FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Ovidiu Burcă îi răspunde dur lui Daniel Niculae: „Planul lui? Alcool în vestiar, kilograme în plus, relații de prietenie și beneficii materiale”

Ovidiu Burcă
Ovidiu Burcă

Articol de GSP - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 12:25 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 12:45

Ovidiu Burcă (41 de ani), fost președinte, director tehnic și antrenor la Rapid, a solicitat dreptul la replică după declarațiile făcute de actualul președinte al clubului alb-vișiniu, Daniel Niculae (39), la GSP Live.

  • CONTEXT: Miercuri, în emisiunea moderată de Costin Ștucan, Daniel Niculae, actualul președinte de la Rapid, a făcut o serie de declarații incisive la adresa lui Ovidiu Burcă: „Nu vreau să-mi aduc aminte de personajele care au trecut pe la clubul acesta și au fost instalatori. Eu am pus condiția ca Burcă să fie dat afară. Acesta lucru s-a întâmplat, iar alegerea a fost foarte bună. Am reușit să promovăm”.

În răspunsul său, Ovidiu Burcă îl acuză pe Daniel Niculae că nu are un plan profesionist pentru Rapid, ci unul în care „alcoolul în vestiar, kilogramele în plus și relațiile de prietenie” sunt acceptate. 

Pe deasupra, a lăsat de înțeles că Niculae este interesat de „propriiile beneficii materiale” și că ar complota pentru schimbarea antrenorului principal Mihai Iosif, în ciuda declarațiilor publice de susținere față de „principal” pe care președintele Rapidului le face.

Patronul Rapidului, luat la țintă la GSP Live: „Problema lui e că nu are bani”
RAPID
Patronul Rapidului, luat la țintă la GSP Live: „Problema lui e că nu are bani”

Răspunsul lui Ovidiu Burcă pentru Daniel Niculae:

După plecarea de la Rapid, am evitat să intru în polemici sau dispute de orice fel, cu oricine. Afirmațiile legate de persoana mea, făcute ieri de către invitatul dumneavoastră, Daniel Niculae, mă obligă, însă să fac niște precizări: în noul proiect Rapid eu l-am adus pe Daniel Niculae.

El este un mare rapidist, dar asta nu schimbă cu nimic lucrurile. Spune multe despre caracterul său. Într-adevăr, nu ne-am înțeles, îi dau dreptate. Eu îmi doream un club care de la bun început să fie construit profesionist, cu oameni tineri, pregătiți, motivați. Cu departament de scouting, cu nutriționiști, cu psihologi, nu cu alcool în vestiar, cu kilograme în plus și relații de prietenie, un club cu mentalitate sănătoasă.

Cât despre plan, că tot a amintit de unul, eu am avut unul, i l-am prezentat, pe al lui nu l-am văzut. După 4 ani pot afirmă că planul meu a fost unul bun. El a pus întotdeauna condiții. Unele greu de suportat pentru cei care susțin financiar clubul. 

Ele nu aveau legătură cu performanța ci mai degrabă cu un ego imens și cu aspecte legate de propriiile beneficii materiale. Induce perfid o falsă ipoteză: că eu am plecat din club, el a venit și echipa a promovat.

În primul rând, eu nu mai aveam nicio legătură cu ce se întâmpla la prima echipă anul trecut, eram antrenor la Rapid 2. În al doilea rând, nu trebuie să-și asume acea promovare pentru că nu are niciun merit. 

Dimpotrivă, Mihai Iosif a reușit în condiții grele, noul președinte având alte planuri legate de antrenori posibili veniți în tribună pe la meciuri. Nu sunt convins nici azi că și-a schimbat planurile, în ciuda declarațiilor de susținere a lui Mihai.

Indiferent că vrea să audă sau nu, în cărțile de istorie ale clubului Rapid, numele meu va sta la loc de cinste: membru fondator al noului Rapid în era post faliment. 

L-aș sfătui pe președintele rapidist, așa cum a făcut-o unul dintre colegii voștri din mass-media, să pună mâna pe carte, să construiască un plan pentru dezvoltarea clubului în următorii ani, pentru ca cei care vor urma să beneficieze de munca și viziunea sa, așa cum beneficiază el astăzi de o muncă fantastică făcută de o mână de oameni extraordinari, muncă pe care culmea, el a îngreunat-o cel mai tare! 

A fost o mândrie și o onoare să lucrez pentru Rapid și să fiu și instalator uneori... chiar și fără beneficii!

VIDEO » Ce a declarat Daniel Niculae despre Ovidiu Burcă la GSP Live 

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Răchită, derapaj rasist în disputa cu Daniel Niculae: „Dacă voiam sa fiu malițios, îi ziceam și eu să își vadă de păsările lui”

Daniel Niculae i-a refuzat pe Gigi Becali și Cristi Borcea: „Au fost două oferte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
ucluj2011
ucluj2011  •  18 Noiembrie 2021, 21:37
Postat de octavianus pe 18 Noiembrie 2021, 14:45

Deliciul presei, de ce sa fie liniste la Rapid ? cand poate sa fie scandal, daca nu este unul il gasim noi, il inventam sau il provocam, de ce sa vorbim despre fotbal ? nu mai bine se vinde can-canul ? inca nu am realizat nimic, o promovare nu inseamna nimic la cat de mare este acest nume RAPID !! nu aveti cu ce sa va laudati nici Burca, nici Nico......NIMENI !! Am renascut din cenusa, inima care bate este acolo in tribuna, puteti toti sa aveti cel mai bun plan de afaceri, RAPID este spirit, RAPID este istorie, rapid a fost bunicul si tata Dzeu. sa-i odihneasca si neam de neamul celor care din 1923 respira traiesc si mor pentru RAPID. Puneti mana la treaba, lasati prostiile, drumul este lung, nimeni nu este pe viata intr-o functie, material de statuie nu se ma gaseste, exista doar un nume RAPID, atentie cand il rostiti, atentie cand il reprezentati, RAPID suntem noi, voi doar o mana de oameni care aveti sansa sa fiti acolo si sa ne reprezentati, in birou, pe banca, in teren.....sa o faceti cu onoare si sa fim mandri de voi. FRZ ! si Doamne ajuta !

100% ADEVĂRAT!!!

ucluj2011
ucluj2011  •  18 Noiembrie 2021, 21:36

Burcă , nu știu care este planul lui Daniel Nicolae (care este MUUUULT mai credibil decât tine oricum) , dar dacă rămâneai tu la Rapid și nu venea Nicolae , mai promova Rapidul în Liga I "La Anul și La Mulți Ani"!!! Nu ai tu "față" să-l critici pe Daniel Nicolae!!!

godot
godot  •  18 Noiembrie 2021, 16:49

Nu poti sti adevarul, dar Burca imi inspira incredere, Niculae nu.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează