FOTBAL  »  Superliga  »  ARENA NAȚIONALĂ

Nicușor Dan confirmă GSP » Contractul de închiriere a Arenei Naționale a fost modificat! Două cluburi l-au semnat

Arena Națională // foto: Guliver/gettyimages
Arena Națională // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 aprilie 2022 17:10 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 17:31

La o lună după ce Gazeta Sporturilor a anunțat că vor fi aduse modificări la contractul de închiriere pentru Arena Națională, Nicușor Dan (52 de ani), primarul Municipiului București, a confirmat acest lucru. Începând din sezonul 2022/2023, cluburile vor fi nevoite să achite chiria în avans.

Pentru a evita viitoare conflicte cu cluburile sportive pe tema chiriei pentru închirierea celui mai mare stadion al țării, Primăria Municipiului București a decis să modifice clauzele contractului de închiriere a stadionului începând din sezonul viitor.

Astfel, cluburile care vor dori să găzduiască evenimente sportive pe Arena Națională în sezonul 2022/2023 vor fi nevoite să achite chiria și costurile de operare în avans.

FCSB va juca primul meci pe Arcul de Triumf. Gigi Becali: „Așa merge în România, pe prietenii” + Când are loc amicalul cu Dinamo Kiev
FCSB
FCSB va juca primul meci pe Arcul de Triumf. Gigi Becali: „Așa merge în România, pe prietenii” + Când are loc amicalul cu Dinamo Kiev

Primăria Municipiului București a actualizat contractul de închiriere a Arenei Naționale

„Municipalitatea urmăreşte astfel evitarea acumulării de datorii din partea cluburilor sportive şi echilibrarea balanţei de venituri şi cheltuieli înregistrate la Arena Naţională”, explică Nicușor Dan.

Două cluburi din București au semnat deja contractul actualizat. Este vorba despre FCSB, principalul chiriaș al arenei, și Rapid, echipă a cărei conducere a anunțat că va disputa derby-urile pe Arena Națională, iar restul meciurilor pe noua arenă din Giulești.

Începând cu sezonul viitor, închirierea stadionului pentru un meci din Liga 1 va costa 13.000 de euro / eveniment, sumă fără TVA. La respectivul total se adaugă 10.000 euro / eveniment pentru operarea stadionului.

Același tarif de închiriere se aplică și pentru meciurile din Cupa României, în vreme ce la partidele europene se practică prețuri mai mari: 23.000 euro per eveniment în Europa League, 28.000 de euro în Champions League.

FCSB, datoare către Primăria Municipiului București

PMB a luat respectiva decizie ca urmare a situației în care se regăsește FCSB. Clubul lui Becali a pierdut un proces cu Primăria, căreia trebuie să îi achite mai mult de un milion de lei după ce nu a plătit chiria pentru 15 meciuri disputate pe Arena.

Cum s-a ajuns aici? În vara anului 2017 a fost înlocuit gazonul de pe Arena Națională. Becali a anunțat atunci că avea o înțelegere cu Primăria pe care o conducea fina lui, Gabriela Firea: „O să punem câte 200.000 de euro eu și Primăria ca să schimbăm terenul. Suma cu care contribuie FCSB va fi scăzută ulterior din chiria pe care ar trebui s-o achităm”.

Clubul a procedat astfel și nu a mai plătit chiria pentru 15 meciuri pe care le-a disputat pe Arena Națională. Primăria, condusă din 2020 de Nicușor Dan, a apelat la instanțe ca să recupereze banii și a câștigat deja de două ori. FCSB mai are posibilitatea unui recurs.

Din datoria de 1.056.969 lei, 878.380,73 lei sunt aferenți chiriei. Restul, utilitățile și penalitățile pentru întârzierea plății.

VIDEO » Ce spune Laurențiu Reghecampf, înaintea meciului cu FCSB

Mai multe știri din Liga 1: 

Dezvăluiri incredibile din interiorul clubului Dinamo: echipa a stat fără preparator fizic, deşi avea unul angajat! „E un mare semn de întrebare!”

De ce a refuzat Bănel Nicoliță să lucreze cu Marius Șumudică: „Îmi oferea 5.000 de euro”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (28)
1947____forumer
1947____forumer  •  02 Aprilie 2022, 01:20
Postat de andrei_steaua pe 01 Aprilie 2022, 20:25

Lasa orice, fa cum crezi tu dar sa aduci capaciate maxima cum a adus FCSB pe Arena Nationala ( de fapt peste, oameni care stateau pe culoare ). Sa aduci 5000 din care 4000 obligati pe un stadion de 31254 spectatori nu inseamna Steaua

Uite ce patesti daca ***. raspunzi incoerent, fara legatura cu subiectul conversatiei. Te-au afectat grav orele non-stop de paznic pe gsp. FC FaciCeSpuneBecali 2003 aducea cate 500, ala-i adevarul, atatia sunteti in 90% din timp. 4 mii de obligati, da, i-a adus Ogararu, i-a clonat in laborator, e geniul malefic. Iliutza, ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

mafa
mafa  •  02 Aprilie 2022, 00:04

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

394966434424757
Mihai Dinu  •  01 Aprilie 2022, 20:48

Doua procese pierdute?! Dar al catalea proces pierdut? Dar de ce are atatea procese?

Vezi toate comentariile (28)
Comentează