FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB 0-1

VIDEO + FOTO Universitatea Craiova - FCSB 0-1. Rezultat MAMUT! » Echipa lui Toni Petrea bate pe final și continuă lupta la titlu

CSU Craiova - FCSB, liveTEXT pe GSP.ro +21   FOTO
CSU Craiova - FCSB, liveTEXT pe GSP.ro

Articol de , , - Publicat duminica, 08 mai 2022 19:30 / Actualizat luni, 09 mai 2022 11:49

FCSB s-a impus dramatic în derby-ul cu CSU Craiova, scor 1-0, după golul marcat de Ivan Mamut, și continuă lupta la titlu.

FCSB venea la Craiova cu gândul la o victorie care să-o facă să continue cu șanse reale lupta la titlu. Într-o atmosferă senzațională făcută de cei 30.000 de fani olteni, cele două echipe au făcut o primă repriză modestă, fără să riște foarte mult și fără să-și creeze mari ocazii.

Florin Tănase și Vătăjelu au animat prima repriză din Universitatea Craiova - FCSB

Florin Tănase (9) a fost primul care l-a pus la încercare pe Pigliacelli cu un șut pe centru de la marginea careului, prinsă în doi timpi de portarul italian. Oltenii au replicat prin Vătăjelu (22) cu un șut pe colțul scurt, prins de Târnovanu. Craiova a mai avut o ocazie în prelungirile primei reprize. 

Centrarea superbă a lui Andrei Ivan din rabona a fost reluată cu capul de Markovici puțin pe lângă poartă. Elevii lui Laurențiu Reghecampf au început mai bine repriza a doua și putea da lovitura la șutul fantastic al lui Baiaram (49), dar bara din dreapta porții lui Târnovanu s-a opus. FCSB a scăpat și la ocazia lui Markovici, al cărui șut din interiorul careului a fost blocat în ultimul moment de fundașii roș-albaștrii. 

+17 FOTO

Călcâiul lui Ivan Mamut decide CSU Craiova - FCSB 0-1 » Roș-albaștii continuă lupta la titlu

FCSB a replicat prin Darius Olaru (71), dar șutul său cu stângul din unghi a fost reținut fătă probleme de Pigliacelli. Cea mai fierbinte fază a meciului a venit în minutul 77, când Paul Papp l-a împins de la spate pe Iulian Cristea în careu, fază la care FCSB a cerut pe bună dreptate penalty. 

Istvan Kovacs a lăsta însă jocul să continue spre nemulțumirea elevilor lui Toni Petrea. FCSB a dat lovitura până la urmă prin Ivan Mamut (86) la prima atingere de balon după ce a fost introdus pe teren. 

A profitat de centrarea lui Radunovici și l-a învins cu câlcâiul pe Pigliacelli. Oltenii puteau egala în minutul 90+3, dar reluarea superbă a lui Căpățînă din corner a lovit bara. Victorie pentu FCSB, care se apropie din nou la 2 puncte de CFR și continuă lupta la titlu.

CS Universitatea Craiova - FCSB 0-1

+17 FOTO

30.000 de spectatoriasistă la meciul din această seară, aceasta fiind a treia cea mai bună asistență din actualul sezon de Liga 1.

CS Universitatea Craiova - FCSB, echipe de start

CSU CRAIOVA: 13. Pigliacelli - 5. Vătăjelu, 2. Papp, 23. Constantin, 11. Bancu - 6. Screciu, 14. A. Crețu - 22. Gustavo, 17. Baiaram, 9. A. Ivan - 20. Markovic
REZERVE: Lazar, Găman, Vlădoiu, Capățână, Nistor, Vînă, Roguljic, Cîmpanu, Koljic
ABSENT: Houri (în recuperare)
ANTRENOR: Laurențiu Reghecampf

FCSB: 32. Târnovanu - 23. Ov. Popescu, 17. I. Cristea, 4. Miron, 33. Radunovic - 27. Olaru, 8. Șut, 10. Fl. Tănase - 98. Cordea, 7. Fl. Coman, 9. Oct. Popescu 
REZERVE: A. Vlad, Dumiter, Edjouma, I. Stoica, V. Gheorghe, Oaidă, Mamut, Vinicius, Șerban
ABSENȚI: V. Crețu, Panțâru, C. Achim (accidentați)
ANTRENOR: Anton Petrea

UPDATE 19:30 » Cele două echipe ies pe teren

Jucătorii celor două echipe ies de la vestiare și intră pe teren. În fruntea grupului arbitrul confruntării din această seară, Istvan Kovacs, alături de cei doi asistenți, Vasile Marinescu și Ovidiu Artene. 

