FOTBAL  »  Superliga  »  CSA VS FCSB

A fost Steaua. A urmat FCSB! Acum apare și FC Nimeni! » Situație incredibilă, în urma deciziei Curții de Apel

Curtea de Apel a hotărât: CSA Steaua deține palmaresul din 1947 și până în toamna lui 1998, atunci când clubul s-a desprins de sub tutela Ministerului Apărării Naționale. Implicit, FCSB e stăpână pe partea ei de existență,
Curtea de Apel a hotărât: CSA Steaua deține palmaresul din 1947 și până în toamna lui 1998, atunci când clubul s-a desprins de sub tutela Ministerului Apărării Naționale. Implicit, FCSB e stăpână pe partea ei de existență,

Articol de , , - Publicat marti, 29 iunie 2021 23:14 / Actualizat miercuri, 30 iunie 2021 08:56

Decizia de luni a Curții de Apel, care lasă în aer palmaresul clubului Steaua din toamna lui 1998 până în decembrie 2002, creează o situație incredibilă: 3 trofee, câteva performanțe notabile în cupele europene, dar și o serie de jucători importanți care au bifat meciuri la această echipă exclusiv în intervalul respectiv sunt practic ai nimănui!

Curtea de Apel a hotărât: CSA Steaua deține palmaresul din 1947 și până în toamna lui 1998, atunci când clubul s-a desprins de sub tutela Ministerului Apărării Naționale. Implicit, FCSB e stăpână pe partea ei de existență, adică ianuarie 2003 și până în prezent. 

Decizia instanței de luni a creat însă ceva ce nu exista până acum în disputa pentru identitatea celui mai mare brand din fotbalul românesc: Steaua București. Și anume, un vid de apartenență a palmaresului de peste 4 ani, cei cuprinși între toamna lui 1998 și finalul anului 2002!

FC Nimeni, club răsărit din disputa CSA - FCSB

Florin Talpan susține că acea perioadă nu e practic atribuită nici Stelei, nici FCSB-ului, conform sentinței Curții. Adversarul său în proces, Virgil Boglea, președintele Asociației "Salvați Steaua", spune, în schimb, că "în mod normal, palmaresul 1998-2003 s-ar transfera către echipa continuatoare din 2003, adică FCSB". 

Cum ambele părți susțin cam același lucru, că perioada respectivă e în aer și nici una dintre tabere nu are dreptul, cel puțin deocamdată, să și-o aroge, rezultă că acest război care a creat în anii trecuți două echipe în loc de una mai determină ceva inedit în fotbalul românesc. Apare FC Nimeni, o echipă care a activat timp de 4 ani și puțin, dar care propune un palmares, rezultate, antrenori și jucători care sunt cu mult peste alte cluburi din România.

Tudorel Stoica avertizează după decizia în privința palmaresului: „CSA Steaua să nu facă greșelile lui Becali”
CSA STEAUA - FCSB
Tudorel Stoica avertizează după decizia în privința palmaresului: „CSA Steaua să nu facă greșelile lui Becali”

1. Ei n-au jucat nici la Steaua, nici la FCSB!

Există o serie de fotbaliști, unii cu nume mare, care au prins jocuri în roș-albastru exclusiv în perioada care a rămas în aer în urma hotărârilor din instanțe. Cel mai important e Ionuț Luțu, care a bifat meciuri doar în sezoanele 1998-1999 și 1999-2000. Alături de el sunt și alți jucători, în frunte cu Robert Niță, albanezii Albert Duro și Elton Ceno, Liță, Carabaș, dar și portarul Florin Tene. Chiar s-ar putea alcătui un 11 competitiv, plus o bancă de rezerve pentru echipa FC Nimeni, rezultată din disputa Steaua - Gigi Becali.

Primul 11 la FC Nimeni: Tene - Zotincă, Duro, Panc, Bordeanu - Carabaș, Liță, M. Szekely, Mitriță - R. Niță, Luțu
Rezerve: Hotoboc, S. Cristescu, M. Iordache, Ceno, Giuchici, Novakovici, Iacov

Fostul președinte al Stelei atacă: „Ce vreți voi la CSA? E o inepție! Ați fost angajații lui Becali”
STEAUA
Fostul președinte al Stelei atacă: „Ce vreți voi la CSA? E o inepție! Ați fost angajații lui Becali”

2. Trei trofee în CV, mai multe decât FC Argeș, U Cluj, Farul, Poli Timișoara

În cei aproape 4 ani și jumătate, echipa roș-albastră n-a avut un parcurs deosebit pe plan intern, dar chiar și așa a reușit să-și adjudece 3 trofee. Titlul din 2001 e cel mai valoros, obținut în fața lui Dinamo, cu o diferență mare de puncte. 

Apoi, Cupa României cucerită în 1999, după o finală entuziasmantă jucată împotriva lui Rapid. A fost 2-2 după 90 de minute, iar Belodedici și compania s-au impus la loviturile de departajare pe un stadion pe care au fost 70.000 de spectatori. 

În fine, Supercupa din 2001, câștigată împotriva rivalei Dinamo, scor 2-1, cu o "dublă" a lui Eugen Trică. Cele 3 trofee înseamnă mai mult decât au în întreaga lor istorie cluburi de tradiție cum ar fi FC Argeș, Farul Constanța, U Cluj, Poli Timișoara.

Ce s-a realizat pe plan intern între 1998 și finalul anului 2002

SezonLoc Liga 1Cupa României
1998-19992câștigătoare
1999-20004optimi
2000-20011sferturi
2001-200214semifinale

3. EUROPA: 20 de meciuri și "16-imi" de Cupa UEFA

Participarea europeană în acea perioadă n-a fost nici ea deosebită. În primul rând, au existat două sezoane în care echipa a lipsit de la startul întrecerilor continentale: 2000-2001 și 2002-2003. 

A fost Steaua. A urmat FCSB! Acum apare și FC Nimeni! » Situație incredibilă, în urma deciziei Curții de Apel
Lincar, în meciul cu West Ham, când își imagina că joacă pentru Steaua

Cea mai bună performanță a fost realizată în 1999-2000, când s-a ajuns până în "16-imile" de finală ale Cupei UEFA, după ce au fost eliminate, pe rând, Levadia Maardu, LASK Linz și West Ham United. Apoi, s-a pierdut calificarea în fața Slaviei Praga, 1-4 în Cehia și 1-1 pe Ghencea. În total, au fost 20 de meciuri în cupele europene, inclusiv două duble cu echipe mari la vremea respectivă: Valencia (3-7 scor general) și Dinamo Kiev (2-5).

4. Pițurcă și Stoichiță au fost la toate 3

Au existat antrenori cu nume în perioada amintită: Pițurcă, Ienei, Stoichiță, Olăroiu. De fapt, antrenând în Ghencea inclusiv în intervalul cuprins între 1998 și 2003, Pițurcă și Stoichiță sunt singurii care își pot trece în CV faptul că au pregătit formația în toate cele 3 forme ale existenței sale: Steaua, FCSB și acum și perioada care e în aer din punctul de vedere al palmaresului.

A fost Steaua. A urmat FCSB! Acum apare și FC Nimeni! » Situație incredibilă, în urma deciziei Curții de Apel

5. Primul străin din istorie n-a fost nici la Steaua, nici la FCSB

Alt reper care devine important, în urma deciziei Curții de Apel de luni, e faptul că primul străin din istoria clubului din Ghencea a fost albanezul Albert Duro, care a ajuns la echipă în 1998. Cum el intră în cadrul palmaresului rămas în aer, rezultă că între 1947 și 1998 Steaua n-a avut nici un jucător din afara României. Primul străin din istoria FCSB a fost Vasili Hamutovksi, portar din Belarus.

A fost Steaua. A urmat FCSB! Acum apare și FC Nimeni! » Situație incredibilă, în urma deciziei Curții de Apel
Albert Duro, primul străin din istoria Stelei

Concluzie dură pentru Ogăraru: n-a jucat niciodată pentru Steaua 

Hotărârea Curții de Apel provoacă multe anomalii, mai ales raportat la faptul că palmaresul dintre 1998 și 2003 nu se mai regăsește în posesia Stelei. Chiar actualul manager al clubului Armatei, George Ogăraru, care s-a declarat întotdeauna un stelist și un adversar înverșunat al lui Gigi Becali, nu mai figurează în mod oficial că a jucat vreodată pentru Steaua București! 

A fost Steaua. A urmat FCSB! Acum apare și FC Nimeni! » Situație incredibilă, în urma deciziei Curții de Apel

El a debutat în tricoul grupării din Ghencea pe parcursul sezonului 1998-1999, când echipa deja se rupsese de Ministerul Apărării, deci e în acel interval în care toată activitatea e în aer în acest moment. Ulterior el a evoluat, cu rezultate bune, pentru FCSB. Mai întâi, între 2003 și 2006, când a și cucerit două titluri și apoi a fost vândut la Ajax pentru 3 milioane de euro, apoi a revenit să evolueze la clubul lui Becali în 2008-2009.

Palmares CSA Steaua București:

  • 1 Cupa Campionilor Europeni 
  • 1 Supercupa Europei 
  • 20 de titluri de campioană 
  • 19 Cupe ale României 
  • 3 Supercupe

Palmares FCSB:

  • 5 titluri de campioană 
  • 3 Cupe ale României 
  • 2 Supercupe 
  • 2 Cupe ale Ligii

Palmaresul nimănui: 1998-2003

  • 1 titlu de campioană 
  • 1 Cupa României 
  • 1 Supercupă

Citește și alte știri despre disputa CSA Steaua - FCSB: 

Gigi Becali exultă după împărțirea palmaresului: „Mai bine nu se putea!”

EXCLUSIV Ioanițoaia l-a întrebat direct pe Dan Petrescu: „Tu cu cine ești? Cu FCSB sau cu CSA?” » Răspuns clar al „Bursucului”: „Așa trebuie să fie!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (121)
doar...titi
doar...titi  •  01 Iulie 2021, 03:40
Postat de 1979 pe 30 Iunie 2021, 15:59

Ai dreptate coane fanica in ce priveste pe acei “jenerali”. A fost si e plina tara de ***. Jeneralii de care amintesti fac parte din “sleahta” de care am amintit in comentariu. Si ce scuza faptul ca jeneralii astia pe mana cu gigi au facut marsavia aia? Ti-ai fi dorit sa nu se afle niciodata nu? Despre abuzul de drept al iccj de unde sti? Ai tu informatii ca au facut abuz? Cine te-a informat? Avocatul lui gigi? Dukadam? MM? Ai citit dosarul? Ai avut acces la documente? Sau iti dai cu parerea asa, de pe balta?

iar n-ai inteles!! dintre jeneralii si jiji cea mai mica vina o are jiji.. ca ala O DAT.. NU A LUAT!! desigur ca voi sudistii nu sunteti interesati de diferenta (ca si voi sunteti invatati sa LUATI NU SA DATI) .. voi personal plecand de la fcsb pentru ca v-a taiat jiji macaroana.. si cum creditele alea nu se platesc singure.. ati migrant la cazarma!! referitor la abuzul de drept.. desi vad ca ai scris mai jos ca "recursul e pentru judecarea legalitatii si doar 3%se intorc pentru rejudecare".. e foarte clar ca nu te duce cascheta si nu intelegi ceea ce scrii!! altfel ai fi realizat ca iccj-ul NICI MACAR NU A TRIMIS SPRE rejudecare ci au dat ei sentinta direct la presiunile lui oprea.. . ca sa fie siguri... ceea ce in toata lumea civilizata se numeste abuz de drept.. doar tu evident, cu notiunile in fata si tot nu-ntelegi.. ba mai si bati campii cu ducadam, mm sau balti!!

catalynn
catalynn  •  30 Iunie 2021, 19:41
Postat de fcsbesteaua pe 30 Iunie 2021, 17:20

Pai si de ce sa mai am incredere in institutia CSA??? A platit cineva pentru ce-a facut CSA echipei de fotbal,ca n-am auzit! S-au schimbat generalii si gata,trebuie sa sustin CSA din cauza careia echipa n-a mai jucat din 98,a pierdut 23 de ani de istorie,6 campionate si alte trofee??? Adica sa mai astept 20-30 de ani,sa vad cum sunt hotii astialalti din CSA si sa stau cu sufl;etul la gura,sa vad daca a jucat echipa sau nu??? Dar oare chiar asa *** si prost am ajuns?????????

Tu ești fcsbist deci ai încredere in ne-a jjijji, știm! :-)))

therealreddog33
therealreddog33  •  30 Iunie 2021, 17:38
Postat de gido pe 30 Iunie 2021, 13:10

stai usor... si nu te ambala... ca si la dinamo e la fel... sigla,marca si palmaresul lui dinamo sunt detinute de o firma a lui badea ... sigla si marca sunt doar inchiriate!!!daca se supara badea, dinamo devine fcdb...

Cine a spus ca aia nu e tot o mare prostie?! Orice e posibil, totuși rămân doar doua echipe rivale, Dinamo și Steaua, nu 4 sau 5...

Vezi toate comentariile (121)
Comentează