FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV În ce condiții pleacă Reghecampf » Clauzele care îl pot demite pe tehnician

Laurențiu Reghecampf
Foto: Imago
Laurențiu Reghecampf Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 07 februarie 2022 13:05 / Actualizat luni, 07 februarie 2022 15:13

Gazeta a aflat că lui Laurențiu Reghecampf (46 de ani) îi va fi reziliat contractul cu CSU Craiova, scadent în 2023, doar dacă ratează play-off-ul. Sau dacă nu reușește să păstreze Cupa României în Bănie.

Remiza cu CFR Cluj (1-1), dar mai ales jocul foarte bun din repriza secundă, îi dă ocazia unui moment de respiro lui Laurențiu Reghecampf înaintea unui alt derby, cel cu Dinamo, de joi. Însă doar atât! 

Situația Universității Craiova rămâne în continuare destul de precară, în condițiile unei pregătiri de iarnă incomplete, întreruptă de explozia de COVID-19 din lot, și a numeroaselor accidentări. Iar presiunea e mare.

Pavel Badea despre o posibilă venire a lui Șumudică la CSU Craiova: „S-ar alege praful de imaginea noastră!”
CSU CRAIOVA
Pavel Badea despre o posibilă venire a lui Șumudică la CSU Craiova: „S-ar alege praful de imaginea noastră!”

Fostul mare jucător al Științei, Pavel Padea, acum directorul clubului CS Universitatea, se întreba săptămâna trecută cum de încă nu a fost pusă la discuție demiterea antrenorului: „Având în vedere rezultatele, mă mir că nu a intervenit o presiune încă de dinaintea meciului cu Rapid. Mă mir că rezistă pe baricade!”. 

Din informațiile Gazetei, deocamdată nu se pune problema unei despărțiri de Reghe. Nici măcar o înfrângere în fața campioanei, sâmbăta trecută, nu ar fi avut drept consecință îndepărtarea lui. Ruperea contractului s-ar produce numai în cazul în care echipa ratează play-off-ul!

29 iulie 2021este data la care Reghecampf a stat prima oară pe banca Universității, 0-0 cu Laci

CSU e pe locul 5 în clasament, cu 36 de puncte. Unul mai mult decât a 6-a clasată, Farul, și două peste Rapid și FC Argeș, candidatele situate în prezent în afara Top 6. În următoarele 5 runde din Liga 1, Craiova are adversare din a doua parte a clasamentului, iar meciul ce ar putea avea un caracter decisiv îl dispută în ultima rundă și are avantajul terenului propriu:

  • cu Dinamo (d)
  • cu FCU Craiova (a)
  • cu Clinceni (d)
  • cu Chindia (a)
  • cu Mioveni (d)
  • cu Farul (a)

200 euro net/punctprimește Reghe dacă echipa se clasează pe locul 3 la finalul campionatului și 300 euro net/punct dacă ocupă locul 2. În acest moment e la 6 puncte de locul 3 (Voluntari) și la 16 de poziția a doua (FCSB)

Și dacă bifează play-off-ul, Reghe nu scapă de presiune. E adevărat că acordul său cu Universitatea e scadent abia în 2023 și conține o clauză de reziliere cifrată la 300.000 de euro. 

15.000 de euro net pe lunăe salariul lui Laurențiu Reghecampf la CSU Craiova

Sursele Gazetei susțin că aceste detalii n-ar fi o piedică în calea ruperii lui dacă Laur nu câștigă Cupa României, competiție unde se află acum în semifinale, alături de Sepsi, FC Voluntari și FC Argeș. Deoarece echipa a ratat practic titlul, patronul Mihai Rotaru vede păstrarea trofeului în Bănie drept salvarea unui întreg sezon și singura soluție de a-i consola pe suporterii care visează la un triumf în campionat de aproape 31 de ani. 

Mai sunt multe meciuri și cu siguranță echipa se va califica în play-off. Ar fi un dezastru să nu îl prindem, dar vă asigur că Universitatea Craiova va juca în play-off.

- Laurențiu Reghecampf, antrenor CSU Craiova

Sincer, nu-l văd pe Șumudică la Craiova. El e impulsiv, noi, oltenii, impulsivi. Ar fi un cocktail Molotov ideal pentru a se alege praful de imaginea, de seriozitate construită cu greu în ultimii ani, imagine care este extrem de importantă pentru Clubul Sportiv Universitatea Craiova.

- Pavel Badea, director CS Universitatea, la GSP Live

Carte de vizită Laurențiu Reghecampf

  • 2 titluri de campion (2013, 2014 cu FCSB)
  • 1 Supercupă (2013 cu FCSB)
  • 1 Cupa Ligii (2016 cu FCSB)
  • 1 Cupa Ligii din Emirate (2018 cu Al Wahda)
  • 1 Supercupă din Emirate (2017-2018 cu Al Wahda)
  • optimi de finală Europa League cu FCSB (2013)
  • calificare în grupele Champions League (2013 cu FCSB)

VIDEO Omul din spatele CS Universitatea Craiova susține: „Dacă Mititelu ne spunea că dă drumul la echipă, actuala CSU nu ar fi existat!”

Citește alte știri din Liga 1:

Gigi Becali pune tunurile pe Istvan Kovacs: „E băiat deștept, nu fură pe față. Dar ce a făcut a fost de ajuns”

Omul din spatele CS Universitatea Craiova face noi dezvăluiri: „Dacă Mititelu ne spunea că dă drumul la echipă, actuala CSU nu ar fi existat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
oltenia
oltenia  •  08 Februarie 2022, 11:45

Reghe se duce lejer la Voluntari care incet dar sigur devine echipa Becali . La Craiova se poate incerca si Craioveanu si sa fie lasat sa lucreze sau si mai plauzibil un experiment Mutu deoarece oricum nu vor lua campionatul prea curand, intai trebuie sa ia Napoli in Italia. Mutu i-ar apropria de Fiorentina pe care au eliminato in doua randuri din cupa UEFA. Daca nu se face din nou echipa OLTENIA, echipa asta nu va fi decat o scoala de fotbal dupa cum ii spune si numele univeristatea, creste fotbalisti dar nu performeaza ca profesionisti la o astfel de echipa studenteasca . La cel mult 23 de ani sunt plecati de acolo.

doubleti
doubleti  •  07 Februarie 2022, 15:57
Postat de 1doru pe 07 Februarie 2022, 15:09

Doar clauza l-a mai tinut pe Reghe

De ce spui asta? La ce lot are, echipa joaca chiar foarte bine. Sa inghesui campiona pe linia portii, campiona care are un lot de 3 ori mai numeros, ca doar isi permite sa aduca jucatori noi atata timp cat nu-si plateste datoriile catre stat si salariile actualilor jucatori. IN conditiile astea, Craiova a dominat fara drept de apel pe CFR. De ce-l tot vreti voi plecat pe Reghe, cand pariez pe orice in lumea asta ca altul in aceleasi conditii nu realiza mai mult. Sambata am avut iarasi ghinion. CFR a dat gol la singurul sut pe poarta, cu un sut din afara careului care in alte 1000 de situatii nu va ai fi gol. Noi am fost calare peste CFR care a scos de 3 ori mingea de pe linia portii. Cum poti sa spui ca doar clauza il tine pe Reghe? Daca Rotaru-l schimba pe Reghe atunci chiar ca nu-si dofreste performanta la UNIVERSITATEA CRAIOVA.

1doru
1doru  •  07 Februarie 2022, 15:09

Doar clauza l-a mai tinut pe Reghe

Vezi toate comentariile (8)
Comentează