FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cum poate arăta FCSB cu jucătorii de la Dinamo Kiev și Șahtior » Cine iese din primul „11”

Sergiy Sydorchuk (stânga) și Sergiy Kryvtsov (dreapta)
Sergiy Sydorchuk (stânga) și Sergiy Kryvtsov (dreapta)

Articol de GSP - Publicat marti, 22 martie 2022 21:25 / Actualizat marti, 22 martie 2022 23:16

Gigi Becali, patronul FCSB, a anunțat în această seară că va negocia cu Sergiy Sydorchuk (30 de ani, mijlocaș defensiv), căpitanul lui Dinamo Kiev, și cu alți doi fotbaliști de la Șahtior, Taras Stepanenko (32, „închizător”) și Sergiy Kryvtsov (31, stoper) pentru un contract până la finele sezonului. Cel mult doi dintre ei ar putea fi înregistrați la LPF de roș-albaștri și ar deveni automat titulari.

  • CONTEXT: La rugămintea lui Mircea Lucescu, FCSB a acceptat să cazeze echipa U19 a celor de la Dinamo Kiev, care va disputa în România meciul cu Sporting din „optimile” UEFA Youth League. Pe lângă jucătorii U19, la baza FCSB vor ajunge și 3 vedete din fotbalul ucrainean, tot prin intermediul tehnicianului de la Dinamo Kiev.
  • În timpul legii marțiale, bărbații între 18 și 60 de ani sunt obligați să rămână în țară, excepție făcând cei care au minimum trei copii. Sydorchuk, Stepanenko și Kryvtsov au toți cel puțin 3 copii, astfel că au putut părăsi Ucraina.
  • În contextul războiului din Ucraina, jucătorii din țara vecină NU mai sunt considerați extracomunitari și pot semna „la liber” cu cluburile din România până în vară.
  • Deși Gigi Becali a anunțat că toți 3 pot semna, noul regulament FIFA prevede că o echipă poate aduce cel mult doi jucători din Ucraina.
„Jur, pe cuvântul meu! Am rămas și eu mut” » Monologul lui Gigi Becali, întrerupt de Ilie Dumitrescu: „Nu te cred!”
FCSB
„Jur, pe cuvântul meu! Am rămas și eu mut” » Monologul lui Gigi Becali, întrerupt de Ilie Dumitrescu: „Nu te cred!”

Implanturi de la Dinamo Kiev și Șahtior în „11”-le FCSB?!

Becali a precizat inițial că ar putea să-i transfere pe toți cei 3 jucători despre care i-a spus Mircea Lucescu. Derogarea FIFA pentru fotbaliștii din țara vecină prevede însă că un club poate legitima până la vară numai doi astfel de fotbaliști.

Astfel, cum doi dintre cei 3 evoluează pe același post, adică în fața apărării, Becali va trebui să aleagă unul dintre ei, întrucât roș-albaștrii evoluează cu maxim un mijlocaș defensiv în teren. Cel mai probabil, îl va alege pe elevul și căpitanul lui Mircea Lucescu de la Dinamo Kiev, Sydorchuk, mai bine cotat. 

Fundașul central de la Șahtior, Sergiy Kryvtsov, ar fi al doilea ucrainean transferat de FCSB până la vară. El ar putea acoperi o zonă sensibilă a vicecampioanei și ar face echipă în centrul apărării cu Vinicius.

Cine va ieși însă din echipa de start a FCSB-ului?

  • În primul rând, unul dintre fundașii centrali. Iulian Cristea și Miron au tot fost criticați de Becali în ultimii ani, astfel că ei ar urma să treacă pe bancă, iar Vinicius să aibă un nou coleg în apărare, pe Kryvtsov.
  • Apoi, de la mijlocul terenului ar ieși din schemă Malcom Edjouma, transferat de curând de la FC Botoșani, inconstant în roș-albastru. Ar urma să fie înlocuit de Sydorchuk, om esențial la Dinamo Kiev pentru Mircea Lucescu. 

Cum ar putea arăta FCSB cu aceste două transferuri: Târnovanu - V. Crețu, KRYVTSOV, Vinicius, Radunovic - Olaru, SYDORCHUK, Fl. Tănase - Cordea, Mamut, Oct. Popescu

FCSB ar trece la valoarea lotului peste CFR Cluj!

Dacă FCSB va reuși să transfere doi dintre acești fotbaliști, ar însemna o adevărată lovitură în lupta pentru titlu, relansată de când trupa lui Petrea s-a apropiat la 5 puncte de CFR Cluj înaintea jocurilor directe. 

Pe hârtie, mutările vor avea un efect și asupra cotelor de piață. Conform Transfermarkt, CFR Cluj are cea mai valoroasă echipă din Liga 1 în prezent, fiind evaluată la 32,14 milioane de euro. FCSB e cotată puțin mai slab, 31,58 de milioane.

În cazul în care Sydorchuk (evaluat la 5 milioane de euro) și Kryvtsov (3 milioane) vor semna cu FCSB, atunci roș-albaștrii devin lideri detașați, cu un lot în valoare de 40 de milioane de euro!

Cei doi jucători care ar putea întări FCSB

Sergiy Sydorchuk (Dinamo Kiev)

  • 30 de ani;
  • e căpitanul lui Dinamo Kiev și unul dintre fotbaliștii exponențiali din formația lui Il Luce;
  • evoluează pe postul de mijlocaș defensiv și are 47 de selecții și trei goluri în naționala Ucrainei;
  • cota de piață conform Transfermarkt: 5 milioane de euro.

Sergiy Kryvtsov (Șahtior Donețk)

  • 31 de ani, fundaș central;
  • evoluează din 2010 la Șahtior și are 30 de selecții în naționala Ucrainei;
  • Înălțime: 1,86m;
  • cota de piață conform Transfermarkt: 5 milioane de euro.

Citește mai multe știri despre FCSB:

Agresorul lui Florin Tănase a lucrat la Dinamo: „Un scandalagiu! Se crede antrenor!” » Nu e la primul incident

Gigi Becali e categoric: „Nenea Keșeru ăsta nu a avut destule șanse?” » Ce jucători vrea să testeze înainte să le decidă viitorul

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (44)
valentindragobete
valentindragobete  •  23 Martie 2022, 10:49
Postat de vasileroaita pe 23 Martie 2022, 09:22

Nu iti dai seama ca e o clona a unui gigist?! Atat il duce mintea ... lipsa.

In privința lipsei să nu-ți faci probleme, lipsă minții și la tine și la clona, cum îi spui tu, este la fel !

vasileroaita
vasileroaita  •  23 Martie 2022, 09:22
Postat de contrabas3 pe 23 Martie 2022, 08:50

Tu întrebi, tu răspunzi. Lol!

Nu iti dai seama ca e o clona a unui gigist?! Atat il duce mintea ... lipsa.

baddog26
baddog26  •  23 Martie 2022, 09:16

Nu mai faceți jocuri de imaginație. Da, aceati jucători, pana la cara, conform Fifa si Uefa, pot semna contracte pe 2-3 luni. Dar doar 2 jucători pot fi înregimentați la o echipa. In pmus, daca o echipa, isi urmărește intwresul, nu poate aduce 2 jucători pentru 2 luni, este total ilogoc. In plus, cine poate garanta ca jucătorii respectivi, se vor integra sau vor juca la capacitate maximă!

Vezi toate comentariile (44)
Comentează