FOTBAL  »  Superliga  »  GHENCEA

Steliștii au anunțat planul! Cum vor să blocheze stadionul Ghencea pentru FCSB: „Să le explice cineva asta «apărătorilor banului public»”

Fanii CSA Steaua // foto: Imago Images
Fanii CSA Steaua // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 mai 2022 08:29 / Actualizat duminica, 08 mai 2022 08:59

Fanii celor de la CSA Steaua au schițat planul prin care stadionul din Ghencea să fie blocat pentru FCSB, echipă care a solicitat închirierea acestuia la meciul cu CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului.

AS47, Asociația Steliștilor 1947, a publicat sâmbătă seara un mesaj pe pagina de Facebook, în care prezintă „scenariul sfârșitului de sezon”. Unul în care arena din Ghencea ar fi blocată pentru FCSB.

Echipa lui Gigi Becali, aflată „la cuțite” cu Clubul Sportiv al Armatei, a solicitat zilele trecute închirierea noii arene din Ghencea pentru meciul cu CFR Cluj de pe 21 mai, din ultima etapă a play-off-ului. Gigi Becali a anunțat că a oferit să achite dublul chiriei de pe Arena Națională, un total de 46.000 de euro, pentru a juca pe Ghencea.

Ilie Dumitrescu numește 3 atuuri ale roș-albaștrilor înainte de Craiova - FCSB: „Se joacă semifinala!”
CSU CRAIOVA - FCSB
Ilie Dumitrescu numește 3 atuuri ale roș-albaștrilor înainte de Craiova - FCSB: „Se joacă semifinala!”

Steliștii au anunțat planul! Cum vor să blocheze stadionul Ghencea pentru FCSB

Totuși, fanii Stelei sunt încrezători că cererea echipei din Liga 1 va fi blocată. Și explică de ce, într-o postare pe Facebook: CSA Steaua, echipă fără drept de promovare în Liga 1, ar putea disputa în Ghencea meciul tur de baraj pentru promovare, programat pe 22 mai, la doar o zi după FCSB - CFR Cluj.

Accent pe „ar putea”, întrucât scenariul steliștilor are o „scăpare”: gazda meciului tur din barajul pentru menținerea / promovarea în Liga 1 va fi stabilită prin tragere la sorți. Astfel, CSA, în eventualitatea în care ar participa la baraj, ar putea juca pe 22 mai în deplasare.

Scenariul sfârșitului de sezon: 

- 8 mai – Steaua se califică matematic la barajul de promovare în Liga 1, cu o etapă înainte de finalul sezonului. Dacă nu, va trebui să aștepte până pe... 

- 15 mai – Când, cu siguranță, Steaua va fi calificată matematic la baraj 

- În următoarele zile, FRF își va reconfirma poziția față de clubul Steaua și nu ne va permite să jucăm. Deși se poate cere o derogare, este greu de crezut că cineva din club o va face, ținând cont de atitudinea FRF, mereu în apărarea clubului din Berceni. 

- DAR! Așa cum au spus-o cei din clubul Steaua că „atât timp cât se poate, vom face toate demersurile”, clubul va merge la TAS. Ca membru al Federației Române de Fotbal, Steaua are dreptul să joace în orice etapă a Ligii 2, inclusiv în acest baraj, care este organizat de FRF. 

Petrolul a promovat matematic în Liga 1 » Fanii au intrat pe gazon!
play-off
Petrolul a promovat matematic în Liga 1 » Fanii au intrat pe gazon!

- 22 mai este ziua primului meci din baraj, meci ce se poate juca pe Stadionul Steaua. 

Poate le explică cineva „apărătorilor banului public” că Steaua mai are de jucat un meci important pe teren propriu în sfârșitul acesta de lună. 

Și, pe viitor, ar fi amuzant să aflăm și poziția celor care insistă pentru ca Fotbal Club Fcsb să joace în Ghencea, știind că clubul este rău platnic și a fost nevoie de procese în tribunal pentru a fi obligați să își plătească chiria în cele din urmă. Pot oferi aceștia garanții că nu se va întâmpla la fel? 

Nimeni nu realizează că Arena Națională și-a schimbat politica din cauza lor și este nevoie de plata integrala înainte de a organiza un eveniment? Da, această politică a venit după procesul cu echipa infractorilor.

- Facebook @ AS47

Pe ce se bazează fanii Stelei? „Militarii” ocupă în prezent locul 4 în play-off-ul Ligii 2, cu 5 puncte în fața celor de la Concordia Chiajna, și vor termina, cel mai probabil, sezonul pe acea poziție.

