FOTBAL  »  Superliga  »  FARUL - FCSB 3-2

Decizii cât un titlu! » Cum l-a surclasat Hagi pe Becali + Dialog incredibil Charalambous - reporter

Elias Charalambous și Gică Hagi, înainte de Farul - FCSB +38   FOTO
Elias Charalambous și Gică Hagi, înainte de Farul - FCSB

Articol de - Publicat luni, 22 mai 2023 11:35 / Actualizat luni, 22 mai 2023 14:28

Finala campionatului Farul - FCSB 3-2 a fost și despre rolul antrenorilor ♦ Dacă doi dintre fotbaliștii introduși de Gică Hagi pe parcursul reprizei secunde au oferit câte un assist la golurile determinante în stabilirea campioanei, Elias Charalambous n-a fost în stare să rostească niciun cuvânt despre înlocuirile dictate de Gigi Becali, care n-au adus niciun plus ♦ Mai mult, patronul vicecampioanei a umblat la defensivă când era în avantaj și s-a ales praful, rezerva Iulian Cristea greșind la reușita cât un titlu semnată de Louis Munteanu

La pauză, FCSB conducea cu 2-1, scor la care avea prima șansă la titlu. Totuși, Becali a simțit nevoia să schimbe încă din primul minut al reprizei secunde. În axul defensiv, de unde a ieșit Joonas Tamm (singurul fotbalist de pe teren cu cartonaș galben) și a intrat Iulian Cristea, și în flancul drept al atacului, Andrei Cordea Tavi Popescu.

Începe curățenia la FCSB! Numele importante care pleacă SIGUR după ratarea titlului
FCSB
Începe curățenia la FCSB! Numele importante care pleacă SIGUR după ratarea titlului

Farul - FCSB 3-2 » Hagi l-a surclasat pe Becali la schimbări

  • Introducerea lui Iulian Cristea în apărare n-a fost inspirată din simplul motiv că Farul a marcat de două ori după ce fostul jucător al lui Gaz Metan a intrat pe teren. Acesta a greșit la golul 3 al gazdelor, când a pasat direct la adversar.
     
  • Cordea, conform indicelui său InStat, 186, a fost al 3-lea cel mai slab jucător de la roș-albaștri, după Ovidiu Popescu (181) și Deian Sorescu (184). A expediat un singur șut pe poartă, a pierdut de 5 ori mingea și a câștigat numai 27% din dueluri.

Schimbările FCSB-ului de la pauză sunt incredibile, din punctul meu de vedere. Îmi aduce aminte de ce-mi zicea în copilărie tata, care era mecanic auto: „Îți spun un singur lucru, nu umbla niciodată la un mecanism care funcționează!” 

- Andrei Vochin, la Orange Sport

10 minute mai târziu, a fost rândul lui Hagi să mute. De pe bancă, „Regele” a apelat la Enes Sali și la Carlo Casap și i-a scos din joc pe Adrian Mazilu și pe Dina Grameni.

  • La circa 150 de secunde de la momentul schimbărilor, Sali și Casap au colaborat la faza din care Tudor Băluță a egalat la 2. Cornerul executat de extrema stângă în vârstă de 17 ani a ajuns la bara a doua, de unde Casap a recentrat excepțional pentru Băluță, care l-a învins pe Târnovanu cu o lovitură de cap plasată perfect.
     
  • Următorul a schimbat tot Hagi, de asemenea dublă înlocuire. Au intrat Kevin Boli și Dan Sîrbu, au ieșit Dragoș Nedelcu, respectiv Kiki. Asta se întâmpla în minutul 66. Peste alte 10 minute, Sîrbu interceptează o pasă ratată complet de Cristea, avansează și pasează pentru Louis Munteanu, autorul golului decisiv.

100%e procentajul de pase corecte înregistrat de Boli aseară, a câștigat 80% dintre dueluri și n-a pierdut nicio minge

Până la final, au mai prins minute încă 3 fotbaliști, care nu și-au pus amprenta în vreun fel asupra jocului. Billel Omrani a apucat să dea o singură pasă, David Miculescu 3, dintre care două greșite, iar Vlad Morar s-a văzut puțin spre deloc pe atacul Farului.