Nicușor Bancu și Florin Tănase sunt căpitanii celor două echipe. 30.000 de fani transformă derby-ul CSU Craiova - FCSB într-un sold-out! Atmosfera e de meci mare, galeriile fiind pregătite cu scenografii speciale. Să înceapă derby-ul!

UPDATE 19:20 » Imnul Craiovei se aude în boxele stadionului „Ion Oblemenco”

Imnul Universității răsună la maximum pe „Oblemenco”. Cu zece minute înainte de startul meciului în tribune sunt deja 30.000 de oameni, iar lumea continuă să intre în stadion. Pe tabelă se proiectează imagini cu fanii intrând în provocarea „kiss cam”. Juniorii sunt la mijlocul terenului fluturând steaguri imense cu siglele istorice ale echipei din Bănie. 

Numărul mare de fani este observat în special la tribune, acolo unde căile de acces sunt blocate de suporteri. Forțele de ordine încearcă degajarea acestora, dar este imposibil de realizat.

UPDATE 19:15 » Ce pregătesc oltenii înainte de startul meciului

Oltenii sunt atenți la toate detaliile, iar înainte de startul partidei mai mulți viitori fotbaliști de la Centrul de Copii și Juniori ai clubului vor intra pe gazon cu mai multe steaguri alb-albastre, dar și cu tricolorul României. Este o tradiție veche de câțiva ani la care oltenii nu renunță. 

Mai mult 100 de mingi vor fi aruncate în tribună de către organizatorii meciului, cei mai norocoși având șansă să obțină câte un autograf de la jucătorii preferați la finalul partidei.

UPDATE 19:10 » Ultimele pregătiri înainte de startul meciului

Hit-ul „Freed from desire” îi face pe cei 20.000 de fani să se ridice de pe scaune! „Vulcanul” din Bănie se umple din minut în minut, transformând seara într-una electrizantă, chiar dacă echipa lui Reghecampf nu mai are nicio șansă să-și adjudece titlul în acest sezon.

Dar bătălia pentru locul 2 este miza oltenilor în acest moment, iar fanii se comportă ca la un adevărat meci pentru titlu. Curtea exterioară începe să se golească, formându-se deja cozi la turnicheții de acces în stadion.

UPDATE 19:00 » A mai rămas o jumătate de oră până la meci

Au mai rămas doar 30 de minute până la fluierul de start al lui Istvan Kovacs din Carei. FCSB este prima echipă care a ieșit pe teren pentru antrenamentul oficial într-un cor imens de fluierături al celor 11.000 de suporteri. La scurt timp, oltenii au ieșit și ei pe teren pe ritmurile melodiei „The Trooper” a celor de la Iron Maiden. 

O informație statistică interesantă este că jucătorii care au marcat cel mai mult în partidele directe nu se mai află în campionatul românesc. Cel mai bun marcator al FCSB din meciurile cu U Craiova este Dennis Man (6 reușite), iar cel mai bun oltean este Alexandru Cicâldău (4 goluri).

UPDATE 18:55 » Statistica e de partea celor de la FCSB

Deși statistica întâlnirilor directe e în continuare covârșitor de partea FCSB-ului (28 de meciuri directe, 20 de victorii bucureștenii și doar 5 Universitatea), Știința a echilibrat mult raportul de forțe în ultimii doi ani. Din ultimele 5 partide directe, Craiova a câștigat trei iar FCSB două. 

FCSB are totuși avantajul moral al faptului că a tranșat în favoarea ei ultima confruntare de pe „Ion Oblemenco”, după un spectaculos 3-2 consfințit de golul din prelungiri al lui Andrei Cordea. Craiova, în schimb, a câștigat ultima întâlnire directă, 2-0 chiar la București, acesta fiind de altfel și singurul pas greșit al FCSB-ului în acest play-off.

UPDATE 18:50 » Jucătorii Craiovei au ieșit la încălzire

„Jucătorii echipei noastre vor intra în următoarele momente pe cel mai sfânt gazon, cel al Științei”. Aceasta este mesajul cu care fotbaliștii lui Laurențiu Reghecampf au fost primiți în „vulcan” în aplauzele celor 7.000 de spectatori care au intrat deja în arenă. 

