FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // Rețetă de la Sorin Cîrțu pentru titlu: luați-vă olteni!

Articol de - Publicat marti, 22 octombrie 2019 08:59

Sorin Cîrțu (63 de ani), președintele Craiovei crede că ”e bine să ai cât mai mulți olteni în lot dacă vrei titluri”, iar campioanele ultimelor 5 ediții îl confirmă în bună măsură 

Oltenii, în general, au simțul umorului, un orgoliu peste medie și sunt ambițioși. Iar fotbaliștii „made” în această parte a României, pe lângă calitățile enumerate, mai au una: chiar știu cu mingea. Poate și de aceea, Sorin Cîrțu, președintele CS Universitatea, susține că „dacă vrei să iei titluri este bine să ai în lot jucători din Oltenia”. 

Gazeta a testat valoarea de adevăr a spuselor lui Sorinaccio, luând „la mână” loturile campioanelor ultimelor 5 ediții din Liga 1. Iar concluzia e că fostul jucător și antrenor al „leilor” are dreptate în mare măsură. FCSB 2014-2015, Astra 2015-2016 și Viitorul 2016-2017 au avut în efectivul cu care au triumfat în Liga 1 destui fotbaliști născuți în Oltenia. 

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // Rețetă de la Sorin Cîrțu pentru titlu: luați-vă olteni!
Sorin Cîrțu, președinte CS Universitatea Craiova

Viitorul a avut cinci 

Cei mai mulți se regăsesc la Viitorul, campioană în 2016-2017 cu 5 jucători care au văzut pentru prima oară lumina zilei în acea parte a țării. Cei mai reprezentativi: Sebastian Mladen și Tudor Băluță. Astra 2015-2016 a avut, în schimb, cei mai mulți născuți în Oltenia, dar care au și jucat la echipe din zonă: trei din trei. Urmată de FCSB, cu doi din trei. 

CFR, excepția 

„Rețeta” lui Cîrțu nu este infailibilă. CFR 2017-2018 și 2018-2019 a luat campionatul cu un singur oltean veritabil în lot, Alexandru Păun, născut la Drăgășani. Așadar, gradul de „oltenizare” a ardelenilor a fost infim, lucru valabil și în această stagiune. 

Însăși CS Universitatea, cea mai reprezentativă echipă a Olteniei, cochetează de câțiva ani cu titlul. Însă deocamdată, mai mult de-o Cupă a României (2018), de consolare, nu i-a ieșit. 

„Oltenia - Constanța a fost întotdeauna o combinație explozivă. Mănăilă, luat de noi de la Farul, s-a dovedit o achiziție foarte bună, iar Barbu, Ciurea și Nanu au făcut treabă bună la ei” - Sorin Cîrțu, președinte CS U Craiova 

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // Rețetă de la Sorin Cîrțu pentru titlu: luați-vă olteni!

Jucători deveniți campioni după ce s-au „contaminat” 

Gazeta a determinat și o altă categorie, aceea a jucătorilor „contaminați” cu spirit oltenesc. Sau altfel spus, care au trecut pe la echipe din Oltenia înainte de a ajunge să ia titlul, chiar dacă nu s-au născut acolo.  

CFR câștigă astfel încă 4 fotbaliști: Ovidiu Hoban (ex-U Craiova), Alexandru Vlad (ex-Pandurii), Dan Nistor (ex- Pandurii) și Yasin Hamed (ex-Pandurii). Iar FCSB, chiar șapte: Cristi Bălgrădean (ex-U Craiova), Andrei Vlad (ex-U Craiova), Marko Momcilovic (ex-Pandurii), Mihai Pintilii (ex-Pandurii), Ioan Hora (ex-Pandurii), Gabi Matei (ex-Pandurii) și Nicandro Breeveld (ex-Pandurii).  

Urmează Viitorul, cu Cristi Ganea (ex-U Craiova), Pablo Brandan (ex-U Craiova) și Astra, cu Adrian Scarlatache (ex-Pandurii) și Daniel Niculae (ex-Electroputere Craiova).  

VEZI ȘI:

CLASAMENT LIGA 1 // 4 concluzii după turul Ligii 1: Derby Dinamo - FCSB pentru un loc de play-off?

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
persanu
persanu  •  22 Octombrie 2019, 22:16

Mare antrenor si cartu. Ai luat vreo 5 campionate si tu. Cand erai antrenor nu-ți luai olteni? Si campionatele umde sunt? ???????????? La bătrânețe e urât rău, te apuci sa dai sfaturi absurde, pe care tu nu le-ai pus in practică...

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  22 Octombrie 2019, 20:46

Poate ar trebui mai multi romani in echipa, olteni sau nu, si mai putini de ...Fortes , Acka si tot felul de jucatori adusi sa fie la numar insa un antrenor strain si la propriu dar si la figurat, strain de gastile si grupurile de interese de care s-a saturat lumea. Echipa arata mai bine asa: Pigliacelli-Vladoiu(Matel), Balasa, poate ...Gaman(Gardos a terminat cu fotbalul), Bancu-Mateiu, Cicaldau-Barbut(Vatajelu/Nitu), Ivan (Ionita),Mihaila(V.Constantin)-Koljic (M.Roman II)

908074729289300
Radulescu Aurel  •  22 Octombrie 2019, 19:19

Cred ca,a vrut sa spuna :cat mai multi fotbalisti romani,dar fotbalisti adevarati si de caracter,nu tot felul de straini,straini si de fotbal.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează