FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Cu Roma, apărarea redevine bună! Ce jucători va avea la dispoziție Dan Petrescu pentru meciul din Europa League

Articol de , , - Publicat luni, 16 noiembrie 2020 09:00 / Actualizat luni, 16 noiembrie 2020 09:57

Andrei Burcă (27 de ani) a reluat antrenamentele după ce a scăpat de coronavirus și conducerea tehnică e optimistă că-l va recupera și pe Vinicius până la revanșa cu AS Roma, programat pe 26 noiembrie în Gruia.

CFR își leagă speranțele de calificare în "16"-imile Europa League de o victorie cu AS Roma în partida retur de pe 26 noiembrie. În Italia, vișiniii au fost pulverizați de formația lui Fonseca, a fost 5-0 pentru romani. Clujul a evoluat în partida aceea cu o apărare improvizată, Manea-Hoban-Ciobotariu, trei jucători care nu prind, în condiții normale, locuri de titulari ca stoperi. Defensiva șubredă nu a rezistat, a încasat un gol încă din minutul 1 și a sfârșit prin a se face de râs.

Tocmai refacerea apărării îi încurajează pe campionii României să spere că pot să ia punctele din revanșa cu Roma. Andrei Burcă, absent la partida din Italia pentru că era infectat cu coronavirus, a scăpat de probleme și a început să se antreneze normal alături de colegii lui.

Cu ruptură, Omrani va împlini anul fără gol marcat!

E în recuperare și Vinicius, accidentat în alt joc din Europa League, în remiza de la Cluj cu Young Boys, 1-1. Brazilianul în vârstă de 36 de ani a suferit atunci o mică ruptură musculară și indisponibilitatea lui se prelungește, însă există speranțe că și el ar putea fi apt pentru meciul cu Roma, caz în care Petrescu ar avea din nou cuplul "clasic", Burcă-Vinicius, perechea pe care Dan o folosea de obicei în partidele din Europa League.

Rămâne accidentat un alt stoper, Mike Cestor. Francezul va mai juca abia în 2021, fiindcă ruptura de tendon cu care s-a ales el în etapa în care CFR a întâlnit-o pe FC Voluntari necesită trei luni pentru recuperare. Anul pare să fie încheiat, ca activitate, și pentru Billel Omrani. Atacantul a suferit o ruptură musculară gravă și va mai absenta cel puțin o lună din momentul acesta! Absența sa înseamnă că se va împlini anul de când Omrani nu a mai dat vreun gol! Cel mai bun fotbalist străin din 2019 în Ancheta Gazetei a marcat cel mai recent pe 1 decembrie anul trecut, într-un egal cu Hermannstadt!

Meciul cu Poli Iași, din Cupa României, va avea loc la Cluj

Conducerea lui CFR Cluj i-a convins pe oficialii lui Poli Iași să accepte mutarea partidei din Cupa României, din Moldova, în Ardeal. Rugămintea pe care clujenii le-au adresat-o moldovenilor a avut drept scop evitarea unei deplasări a trupei lui Petrescu între jocurile cu AS Roma și cu ȚSKA Sofia, ambele din Europa League, hotărâtoare pentru soarta campioanei în grupa europeană. 

Președintele lui Poli, Ciprian Paraschiv, a explicat de ce a acceptat: „Dacă ar fi fost permis accesul spectatorilor, subiectul mutării meciului la Cluj nu ar fi existat. Așa însă, încercăm să ajutăm și noi fotbalul românesc, să sprijinim singura echipă care mai poate să ridice coeficientul european al țării”. CFR a postat un mesaj pe site-ul oficial, în care le-a mulțumit adversarilor: „E un gest de aplaudat, un gest de fair-play pe care ar trebui să-l urmeze toată lumea implicată în fotbal!”. 

Jocul din Cupă va avea loc pe 29 sau pe 30 noiembrie. CFR joacă pe 26 noiembrie cu Roma și pe 3 decembrie, tot acasă, cu ȚSKA Sofia, în grupa în care vișiniii au câștigat 4 puncte din 3 meciuri.

Dan Petrescu, critici la adresa arbitrajului din România

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

EXCLUSIV Decizie controversată în Cupa României » Poli Iași - CFR se mută la Cluj: „Încercăm să ajutăm fotbalul românesc!”

CFR CLUJ. Petrescu s-a întors! Ce se întâmplă cu antrenorul campioanei CFR Cluj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
594804360917976
HS Claudius  •  17 Noiembrie 2020, 08:07

Un egal ar fi bun, o victorie nu mai zic Dacă CFR învinge Roma, o obligă pe aceasta din urmă să joace la victorie celelalte meciuri. Altfel, se poate întâmpla după ce are punctele necesare sa nu mai joace ultimele doua meciuri la victorie.

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  16 Noiembrie 2020, 12:07

Nu i bați pe italieni nici dacă joaca cu rezervele. Dacă ai scoate un egal, merita sa merge ți la băute pana pica ți sub masa

Vezi toate comentariile (2)
Comentează