Fanii au primit la acest meci, un program oficial: „Nu e doar un meci, e seara pe care o vom povesti la nesfârșit copiilor și nepoților noștri sau cea pe care vom vrea să o uităm. De noi toți depinde cum și ce va fi. Strângeți-vă familiile și prietenii aproape și cântați până la capăt – pentru Știința, dar și pentru voi și toți ai voștri” este mesajul de deschidere.

UPDATE 18:45 » Lovitură neașteptată pentru bișnițari

Bișnitarii credeau că dau lovitura în această seară, dar au avut parte de o surpriză neplăcută! Au fost săltați de forțele de ordine chiar de la porțile stadionului din Bănie. „Au fost indentificați și vom urma toate procedurile legale în acest sens. Biletele au fost confiscate şi vor fi predate organizatorului, iar persoanele în cauză vor fi amendate”, transmit oficialii echipei. 

Conform legii, „revânzarea biletelor sau a oricăror documente de acces la competiţii şi jocuri sportive, precum şi vânzarea acestora la suprapreţ constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei”.

UPDATE 18:40 » Primii fani ai celor de la FCSB au intrat pe stadion

Primii 200 de suporteri ai celor de la FCSB au fost lăsați să intre în tribuna rezervată lor. Totul după un control la sânge făcut de firma de pază, antamată de olteni. 

Intrarea lor a fost primită cu fluierături de către susținătorii gazdelor, în jur de 5.000 în acest moment pe stadion. Ștefan Târnovanu, alături de Andrei Vlad și Cătălin Straton au ieșit în acest timp la încălzirea oficială.

Universitatea Craiova - FCSB 0-1. Rezultat MAMUT! » Echipa lui Toni Petrea bate pe final și continuă lupta la titlu

UPDATE 18:30 » E atmosferă de meci mare în curtea exterioară a arenei

E atmosferă de meci mare în curtea exterioară a arenei, chiar dacă oltenii nu mai au nicio șansă să prindă locul 1, după victoria CFR-ului de sâmbătă seară. Oamenii fac cozi la punctele de mâncare și băutură, fac poze și participă la tot felul de activități puse la dispoziție de organizatori și sponsorii acestora. 

În interior, stadionul începe să se umple. Cu o oră înainte de primul fluier al arbitrului, 4.000 de fani au intrat deja pe arenă. 

UPDATE 18:20 »FCSB a ajuns la stadion însoțită de o trupă serioasă de bodyguarzi

Aceștia i-au flancat pe jucători până la ieșirea pe teren și nu au plecat de acolo până când Tănase și compania n-au intrat la vestiare. Pe lângă cei patru bodyguarzi masivi a fost prezent și șeful firmei de securitate cu care FCSB colaborează la meciurile de la București, Nicu Chiriță. Prezența acestora pe teren, la inspecția gazonului, i-a surprins inclusiv pe oficialii echipei din Bănie.

UPDATE 18:10 » Măsuri de urgență luate înaintea meciului Universitatea Craiova - FCSB

Organizatorii sunt în alertă maximă. La ședința tehnică, obligatorie înaintea fiecărui meci, Valentin Alexandru, oficialul Ligii Profesioniste, a cerut o situație detaliată a grupurilor de suporteri olteni, dar și bucureșteni care vin la stadion. Principalul motiv, „luare măsurilor necesare pentru a nu exista incidente”. 

În jur de o mie de suporteri ai celor de la FCSB sunt așteptați la meci pe „Oblemenco”, dar nu toți veniți în mod organizat de la București.

UPDATE 18:00 » Cele două echipe au ajuns la stadion

Mai întâi CSU Craiova, apoi la câteva minute cei de la FCSB. Pe teren, jucătorii au fost ca frații. Au făcut câteva grupulețe și-au stat de vorbă câteva minute bune. Florin Tănase a ieșit ultimul la inspecția gazonului și-a făcut grup cu Tavi Popescu și Florinel Coman. 

Marea majoritate a jucătorilor au ieșit cu căști în urechi pe teren, dar după scurt timp le-au dat jos. Cu o oră și jumătate înainte de startul meciului sunt cam 2.000 de fani pe stadion.

