FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Garanțiile lui Becali » Gigi e tentat să continue în fotbal, după ce și-a actualizat calculele

Octavian Popescu, unul dintre produsele de export ale lui Becali
Octavian Popescu, unul dintre produsele de export ale lui Becali

Articol de , , - Publicat marti, 29 martie 2022 08:26 / Actualizat marti, 29 martie 2022 09:40

Gigi Becali e tentat să continue în fotbal cu convingerea că va ajunge din nou pe profit când o să-i vândă pe cei mai tineri jucători de la FCSB. El e sigur că va încasa zeci de milioane de euro în schimbul lui Octavian Popescu și al lui Ianis Stoica.

FCSB nu e în pericol deocamdată, chiar dacă a ajuns să fie pe minus acum. Și nici nu ar trebui să depindă de Becali într-un termen mai lung. Tocmai așa calculează și Gigi, el e sigur că va regla bugetul clubului și că o să ajungă și cu un profit în momentul în care o să-i vândă pe Octavian Popescu și pe Ianis Stoica.

Puștiul-minune de la FCSB a semnat cu Giovanni Becali și e monitorizat de Bayern Munchen!
FCSB
Puștiul-minune de la FCSB a semnat cu Giovanni Becali și e monitorizat de Bayern Munchen!

Au rămas mărfurile lui cele mai valoroase. În iarnă a fost scos la mezat căpitanul Florin Tănase, dar nimeni nu a acceptat să plătească trei milioane de euro ca să-l cumpere. 

Florinel Coman, alt fotbalist pe care Gigi îl considera vandabil, are cariera și cota blocate din cauza accidentărilor care i-au măcinat și sănătatea, și randamentul.

Octavian Popescu și Ianis Stoica, garanțiile lui Gigi Becali pentru a continua în fotbal

Cu Popescu și cu Stoica, situația este încurajatoare pentru Becali. Fiecare dintre ei are 19 ani, o vârstă foarte bună pentru piața transferurilor. 

Octavian a debutat deja în naționala de seniori în amicalul cu Grecia, pierdut cu 0-1. Ianis e internațional de tineret și a marcat șase goluri în sezonul acesta din Liga 1 deși a fost titular doar în șase partide.

FCSB. Garanțiile lui Becali » Gigi e tentat să continue în fotbal, după ce și-a actualizat calculele
Ianis Stoica

Pariul cu Man i-a ieșit lui Gigi Becali

Ei doi îl încurajează pe Becali să bage iar banii proprii în club, un comportament pe care promitea să nu-l mai aibă: 

„În momentul în care va fi nevoie să mai plătesc eu, mă retrag și-i las clubul lui Talpan, să facă ce vrea cu el! Nu accept să consum averea familiei, a copiilor ca să alerge unii după o minge, că doar nu sunt nebun!”.

Suma pe care i-a împrumutat-o FCSB-ului recent, 1.500.000 de lei, n-o consideră o cheltuială din bani proprii, ci o investiție suportată până în momentul în care va reuși să obțină un preț foarte bun în schimbul tinerilor pe care îi are în echipă.

El a mai calculat astfel de curând. În 2020 a acoperit „găurile” din contabilitate gândindu-se că avea să recupereze paguba din transferul lui Man sau din al lui Coman. Cu Florinel nu i-a ieșit pasiența, dar pe Dennis l-a vândut la Parma cu 11 milioane de euro și a reușit astfel să retragă din club sumele cu care îl creditase.

Împrumuturile sunt convenabile

Toți proprietarii cluburilor își finanțează echipele așa cum procedează Becali, cu credite acordate propriilor societăți, nu prin majorarea capitalului social. În prima variantă, ei capătă niște creanțe pe care le recuperează din veniturile generate de fotbal. 

În a doua variantă, ar putea retrage sume din cluburi doar ca profit, cu achitarea impozitului aferent. 

Suporterilor le-a sunat rău metoda aceasta de-a lungul timpului, ei i-au criticat pe șefii cluburilor, pe care i-au numit „creditori, nu patroni”, însă afaceriștii au continuat să prefere soluția convenabilă financiar

Varga nu are soluția aceasta la CFR Cluj

Becali și-a organizat afacerea astfel încât să propună întotdeauna fotbaliști români tineri buni de vândut și să nu riște în nicio clipă o criză majoră. 

Campioana CFR, de la care Ioan Varga are de recuperat mai mult de 20 de milioane de euro, nu poate să vândă nici un jucător cu un preț mare.

Lotul lui Petrescu conține jucători în vârstă, imposibil de vândut, și tineri care fie nu evoluează în mod constant, fie nu atrag atenția cu prestații grozave. Varga are, spre deosebire de Becali, o singură soluție: echipa lui prinde un loc în grupele Champions League sau el rămâne păgubit, iar clubul riscă revenirea în insolvență.

Nimic de la UEFA

FCSB a ajuns să aibă iar nevoie de Becali fiindcă nu a mai beneficiat de premiile de milioane de euro pe care le încasa de la UEFA în anii trecuți.

Roș-albaștrii nu s-au mai calificat în grupele vreunei competiții europene din sezonul 2017-2018. Atunci au reușit să se califice și mai departe de grupele Europa League, după care i-a eliminat Lazio, 1-0 la București și 1-5 la Roma. 

Au urmat sezoane în care FCSB a fost scoasă încă din preliminarii și a mai încasat premii de numai câteva sute de mii de euro, insuficiente pentru reglarea bugetului. 

Rezultatele slabe au afectat și coeficientul, iar calificarea în grupe în anii următori a devenit și mai greu de obținut. În ediția curentă din Conference, FCSB a fost eliminată surprinzător de Karagandî, o formație modestă din Kazahstan.

VIDEO Adrian Iencsi, despre Octavian Popescu: „Când l-am adus la Craiova, știam că e vorba de un talent rar”

Citește și alte știri despre FCSB: 

EXCLUSIV Puștiul-minune de la FCSB a semnat cu Giovanni Becali și e monitorizat de Bayern Munchen!

EXCLUSIV Gigi și Theodora acoperă pierderile » Ce sumă a dat patronul FCSB din contul fiicei sale

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
adriann_
adriann_  •  31 Martie 2022, 17:02
Postat de andrei.steaua pe 29 Martie 2022, 12:42

Oamenii de fotbal vorbesc frumos de el. Acum dacă tu stai sa te uiți la Balint si Ogararu si te aștepți sa spună adevarul :)))))) Tu sa fii bine si când vei fi văzut de specialiști sa le arati ca esti normal. Acum nu prea cred

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kuba
kuba  •  29 Martie 2022, 18:02

CEI 3 de la Spiru, nu puteti sa ghiciti si echipele pe care se pregateste clanul B sa le pacaleasca cu Tava Popico si Jeanis Scoica?! At fi interesant sa vedem ce “ordine” primiti:)))

andrei.steaua
andrei.steaua  •  29 Martie 2022, 14:11
Postat de steaua.1986 pe 29 Martie 2022, 13:24

Atata vreme cat mai exista "***" fii sigur ca nu vom scapa de el. Si ... slava domnului, mai sunt destui. ***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează