FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

VIDEO + FOTO Neagoe, debut perfect la Universitatea Craiova: 3-1 cu o echipă tare din Ungaria! Concluziile trimisului special GSP în Antalya

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Kecskemeti (locul 2 în campionatul Ungariei), scor 3-1, în primul meci cu Eugen Neagoe pe bancă. +15   FOTO
CS Universitatea Craiova a învins-o pe Kecskemeti (locul 2 în campionatul Ungariei), scor 3-1, în primul meci cu Eugen Neagoe pe bancă.

Articol de , - Publicat marti, 10 ianuarie 2023 18:51 / Actualizat marti, 10 ianuarie 2023 19:17

CS Universitatea Craiova a învins-o pe Kecskemeti (locul 2 în campionatul Ungariei), scor 3-1, în primul meci cu Eugen Neagoe pe bancă.

Reporterul GSP Eduard Apostol, corespondentul Gazetei din Antalya, a fost prezent la partidă și relatează principalele concluzii după întâiul test al oltenilor din 2023.

Jucătorul dat afară de FCSB riscă să rămână 6 luni pe bară » Hagi i-a închis ușa în nas!
FARUL
Jucătorul dat afară de FCSB riscă să rămână 6 luni pe bară » Hagi i-a închis ușa în nas!

7 observații după CSU Craiova - Kecskemeti 3-1

  1. Jocul liniei mediene consistent, cei veniți din linia a doua au creat și faze periculoase. Drept dovadă, ocazia uriașă a lui Alexandru Crețu, reluare pe lângă poartă, singur cu portarul, în startul meciului.
     
  2. După ce Mirel Rădoi îl scosese în decor, Eugen Neagoe i-a oferit banderola de căpitan lui Andrei Ivan la primul meci din 2023. Nouarul juveților a fost controlat serios la glezne de defensiva locului secund din Ungaria, maghiarii l-au ținut pe Ivan la respect. 
     
  3. Craiovenii nu au avut probleme defensive în prima parte, din simplul motiv că adversarul nu a ajuns de două ori la poarta lor. Dar și jocul atacanților lui Neagoe a fost similar cu al maghiarilor. Markovic și Ivan nu au produs pericol, Cîmpanu a jucat din talent, a fost activ și a avut o lovitură liberă foarte periculoasă. 
     
  4. De-abia sosit în alb-albastru, Alexandru Ișfan a fost implicat, nu doar s-a implicat, în jocul oltenilor. Jumătate din repriza secundă a jucat în banda dreaptă, apoi a trecut și în centru. Eugen Neagoe i-a cerut încă de la început să atace poarta, solicitandu-i să joace fără frică. „Geană” l-a avut de client pe noul venit din Trivale. I-a acordat mai multe sfaturi. Ișfan nu s-a menajat și s-a băgat în dueluri tari cu maghiarii. 
     
  5. Dacă vârfurile doar au speriat apărătorii adverși, prin prezența fizică în teren, cei din linia mediană și apărătorii, la fazele fixe, au compensat prin aportul ofensiv. 
     
  6. Rivaldinho a fost în focuri pe final de meci. După ce un adversar i-a refuzat golul, 3 minute mai târziu a pecetluit scorul final, reluare de atacant de gura porții.
     
  7. Roguljic a fost în vână, a creionat bine jocul echipei în partea secundă. „Este în cea mai bună formă a lui. Aproape de ce era când a fost aproape să semneze cu Ajax”, au spus oltenii.

FINAL » CSU Craiova - Kecskemeti 3-1

.

Echipa de start: 21. Popescu - 27. Martic, 25. Găman, 3. Mitrea, 5. Vătăjelu - 4. Crețu, 6. Screciu, 16. Nistor - 7. Cîmpanu, 9. Ivan, 20. Markovic. Rezerve: 1. Lazar, 33. Hanca, 2. Papp, 34. Silva, 32. Benga, 23. Căpățînă, 8. Mateiu, 24. Roguljic, 31. Ișfan, 37. Danciu, 17. Rivaldinho, 19. Koljic. Antrenor: Eugen Neagoe.

Posted by Universitatea Craiova on Tuesday, January 10, 2023

  • Final de meci.
  • min. 89: Rivaldinho închide tabela, gol cu capul, de unde vine.
  • Fundașul stânga Marian Danciu a cules laude printre spectatorii speciali din lumea fotbalului românesc.
  • Markovic s-a salutat cu reprezentanții FRF prezenți la meci, atât de la prima reprezentativă, cât și de la selecționatele secunde. „Tu când joci?! De ce nu te plasezi în fața porții, să ataci mingea, să dai gol?”, a fost chestionat Jovan, pe un ton familial. „Nu-mi place mie să dau goluri așa simple”, a replicat atacantul.
  • min. 54: Raul Silva îi readuce pe olteni în avantaj în urma unei lovituri de la colțul terenului.
  • Golul pueril încasat de Lazar, care a scăpat mingea printre mâini, a fost subiect de comentarii în tribune. „Trebuia să respingă, nu să creadă că e afară”, i-au luat apărarea oltenii. „Eu respingeam cu capul!”, s-a amuzat Pancu, selecționerul de la U20. „Pai, tu ai fost pantera din Kadikoy”,, i-a replicat Stoican, antrenorul Botoșaniului, cu trimitere la o prestație memorabilă între buturi a lui Pancone, la Beșiktaș.
  • min. 49: Valentin Hadaro egalează după o lovitură liberă din unghi, lateral dreapta, executată direct pe poartă.
  • min. 48: Roguljic deschide scorul din penalty.
  • Echipa de start a Craiovei din repriza a doua: Lazar - Hanca, Papp, Silva, Benga - Mateiu, Căpățînă - Isfan, Rogulic, Danciu - Rivaldinho
     
  • Niciun gol până la pauză.
  • Toți cei 8 oameni veniți din staff-ul FRF în Antalya sunt la meciul Craiovei: Emil Săndoi, Daniel Pancu, Răzvan Rotaru, Vali Năstase, Florin Constantinovici, Jerry Gane, Alexandru Radu, Leo Toader, plus Flavius Stoican, antrenorul lui FC Botoșani.

Tot astăzi, Kecskemeti a înfruntat Rapidul, într-un alt meci amical. Maghiarii au fost învinși cu scorul de 1-3 de formația giuleșteană. 

ECHIPELE DE START

CS Universitatea Craiova: L. Popescu - Martic, Găman, Mitrea, Vătăjelu - Crețu, Screciu, Nistor - Cîmpanu, Markovic, Ivan
Rezerve: Lazar, Hanca, Papp, R. Silva, D. Benga, Căpățînă, Mateiu, Roguljic, Ișfan, Danciu, Rivaldinho, Koljic
Antrenor: Eugen Neagoe

Kecskemeti: Varga Á - Bodor, Polyák, Vágó, Buna - Hadaró, Hatvani, Nikitscher- Horváth , Győri B, Gréczi
Antrenor: Istvan Szabo

Citește și:

Elevii lui Sabău au zdrobit echipa lui Balázs Dzsudzsák, fostul star al Ungariei

Fosta vedetă din Superliga a executat-o pe Chindia în amicalul din Antalya

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  11 Ianuarie 2023, 15:18
Postat de kuba97 pe 11 Ianuarie 2023, 07:53

Rezultat “mare” pentru mogoseni :))) bine ca nu au jucat iarasi cu Laci FK :)))

Voi cand jucati in Europa ? :))))

kuba97
kuba97  •  11 Ianuarie 2023, 07:53

Rezultat “mare” pentru mogoseni :))) bine ca nu au jucat iarasi cu Laci FK :)))

nicohak55
nicohak55  •  11 Ianuarie 2023, 07:01

Un titlu ridicol. Ungurii tocmai își luaseră 3 de la Rapid , un pic mai devreme. N-am văzut titlul "Meci perfect pentru Mutu cu o echipa tare din Ungaria"

Vezi toate comentariile (18)
Comentează