Fotbaliștii care au intrat după pauză la Farul

NUME (MIN.)IINDEX INSTATNOTĂ GSP
Casap ('56)2367
Sali ('56)2328
Sîrbu ('66)2296
Boli ('66)1976
Vl. Morar ('77)196*

Fotbaliștii care au intrat după pauză la FCSB

NUME (MIN.)INDEX INSTATNOTĂ GSP
Cordea ('46)1865
I. Cristea ('46)1896
Miculescu ('78)196*
Omrani ('89)**

*Au evoluat prea puțin ca să primească notă/indice InStat

Farul - FCSB 3-2 » Gigi Becali și-a asumat schimbările

Azi, patronul FCSB nu a ascuns că el a ordonat schimbările de aseară. „Dacă era 2-0 la pauză, intra Pantea, nu mai intra Cordea. Şi greşeala mea e că tot am avut încredere în Cordea ăsta... Dar văd că se duce din ce în ce mai jos. Pe urmă l-am băgat pe Iulian Cristea, am zis că are Tamm cartonaș galben. Dacă nu era Cristea, mai aveam șanse, însă el dă pase la adversari”, a declarat Gigi Becali, patronul FCSB.

+34 FOTO

Farul - FCSB 3-2 » Charalambous a evitat subiectul

Întrebat despre schimbări la flash-interviul de la finalul partidei cu Farul, Elias Charalambous, „principalul” din acte al FCSB-ului, a evitat subiectul, fără să ofere nicio motivație despre deciziile care s-au dovedit cruciale în ratarea obiectivului.

  • Reporter: Credeți că n-ați fost inspirat la schimbări?
  • Charalambous: Nu aud... (n.r. - posibil din cauza gălăgiei de la vestiare)
     
  • Reporter: Nu m-ați auzit?
  • Charalambous: Nu. 
     
  • Reporter: Credeți că n-ați fost inspirat când ați schimbat jucătorii?
  • Charalambous: Cum am spus, n-am jucat bine în repriza a doua, chiar dacă era cel mai important meci al nostru. Acesta e fotbalul, vreau să le prezint scuze fanilor, sperau la altceva, dar trebuie să fie mândri de jucători și de această echipă. Vom munci în continuare, să vedem unde am greșit și să corectăm.

Dragoș Nedelcu: „Una dintre cele mai liniștite pauze de când sunt la Farul”

Dragoș Nedelcu a vorbit despre cum a gestionat Gică Hagi, condus cu 1-2, pauza dintre reprize: „A fost una dintre cele mai liniștite pauze de când sunt eu la echipa asta. Domnul Hagi ne-a zis să continuăm sfârșitul de repriză pe care l-am avut. Noi am intrat foarte bine în joc după ce am luat cele două goluri. 

Mister a simțit, ne-a zis: «Continuați, că o să vină!». Asta ne-a spus. Farul n-avea această mentalitate, de a câștiga, de a lupta pentru astfel de lucruri, dar am demonstrat că suntem o echipă valoroasă”.

DJ Hagi in the club » Imagini senzaționale din noaptea petrecerii campionilor: Denis Alibec, one-man show

Mai multe articole despre Farul - FCSB 3-2:

Gică Hagi dă lovitura » Câți bani primește Farul după câștigarea campionatului
FARUL - FCSB 3-2
Gică Hagi dă lovitura » Câți bani primește Farul după câștigarea campionatului
Doar cu Hagi se poate! 10 jucători care-i datorează totul „Regelui” » Erau prăbușiți, dar au devenit campionii României: de la „legiunea Dinamo” până la fotbalistul alungat de Iftime
FARUL CAMPIOANĂ
Doar cu Hagi se poate! 10 jucători care-i datorează totul „Regelui” » Erau prăbușiți, dar au devenit campionii României: de la „legiunea Dinamo” până la fotbalistul alungat de Iftime

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
atthur
atthur  •  23 Mai 2023, 18:13
Postat de calugarul.antim.gaina pe 23 Mai 2023, 09:44

***

Ce-i prostea, n-ai pastă de dinti...!!!...???

doritor
doritor  •  23 Mai 2023, 10:04
Postat de Vladpopescu125 pe 23 Mai 2023, 00:57

Ce dracu bati camoii oe aici .Tu intekegi ceva dun acest sport??? Pau Farul a fost precum Borusia Dormund, ce dracu aranjamente visezi.esti din ciclul baietii face sport. 35 de etape lider din 39. Profetii auzi la el????. Cu Targoviste Chindua nu ia batut niciodata, Chindia retrogradata, Farul campioana la sfarsit. Tu visezi blaturi????????????.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

calugarul.antim.gaina
calugarul.antim.gaina  •  23 Mai 2023, 09:44
Postat de atthur pe 22 Mai 2023, 22:56

Evident,ești prost îngrămădit ...!!!...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează