FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Achizițiile la control » Doi premianți și 4 restanțieri la CSU Craiova

CSU Craiova
Foto: Imago
CSU Craiova Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 17:11 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 17:32

Doar Valerică Găman și Lyes Houri s-au impus la Craiova, dintre jucătorii achiziționați în acest sezon. Crețu încă n-a convins, iar Conte, Vână și Lazar sunt decepțiile.

Valerică Găman, Lyes Houri, Antoine Conte, Alex Crețu, Ionuț Vână și David Lazar sunt 6 dintre achizițiile făcute până acum, în acest sezon, de Universitatea Craiova. 

Iar în această ordine, jucătorii aduși au și performat de-a lungul primei părți a stagiunii 2021/2022. Dacă primii doi s-au dovedit veritabile întăriri, restul au dezamăgit, deocamdată, și în returul care demarează în week-end au mult de recuperat.

Valerică Găman:

Transferat de la retrogradata Astra, Găman alcătuiește în momentul de față, împreună cu Screciu, un cuplu solid de fundași centrali. Nu întâmplător e primul din lot în ierarhia indexurilor InStat: 253.

Lyes Houri:

Francezul a avut un impact major în Bănie. A sosit mai târziu decât restul celor menționați, dar s-a integrat rapid și, grație tehnicii sale și a viziunii asupra jocului a devenit a doua „rampă de lansare” a șarjelor ofensive ale juveților, după Dan Nistor. Are al 3-lea index InStat din lot: 251.

Antoine Conte:

Francezul a fost văzut de finanțatorul Mihai Rotaru ca o soluție în apărare, unde poate juca fundaș dreapta sau central. Numai că, din cauza accidentărilor, fundașul crescut la PSG n-a bifat decât 6 apariții în tricoul celor de la CSU. Săptămâna trecută a fost operat la gleznă și va lipsi până la jumătatea lui ianuarie.

Alex Crețu:

Eșuat la FCSB, de unde Gigi Becali i-a făcut vânt rapid, „închizătorul” în vârstă de 29 de ani nu a rupt gura târgului nici la Craiova, deocamdată. Practic, a alternat evoluțiile bune cu altele deloc reușite. Norocul lui, antrenorul Laurențiu Reghecampf îl vede drept un jucător „cu potențial”, ce poate crește.

Ionuț Vînă:

Mijlocașul „de buzunar” a venit în Bănie tot de la FCSB, la schimb cu Mamut. Însă nici la Universitatea n-a reușit să iasă din conul de umbră în care ajunsese, deși șanse i s-au oferit. Cu un indice InStat de doar 218, fostul jucător al lui Gică Hagi la Viitorul e pe poziția 21 în efectivul oltenilor.

David Lazar:

Mulți ani portarul Astrei, Lazar a fost dorit în mod special de finanțatorul Mihai Rotaru. Este și singurul pentru care a plătit o sumă mai consistentă, 200.000 de euro, ca să-l aducă. 

Numai că goalkeeperul despre care se credea că-i va lua fața lui Pigliacelli a gafat chiar la primul meci al lui Reghecampf în campionat, 1-2 cu FC Botoșani. Laur l-a retras imediat, "Piglia" a profitat și l-a țintuit, practic, pe bancă

305.000de euro a investit Craiova în achizițiile acestui sezon: 200.000 pentru Lazar, 100.000 pentru împrumutul lui Houri de la Fehervar și 5.000 în schimbul lui Mărieș

Excepțiile Mărieș și Roguljici

Adus și el în vară, pe 5.000 de euro, de la Comuna Recea, retrogradată în „C”, Alex Mărieș n-a contat, practic, la Craiova, care l-a împrumutat Politehnicii Iași. Ante Roguljici a venit în plin sezon, la finele lui septembrie, de la Trencin. 

Mijlocașul croat a impresionat la prima sa apariție, contra Clinceniului (5-0), înscriind și un gol. Numai că, din cauza unor probleme de sănătate, n-a adunat decât două apariții în alb-albastru. Prea puțin pentru o evaluare corectă

Citește alte știri din Liga 1:

Planul suporterilor de la FCSB: „Cum credeți că reacționează Armata, dacă Becali e pa? CSA lângă noi, Steaua revine! 10-15 milioane buget pe an, Pițurcă manager și Iordănescu antrenor”

Ovidiu Burcă îi răspunde dur lui Daniel Niculae: „Planul lui? Alcool în vestiar, kilograme în plus, relații de prietenie și beneficii materiale”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
robotucigas
robotucigas  •  18 Noiembrie 2021, 21:02

Conte este accidentat, iar Lazăr are ghinion cu italianul. Pigliacelli este un super profesionist. De astfel de jucători avem nevoie, este acea investiție cu cap din România. Nu toate pertadele care pocnesc odată și mor. Crețu și Vână mai avem sa vedem ce și cum. Crețu a venit târziu, iar Vână ii trebuie timp sa își revină. Înafară de găman după mine niciunul nu merită la Craiova, dar dacă tot au venit, hai sa avem încredere în ei. Tot văd de crețu ca este vorbit de suporteri, de parca băiatul a venit de 2 ani și nu merge.. Hai sa ne amintim de Screciul care nu a mers pana acuma un an, de Ivan care într-un an a dat 3 goluri. Aveți încredere în băieți, și nu-i mai dărâmați hai sa ne uităm la Screciu cum leagă 2 pase și vrea sa plece afară, haideți sa vedem realitatea de fapt. Screciu a venit și a stat mai mult pe tern pana mai ieri, merge di leagă 4 pase vrea sa plece afară. Aici este marea problema

stefan..
stefan..  •  18 Noiembrie 2021, 20:43

Provocarea ar fi ca David Lazar sa fie cel mai bun portar al Universitatii Craiova de dupa tandemul Boldici- Lung. E posibil. Sa vedem...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează