FOTBAL  »  LIGA 2  »  PLAY-OFF

VIDEO + FOTO Petrolul a promovat matematic în Liga 1 » Fanii au intrat pe gazon!

Petrolul a promovat matematic în Liga 1 » Fanii au intrat pe gazon! Luptă decisivă pentru celălalt loc direct promovabil +29   FOTO
Petrolul a promovat matematic în Liga 1 » Fanii au intrat pe gazon! Luptă decisivă pentru celălalt loc direct promovabil

Articol de , - Publicat luni, 09 mai 2022 19:27 / Actualizat marti, 10 mai 2022 10:01

Petrolul Ploiești a învins-o pe Concordia Chiajna, scor 2-0, și a promovat matematic în Liga 1! „Lupii galbeni” revin pe prima scenă după 6 ani.

  • Pentru al doilea loc direct promovabil luptă FC Hermannstadt și U Cluj. Cele două au câte 57 de puncte și se vor întâlni marți, de la ora 19:30, în meci direct.
  • CSA Steaua va încheia pe locul 4 play-off-ul, dar nu are drept de promovare. Suporterii „militari” așteaptă o comunicare oficială din partea Federației.

Ziua victoriei » Cronică de Eduard Apostol 

Orașul lui Caragiale a respirat pentru ca mândria locală, Petrolul Ploiești, să se întoarcă în elita fotbalului românesc. Unii oameni s-au învoit de la serviciu ori au plecat mai devreme ca să fie pe stadion, pentru a fi martori la revenirea „lupilor” în Liga 1, după o absență de 6 ani.

+25 FOTO

Cu tricouri ale clubului din perioade mai frumoase, în galben, în albastru, "găzarii" de toate vârstele au umplut în mare parte stadionul "Ilie Oană". Aproximativ 12.000 de oameni au asistat la meciul în care cu toții au cântat: „Ale Petrolul, ale / Adio, Serie B!”.

Mario Bratu, eroul promovării Petrolului

Da, Ploieștiul a fost și mai exuberant decât azi, pentru cine a trăit finala din 1995, când Petrolul a răpus Rapid în finala Cupei sau momentul 2013, același trofeu, nu mai pomenim de seniorii ce-au văzut istoria în direct, în anii "50-"60. Galeria a dat tonul, dar Mario Bratu (19 ani) este cel care a făcut ca stadionul să vibreze la maximum.

Două goluri spectaculoase ale copilului născut în oraș, unul mai frumos ca altul. În minutul 38, a tras de la 20 de metri, apoi în startul părții secunde a punctat din lovitură liberă de la aproximativ aceeași distanță, un șut cu efect, care a pornit carnavalul în tribune. 

Reușitele au dezmorțit nu doar tribunele, ci și jocul petroliștilor, mai plin de emoții decât situația financiară alarmantă a clubului! Jarovici (58) a mai atârnat niște plumb de picioarele "găzarilor", după ce a fost eliminat ca urmare a unui cot aplicat în figură lui Marc

La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1. CSA Steaua nu are drept de promovare!

Petrolul - Chiajna 2-0

Final de meci! Petrolul a promovat în Liga 1!
min. 70: Înlocuit de Nicolae Constantin, Mario Bratu a mers în tribune și s-a transformat în șef de galerie!
min. 58: Senad Jarovic, fotbalistul Petrolului, vede direct cartonașul roșu, din cauza unei lovituri aplicate cu cotul lui Marc.
min. 48, gol Petrolul, 2-0: Mario Bratu reușește „dubla” dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri, un șut cu mult efect, care îl păcălește pe Aldescu.
A început repriza secundă!

S-a terminat prima repriză!
min. 38, gol Petrolul, 1-0: Mario Bratu înscrie cu un șut superb de la 20 de metri. Își face mingea pe stângul, iar Marc deviază aproape de vinclu, la colțul lung. Ploieștenii sunt promovați la acest scor! Fanii sunt în picioare: „Ale, Petrolul, ale / Adio, Serie B!”.
min. 20: Aldescu are un reflex excelent în fața aceluiași Bratu. 

min. 10: Meciul a fost întrerupt din cauza fumigenelor aprinse de fanii Petrolului. 
min. 7: Mario Bratu își încearcă norocul cu un șut de la 20 de metri. Petrolul obține primul corner al meciului. 

Fanii Petrolului sunt pregătiți pentru sărbătoare. Lovitura de începere a fost dată de Tavi Grigore.

Petrolul - Concordia, echipe de start:

Petrolul: Raul Avram - Sergiu Pîrvulescu, Marian Huja, Bart Meijers, Valentin Țicu - Takayuki Seto, Eugeniu Cebotaru - Mario Bratu, Marius Cioiu, Simon Măzărache - Senad Jarovic
Rezerve: Sebastian Moroz, Mihai Constantinescu, Cosmin Tucaliuc, Georgi Pashov, Mihai Velisar, Alin Boțogan, Viorel Lică, Dragoș Gheorghe, Marius Chindriș
Antrenor: Nae Constantin

Concordia Chiajna: Marius Aldescu - Florin Borța, Raul Palmeș, Andrei Marc, Alexandru Cherecheș - Dorin Codrea - Lucian Ion, Răzvan Matiș - Adrian Voicu, Nini Popescu, Nemanjua Sokovic
Rezerve: Denis Moldovan, Cătălin Alexe, Carol Taub, Neluț Roșu, Nicolae Pîrvulescu, Marius Dumitru, Paul Batin, Stjepan Plazonja, Bogdan Barbu
Antrenor: Ianis Zicu

Scenariu de film pentru Marius Ciobanu » În urmă cu 10 ani plângea în pumni pe Ghencea, acum a scufundat CSA Steaua: „Echipa adevărată e în Liga 1”
FCSB
Scenariu de film pentru Marius Ciobanu » În urmă cu 10 ani plângea în pumni pe Ghencea, acum a scufundat CSA Steaua: „Echipa adevărată e în Liga 1”

S-a jucat: CSA Steaua - Unirea Slobozia 2-0

În Ghencea, la o zi de la aniversarea a 36 de ani de la finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, câștigată de Steaua la loviturile de departajare, 2-0 cu Barcelona, CSA Steaua a obținut 3 puncte importante pe teren propriu, care îi asigură locul 4 în acest sezon.

Victoria „militarilor” a fost adusă de goluri înscrise în fiecare dintre cele două reprize. Claudiu Dragu a deschis scorul în minutul 25, profitând de o eroare mare a stoperului Ionuț Dinu, iar Emilian Pacionel a stabilit rezultatul final cu un „trasor” din afara careului mare.

CSA Steaua - Unirea Slobozia / FOTO: Cristi Preda (GSP)
„Viteziștii” de la Sevilla au fost premiați la pauză, iar Peluza Sud le-a dedicat o scenografie aniversară / FOTO: Cristi Preda (GSP)
„Viteziștii” de la Sevilla au fost premiați la pauză, iar Peluza Sud le-a dedicat o scenografie aniversară / FOTO: Cristi Preda (GSP)
Victor Pițurcă a dat lovitua de start în Ghencea / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Victor Pițurcă a dat lovitua de start în Ghencea / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
+12 FOTO

CSA Steaua ajunge la 49 de puncte și nu mai poate fi ajunsă de ocupanta locului 5, Concordia, care are 41 de puncte și nu poate trece de 47 până la finalul stagiunii.

CSA Steaua - Unirea Slobozia 2-0

Momente speciale în Ghencea: Victor Pițurcă a dat lovitura de start la meciul Stelei + Eroii de la Sevilla, premiați la pauză
CSA STEAUA - UNIREA SLOBOZIA
Momente speciale în Ghencea: Victor Pițurcă a dat lovitura de start la meciul Stelei + Eroii de la Sevilla, premiați la pauză

Desfășurarea liveTEXT a meciului: 

  • min. 80: GOL STEAUA! Emilian Pacionel, care i-a luat locul lui Chipirliu, înscrie cu un șut în forță, din afara careului. Gurău a atins balonul, dar nu l-a putut ține departe de plasa porții.
  • min. 69: ocazie uriașă ratată de Unirea! Sebastian Ivan preia în careul advers și șutează, dar Bălbărău blochează senzațional.
  • min. 65: două ocazii ale celor de la CSA Steaua în același minut. Mai întâi, Gurău a scos șutul lui Enceanu. Ulterior, Chipirliu șutează periculos, dar un fundaș respinge balonul în corner.
  • min. 47: șutul lui Enceanu de la marginea careului, deviat, trece puțin pe lângă poartă.

A început repriza secundă.

  • Schimbare la pauză, a treia a Stelei. Teodor Erhan i-a luat locul lui Claudiu Donose.
  • min. 42: Adrian Popa șutează puternic din interiorul careului, dar Gurău respinge în corner. 
  • min. 39: Dragoș Huiban îi ia locul lui Claudiu Dragu, care s-a resimțit după faza golului, când a fost lovit în plin de portarul oaspeților, Gurău.
  • min: 25: GOL STEAUA! Gazdele au profitat de o greșeală în apărarea oaspeților. Dinu, unul dintre stoperi, a dorit să trimită cu capul spre portarul Gurău, dar mingea a fost interceptată de Claudiu Dragu, care a înscris cu capul. 
  • min. 19: schimbare la Steaua. Accidentat, Dean Beța este înlocuit cu Adrian Ilie. 
  • min. 13: ocazie mare ratată de Afalna. Singur cu Bălbărău, atacantul ialomițenilor a fost blocat de portarul Stelei.
  • Aproximativ 2.000 de suporteri asistă la meci.
  • Victor Pițurcă, fost jucător și antrenor la Steaua, a dat lovitura de start.

Echipele de start: 

  • CSA Steaua: Bălbărău - Răsdan (cpt.), Beța, Bactăr, Neacșu - Popa, Enceanu, Mihăescu, Donose - Chipirliu, Dragu
  • Unirea Slobozia: Gurău - Ibrian, Dinu, Lazăr, Toma (cpt.) - Coadă, Trașcu, Silaghi, Bolohan - Afalna, Gherghiceanu

Mai multe știri despre Liga 2:

Fanii CSA Steaua, reacţie dură după mesajul lui Ludovic Orban privind dreptul FCSB de a juca în Ghencea: „A ales tabăra infractorilor”

Divorț cu victorie în Liga 2 » Clubul de tradiție a renunțat la serviciile antrenorului

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (142)
emil1986
emil1986  •  10 Mai 2022, 12:30
Postat de brentford pe 09 Mai 2022, 19:53

Ce ai ba? Te strange tanga? Ce treaba ai tu cu oamenii astia? Sustin ce echipa vor. Eu sunt fan Adunatii Copaceni. Ai ceva impotriva? Musca-n lapte e cu mai sapte ani de-acasa decat tine. Mergi de-l pupa pe meme prin gard.

Pai te cred ca esti fan Adunatii Copaceni, doar primarul de acolo va da teren sa va faceti baza sportiva. Petrolul actual este insa o clona, iar acest adevar trebuie sa-l cunoasca toata lumea.

catalynn
catalynn  •  09 Mai 2022, 21:52
Postat de valentindragobete pe 09 Mai 2022, 21:22

Jucați dar " fotbal " cu nasturi !

Știu ca plangi, însă io v-am spus încă din Iunie trecut sa va pregătiți. :-))) Ce nu am știut pana ieri era dacă vom îndeplini criteriul sportiv, la ce lot am avut locul 4 fiind o performanta enorma. Însă dacă vom reuși sa trecem de baraj nu știu, chiar dacă nu trece printr-o perioada buna și nu au stadion propriu Chindia este o echipa de L1 totuși, iar lotul Stelei a fost întărit pt promovarea in L2, necum pt L1. Trebuia sa aducem jucatori măcar in iarna, însă din cauza ca Steaua nu se poate “întinde” peste buget, nu poate juca pe datorie precum echipele “private” ale primăriilor, nu am reușit decât un transfer mai de acătării, Bustea, însă și ăla s-a “rupt” pt restul sezonului. Însă mă gândesc ca dacă am reușit un egal și o victorie cu Petrolul, cu puțin noroc vom face o dubla buna și cu dâmbovițenii. Avem 2 saptamâni sa ne pregătim, plus un “amical” la Mediaș. :-)))

valentindragobete
valentindragobete  •  09 Mai 2022, 21:22
Postat de madalinnn pe 09 Mai 2022, 19:54

Asta face: https://www.eurosport.ro/fotbal/romanian-liga-i/2021-2022/exclusiv.-steaua-va-juca-barajul-pentru-liga-1_sto8918142/story.shtml

Jucați dar " fotbal " cu nasturi !

Vezi toate comentariile (142)
Comentează