Una care oferă șansa unui duel de baraj cu ocupanta locului 7 din play-out-ul Ligii 1, pentru a stabili cine va participa în sezonul următor al eșalonului de elită. Numai că CSA Steaua, fiind club departamental, nu are dreptul de a urca în Liga 1 în această formă de organizare, astfel că la baraj ar putea participa de fapt echipa de pe locul 5, Concordia Chiajna / Unirea Slobozia.

Mai multe știri pe acest subiect: 

Ludovic Orban intervine hotărât în scandalul „FCSB în Ghencea”: „Decizia corectă nu poate fi decât una singură”

„Să vadă și generalul de securitate Dîncu cum e să dea cu subsemnatul!” » Gigi Becali, ultimatum în scandalul „FCSB în Ghencea”: „Au 5 zile la dispoziție”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (256)
tictictic
tictictic  •  09 Mai 2022, 00:55
Postat de adriann_ pe 08 Mai 2022, 16:34

Sarmane posac, sa-mi spui cand o sa intre la puscarie Virgil Magureanu, George Maior, Florian Coldea, Predoiu SIE samd. Pentru ca, mai amaratule, Dancu e din seria asta, nu din seria cu Udrea, Cocos, verii puscariasi ai ciobanului puscarias samd. In tara asta nici macar Plesita n-a facut o zi de puscarie (a murit fara sa-l deranjeze nimeni) , si ala organiza asasinate in strainatate la ordinul lui Ceausescu (cazurile Goma, Virgil Tanase, Europa Libera -Munchen samd). Vai de capul tau cu ciobanul tau cu tot, nici pana azi n-ai inteles cine conduce de fapt ROmania...

Spre stiinta talpanistilor si a ministrului Dincu: "Va recomandam organizarea cluburilor sportive doar sub forma de organizatii non-profit sau societati cu raspundere limitata, fara a avea statutul de „public law entities” („persoane juridice de drept public”). În opinia noastra, astfel de cluburi sportive, având statutul de persoane juridice de drept public, sunt sub autoritatea statului român, ceea ce presupune faptul ca statul român poate interveni în mod nejustificat în activitatea cluburilor sportive, activitate, care, dimpotriva, trebuie sa fie sub controlul exclusiv al FRF. (...) interventia guvernului în activitatile cluburilor sportive presupune o influenta indirecta asupra FRF, care trebuie evitata pentru a asigura conformitatea cu prevederile art. 1 alin. 1 al Statutului FRF, care stipuleaza în mod corect ca FRF este „a non-governmental entity” („persoana juridica neguvernamentala”) si respectarea obligatiei care le revine membrilor afiliati la FIFA si la UEFA, de a-si administra activitatea independent (...)" a transmis FIFA si UEFA catre Federatia Romana de Fotbal intr-un document de 27 de pagini transmis de la Zurich in data de 12 noiembrie 2010 si semnat de Marco Villiger, director al Departamentului Juridic, si de Fanienne Moser-Frei, sef probleme juridice la nivel de corporatii. E clar acum pentru toata lumea? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

c23655
c23655  •  08 Mai 2022, 21:42
Postat de adriann_ pe 08 Mai 2022, 15:23

Sarmane postac, tu crezi ca astia se duc sa reclame la TAS faptul ca nu se respecta regulamentul? :)) Ia mai baga o fisa si vezi daca n-o sa se reclame ca exista o prevedere abuziva, care nu are acoperire in reglementarule UEFA si FIFA? :)) Stii cum e, ai incercat sa pari smecher dar ai ratat ocazia sa taci :))

Se respecta legea sportului, prostalaule. UEFA a raspuns clar, ca daca interzic legile dintr-o tara respectiva, ei nu au ce face! Plus de asta, e recomandarea UEFA pentru a renunta la cluburile de drept public, si FRF a avut tot dreptul sa puna acea restrictie. Esti incredibil de PROST!

opinez
opinez  •  08 Mai 2022, 20:28

Greseala a fost ca s-a facut stadion acestor nesimtiti. In loc sa mai faca un stadion de 25000 locuri fara dedicatie ca rezerva la Arena Nationala. Cu Arena si acel stadion nu mai existau orgolii de impartit si burtosi parerologi ca se vad stapani pe banii tuturor. Si bag in ciorba asta si Rapidul si Dinamo adica banii cheltuiti pentru stadioanele lor…

Vezi toate comentariile (256)
Comentează