Ilie Dumitrescu numește 3 atuuri ale roș-albaștrilor înainte de Craiova - FCSB

Ilie Dumitrescu, fost fotbalist important, în prezent analist, subliniază importanța duelului din Bănie pentru FCSB. 

Dumitrescu e de părere că fără victorie la Craiova, FCSB nu va mai avea parte de o „finală” a campionatului în ultima etapă, cu CFR Cluj. Totuși, numește 3 aspecte încurajatoare pentru trupa lui Toni Petrea.

„Duminică se joacă semifinala, să nu mai zic finala. Dacă nu câștigă FCSB meciul ăsta... Nu se califică în finală. Există și șansa unui rezultat de egalitate pentru CFR. FCSB are o echipă foarte bună, cu exprimare consistentă, cu încredere, pune presiune pe adversar prin joc. E un test de maturitate pentru echipă acest meci de la Craiova. E o semifinală”, a declarat Ilie Dumitrescu

Înaintea acestui meci, FCSB ocupă locul 2 în clasament, cu 49 de puncte, 5 sub CFR Cluj. Dacă nu ar câștiga în Bănie, roș-albaștrii nu ar mai depinde doar de ei în lupta pentru titlu: ar avea nevoie ca etapa viitoare CFR să se încurce pe teren propriu cu Craiova (egal / înfrângere, în funcție de rezultatul meciului din această seară), iar ei să câștige ultimele două partide.

VIDEO Tot ce trebuie să știi înainte de CSU Craiova - FCSB

Citește alte știri din Liga 1:

FCSB, văzută fără șanse în „Bănie”: „Va bate Craiova și se va stinge totul în seara asta”

Steliștii au anunțat planul! Cum vor să blocheze stadionul Ghencea pentru FCSB: „Să le explice cineva asta «apărătorilor banului public»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (870)
flick2020
flick2020  •  11 Mai 2022, 13:24
Postat de catalynn pe 09 Mai 2022, 01:18

E dreptul femeii, nu cred ca exista discuție aici. Însă pe de alta parte cred ca este o onoare pt memoria tatălui dumneaei … îl pot numi Ilie Balaci de exemplu, nu cred ca Lorena s-ar opune. Mi se pare însă de prost gust sa numești un stadion după cineva încă in viața, gen Gheorghe Hagi sau Anghel Iordănescu … but that’s just me.

Ai memoria scurta. Uiti de pretentia idolului tau talpan, ca stadionul nou sa-i poart numele ? El spunea ca ar fi normal acest lucru. ....si inca nu am citit nici un necrolog la adresa lui.

gicab
gicab  •  09 Mai 2022, 08:01
Postat de catalynn pe 09 Mai 2022, 01:18

E dreptul femeii, nu cred ca exista discuție aici. Însă pe de alta parte cred ca este o onoare pt memoria tatălui dumneaei … îl pot numi Ilie Balaci de exemplu, nu cred ca Lorena s-ar opune. Mi se pare însă de prost gust sa numești un stadion după cineva încă in viața, gen Gheorghe Hagi sau Anghel Iordănescu … but that’s just me.

Cum nu?..: in articol se spune ca meciul s a jucat oe oblemenco

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  09 Mai 2022, 06:38
Postat de zorrozabal pe 08 Mai 2022, 21:44

Reghecamp a„trântit”meciul!Voluntar sau involuntar,dar ultimele lui schimbari au decis rezultatul!L-a scos pe Gustavo(epuizat), de pe dreapta-dar in loc sa-l bage pe Nistor-om de alergatura-l-a bagat pe Câmpanu ala,care ...Și la fel de grav,l-a scos pe Vatajelu-care de bine de rau și-a ținut partea-ca sa-l bage pe Vladoiu-care e pe... alaturi-transformându-și partea dreapta in bulevard pentru„perle”!Și s-a vazut ce-a ieșit de pe partea dreapta!Plus Papp- in centrul apararii- care nu a strans la Mamut!

Da,dar și Pigliaceli-o caricatura de portar-care nu se știe precis de ce-dar TOATE mingiile le-a trimis la adversar(in preajma propriului careu),sau afara-coechipierii fiind nevoiți apoi sa alerge pentru recuperare!Slab a jucat și Bairam care a pierdut toate mingiile sau a faultat și câmd (in sfârșit) a fost inlocuit,Reghecamp trebuia sa-l bage pe Nistor!

Vezi toate comentariile (870)
Comentează