LIGA 1  ·  CORONAVIRUS

Cum ar vrea unele cluburi de la noi să-și reducă pierderile: „Contracte la jumătate luna asta”

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 martie 2020 19:57

Emilian Hulubei, președintele AFAN, a identificat două mari probleme generate de coronavirus în fotbalul românesc. Fotbaliștii ar putea rămâne neplătiți, iar echipele ar putea ajunge în incapacitatea de a juca după data de 30 iunie 2020.

„Există cluburi la Liga 2 și 3 care spun că vor plăti jucătorii la 50% luna asta. Trebuie să vedem. Din punct de vedere legal, deocamdată nu e posibil. Sunt situații excepționale și se vor lua măsuri excepționale. Nu e vina nici a jucătorilor, nici a cluburilor. Va trebui să ne așezăm la masă și să luăm decizii care nu se vor baza pe regulamente. Va fi o situație de compromis. Trebuie să înțeleagă că pierderile vor fi suportate de ambele părți”, a declarat Emilian Hulubei la TV Digi Sport.

Liga 1, întreruptă din cauza coronavirusului

Liga 1 a fost suspendată până în momentul în care pandemia de coronavirus va trece. Mai multe scenarii privind continuarea competiției au fost vehiculate, printre care și cel de programare a partidelor la vară. Emilian Hulubei ridică o problemă interesantă, una discutată și în Scoția, cu Ianis Hagi printre protagoniști. Ce se întâmplă cu jucătorii ale căror contracte expiră pe 30 iunie?

„Vor trebui prelungite contractele jucătorilor. Există o mare problemă, nu se poate face asta unilateral. Trebuie prelungite prin negociere, de asta zic că e ceva serios și trebuie discutat. Ce se întâmplă dacă va trece de luna iunie?”, a spus Hulubei. 

VIDEO / Cum ne apărăm de coronavirus

Vezi și:Ministrul sportului, surprins la mare într-o mașină pe cheltuiala Registrului Auto Român. O camera la Hotel Sport pentru cei din sistem e 30 de lei
Libertatea
Comentarii (2)
Claude SH  •  15 Martie 2020, 23:55

Salariile la jucători trebuie plătite. Ei au încheiat contract, iar clubul își asuma riscul, chiar dacă nu se joaca din diverse motive. La fel televiziunile trebuie sa plătească la LPF suma integrala aferenta anului competițional deoarece suporta riscul în cazul în care independent de voința cluburilor sau a jucătorilor, deci motive externe, campionatul nu se mai poate juca.

terminator_2  •  15 Martie 2020, 21:30

Solutia este simpla. Cluburile trebuie sa respecta contractele de munca semnate cu jucatorii. Nu exista ca ambele parti sa suporte pierderile, pierderile sunt asumate suportate de angajator, la ce se poate umbla sa zic asa sunt anumite bonusuri. Cine nu are bani sa suporte salariile jucatorilor si alte cheltuieli sa declare insolventa sau fal;imentul dupa caz. Nimeni nu este mai presus de lege, nici dinamo, nici cfr sau csu craiova...sa nu mai zic echipele finantate de primarii si bani publici.

Vezi toate comentariile (2 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 11 - Brescia Romena
TVR 1
17:00 Fotbal, Premier League
Liverpool - Burnley
Eurosport
17:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - FC Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Osasuna - Celta Vigo
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
18:15 Fotbal, Serie A
Lazio - Sassuolo
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:30 Fotbal, Premier League
Sheffield Utd - Chelsea
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Valladolid - Barcelona
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Brescia - Roma
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Brighton - Manchester City
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Juventus - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, Serie A
Atletico Madrid - Betis
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1