europa, ne-am facut de ras, in cel mai umilitor stil. Cu Dan Petrescu antrenor, in campionatul nostru, LOCUL 1 ESTE OCUPAT! Se joaca pentru restul... Locul 2 va fi, s-ar parea, al FCSB-ului... Noi pentru ce mai jucam domnule Rotaru, pentru ca locul 3 nu ne prea mai este la indemana? A... pentru Cupa! Da, cea castigata de Sepsi! Trist! Torusi, sa speram. Ca la LOTO! Daca totusi se intampla o minune? FORZA Craiova Maxima!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează