FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

UPDATE Victorie la „masa verde” și suspendări usturătoare în urma scandalului din CSA Steaua - Dinamo, în Liga Elitelor U19! Ogăraru: „Nu facem apel”

Captură Steaua TV
Captură Steaua TV

Articol de - Publicat marti, 29 martie 2022 15:18 / Actualizat marti, 29 martie 2022 18:29

A venit verdictul Comisiei de Disciplină în cazul scandalului de la CSA Steaua - Dinamo, meci din Liga Elitelor U19 suspendat în urma unei încăierări generale între cele două echipe. Arbitrul oprise partida la scorul de 1-0 pentru roș-albaștri, dar „câinii” au obținut victoria la comisii, după ce, în finalul meciului, un suporter stelist a pătruns pe suprafața de joc.

După scenele violente din partida de pe 19 martie, Comisia de Disciplină a acordat, la „masa verde”, victorie cu 3-0 celor de la Dinamo. 

Cum s-a desfășurat totul? Pe final de meci, când echipa Armatei conducea cu 1-0, fotbaliștii celor două rivale s-au luat la bătaie pe teren, jucătorii roș-albilor fiind cei care au dat tonul violențelor. În cele din urmă, arbitrul a decis să oprească partida în momentul în care un ultras de-ai roș-albaștrilor a pătruns pe gazon. Meciul, disputat în Complexul Ghencea, nu s-a mai reluat. 

Zece zile mai târziu, roș-albaștrii au primit un verdict neiertător: înfrângere cu 0-3 și o amendă de 5.500 de lei.

UPDATE. Reacția lui George Ogăraru după verdict: „Decizie pripită a arbitrului, dar nu facem apel”

George Ogăraru, directorul tehnic al Academiei de Fotbal a CSA Steaua București, a comentat verdictul dat de Comisia de Disciplină împotriva echipei sale. Chiar dacă spune că roș-albaștrii nu vor face apel, oficialul nu e de acord în totalitate cu măsura luată la comisii, considerând că arbitrul s-a grăbit fluierând finalul meciului.

„Eu am fost prezent la comisie, alături de juristul clubului și cei de la organizare. Observ că arbitrul s-a grăbit să fluiere finalul partidei. Poate tinerețea și lipsa de experiență au condus la acest lucru. 

Consider că e o decizie pripită a arbitrului, care a dus la această decizie a Comisiei de Disciplină, pe care simt că cei de acolo nu au vrut să o ia. Dar trebuie urmăriți anumiți pași, iar dacă arbitrul a decis să oprească meciul în minutul 93 din 94, atunci decizia poate fi doar într-o anumită direcție. Nu cred că vom face apel. 

Am avut o discuție amplă în fața comisiei. Chiar și comisia l-a sfătuit pe arbitru ca pe viitor să măsoare de mai multe ori până taie, la fel ca doctorul”, a spus oficialul de la CSA. 

Nu e pentru prima oară când un suporter intră sau sare în teren. Vedem atâtea meciuri în care suporterii intră pe teren sau chiar se leagă de bară.

Totuși, nici eu, nici clubul, nu suntem de acord și nu tolerăm astfel de manifestări. De altfel, chiar eu am mers să-l dojenesc pe acel suporter.
- George Ogăraru

Victorie la „masa verde” și suspendări usturătoare în urma scandalului din CSA Steaua - Dinamo, în Liga Elitelor U19! Ogăraru: „Nu facem apel”
George Ogăraru

George Ogăraru: „A fost o provocare!”

Ogăraru, care a intrat pe teren pentru a calma spiritele chiar după startul îmbrâncelilor, spune că fotbaliștii lui Dinamo au fost cei care au provocat incidentul.

„Păcat că s-a întâmplat acel conflict, păcat de acele gesturi. Am intervenit imediat pentru că am experiență și știu la ce nivel e tensiunea din corpul unui fotbalist în astfel de momente. 

Am vrut să aplanez conflictul, dar totul era deja aplanat. Suporterul respectiv era deja escortat, dus către exterior. Ceea ce s-a întâmplat a fost o provocare. Jucătorii noștri au intervenit pentru a-l proteja pe fotbalistul nostru, care era jos”, a mai spus Ogăraru, pentru GSP.ro.   

Suspendări drastice pentru fotbaliștii de la CSA Steaua și Dinamo

Mai mult, patru fotbaliști, câte doi din fiecare tabără, au primit suspendări consistente.

Eduard Motoc și Alexandru Pacioagă de la CSA Steaua vor sta pe bară patru, respectiv trei etape, în timp ce dinamoviștii Amzăr și Denis Oncescu vor avea de ispășit șase, respectiv patru etape de suspendare. Amzăr, implicat în altercație, face parte din lotul naționalei U19, calificată la Europeanul de anul viitor.

România U19 - Islanda U19 0-3 » Românește! Calificați la Euro, „tricolorii” U19 s-au prezentat rușinos la ultimul meci de la Turul de Elită
ROMÂNIA U19 - ISLANDA U19 0-3
România U19 - Islanda U19 0-3 » Românește! Calificați la Euro, „tricolorii” U19 s-au prezentat rușinos la ultimul meci de la Turul de Elită

Decizia Comisiei de Disciplină: 3-0 la „masa verde” pentru Dinamo!

În baza art. 78/a din RD, CSA Steaua i se aplică penalitate sportivă de 27 lei 

În baza art. 83/7 rap la art. 20/3/1 din RD, CSA Steaua se sancționează cu penalitate sportivă de 5000 lei În baza art. 83/1/b+c din RD cu aplicarea art. 34 din RD, CSA Steaua-U19 se sancționează cu Forfait (3-0 în favoarea echipei SC Dinamo 1948 SA-U19) și i se aplică penalitate sportivă de 500 lei.

 În conformitate cu prevederile art. 45/3 din RD, CSA Steaua Buc. va executa sancțiunea prevăzută de art. 83/7 (penalitate sportivă de 5000 lei) și cea prevăzută de art. 83/b+c din RD (Forfait și penalitate sportivă de 500 lei), în total penalitate sportivă de 5500 lei și Forfait (3-0 în favoarea echipei SC Dinamo 1948 SA)

- Decizie Comisia de Disciplină a FRF

Puștii de la Steaua și Dinamo s-au luat la bătaie

Întreg scandalul a început după ce un fotbalist de la Dinamo a fost tras de tricou la mijlocul terenului, în timp ce se afla în posesia balonului și scăpa pe contraatac. După acel fault, spiritele s-au încins și scandalul a escaladat.

Fotbaliștii au sărit la bătaie, iar un fan a izbutit chiar să intre pe teren. Inclusiv comentatorul meciului a fost surprins de incidentele de la finalul derby-ului: „Nu era nevoie de așa ceva, este totuși un meci de juniori”.

Victorie la „masa verde” și suspendări usturătoare în urma scandalului din CSA Steaua - Dinamo, în Liga Elitelor U19! Ogăraru: „Nu facem apel”
Jucătorii s-au luat la bătaie în derby-ul din Liga Elitelor, foto: Steaua TV, YouTube

Mihai Stoica, după bătaia de la Steaua - Dinamo: „Vai de capul lor!”

Mihai Stoica, oficialul celor de la FCSB, a comentat la momentul respectiv imaginile din derby-ul din Liga Elitelor. 

„Săracii dinamoviști nici nu mai știu cu cine sunt rivali. Ba cu noi, ba cu ăștia... CSA are atitudinea asta, mi se pare normal. E echipa armatei, trebuie să fie războinici. Nu-i plătim noi? (n.r. - ironic) Vrem să vedem războinici, warriors!

Arbitrul a luat o decizie pripită când a oprit meciul, se liniștise situația. Suporterul a intrat și a ieșit de pe teren. N-a fost bătaie, a fost îmbulzeală. A fluierat finalul pentru că a intrat suporterul pe teren. Suporterii sunt și foarte periculoși (n.r. - ironic). Dar numai când își trag ceva pe față ca să nu fie recunoscuți și aleargă un copil de 16 ani. Vai de capul lor! Când mă gândesc la ultrașii din Grecia și Polonia și îi văd pe amărâții ăștia că fugăresc un copil....”, a declarat MM la Telekom Sport.

Da, e foarte grav ca un suporter să sară pe teren. A intrat pe gazon de parcă voia să omoare pe cineva, dar de fapt nu voia să omoare pe nimeni. A vrut să apară și el la televizor

- Mihai Stoica, manager FCSB

Citește și alte știri de actualitate: 

Garanțiile lui Becali » Gigi e tentat să continue în fotbal, după ce și-a actualizat calculele

EXCLUSIV Atac întărit la Dinamo » Uhrin jr. are o soluție în plus, iar Mureșan exultă: „Veți vedea atunci o altă față a echipei”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (62)
1620594664673892
Caloi Iulian  •  30 Martie 2022, 08:50

mm ironic....vitejia lui maxima a fost cand inconjurat de gorile a dat un pumn la tribuna I

liviuemil
liviuemil  •  29 Martie 2022, 23:34

Bai ogarare: croitorul, nu doctorul masoara de mai multe ori pina taie. Dar la cazrma talpan toata lumea e ...doctor !!!!

creeperno115
creeperno115  •  29 Martie 2022, 22:42

Vai ce victorie importanta! Cu cele 3 puncte vom juca champions league

Vezi toate comentariile (62)
Comentează
Close