LIGA 1  ·  COVID-19

10 reguli la meciurile din Liga 1 stabilite de protocolul final MTS - Ministerul Sănătății

Se apropie data repornirii Ligii 1, 13 iunie, iar regulile impuse de autorități sugerează deja noul tablou al competiției. +32 FOTO
Se apropie data repornirii Ligii 1, 13 iunie, iar regulile impuse de autorități sugerează deja noul tablou al competiției.

Articol de - Publicat sambata, 30 mai 2020 07:42

Protocolul MTS – Ministerul Sănătății, finalizat la întâlnirea de vineri după-amiază, creionează în cele mai mici detalii cum vor trebui să se desfășoare lucrurile la evenimentele sportive care se vor relua în curând, inclusiv Liga 1 de fotbal.

Se apropie data repornirii Ligii 1, 13 iunie, iar regulile impuse de autorități sugerează deja noul tablou al competiției, fără spectatori în tribune.

Astfel, la stadion și în imediata proximitate vor avea dreptul maximum 245 de persoane, dintre care 100 în zona 1, adică teren, margini, tunel acces și vestiare. Iar jucătorii, staff-ul tehnic, medical și personalul de suport, precum și arbitrii, vor fi testați cu 2-3 zile înainte de primul meci și apoi vor repeta procedura la fiecare 14 zile. 

Iată însă câteva dintre prevederile importante de organizare:

  • înainte ca delegațiile să ajungă la terenul de joc, va fi făcută dezinfectarea încăperilor și a spațiilor comune. Vestiarele celor două echipe și al arbitrilor vor fi sigilate după igienizare până la sosirea acestora
  •  echipele vor ajunge la terenul de joc la ore diferite: echipa gazdă cu 75 de minute înaintea începerii jocului, iar echipa oaspete cu 90 de minute înaintea orei de start. 
  • jucătorii vor veni la stadion cu echipamentul necesar pentru joc în propriile genți. Prin excepție, dacă clubul consideră necesar, responsabilul cu echipamentul poate pregăti echipamentul jucătorilor în vestiarele proprii de la stadion, cu condiția să părăsească vestiarul cu două ore înaintea sosirii echipei la terenul de joc pentru a putea fi igienizat, aerisit și sigilat 
  • jucătorii celor două echipe nu vor ieși în același timp la "încălzire" 
  • intrarea pe teren a echipelor se va face fără copii însoțitori și fără mascote. Nu se vor face poze de grup la centrul terenului 
  • atât staff-ul tehnic, medical, cât și jucătorii de rezervă vor purta măști pe toata durata jocului (prin excepție, antrenorul delegat să ofere indicații tehnice poate să nu poarte mască). 
  • brigada de arbitri va ajunge la stadion cu 100 minute înainte de începutul meciului, iar delegatul de joc cu 2 ore înainte 
  •  zona de lucru media și zona mixtă vor fi închise. Declarațiile de la sfârșitul jocului vor fi oferite doar deținătorilor de drepturi TV, la flash interviuri 
  • la locul organizării evenimentului sportiv, personalul medical va efectua termometrizarea digitală a persoanelor implicate în desfășurarea competiției (sportivi, arbitri, antrenori, voluntari etc) 
  • organizatorii competiției vor întrerupe competiția dacă se descoperă un focar de infecție, până la finalizarea anchetei epidemiologice.

VIDEO. Președintele Klaus Iohannis dă undă verde sportului: „Competițiile se pot relua de la 1 iunie, dar fără spectatori!”

Citește și alte știri despre Liga 1:Pe nea Nelu lumea îl vedea des în vie udând butucii. Până într-o zi când mascații au venit peste el. Incredibil ce era ascuns printre rânduri Acum, tot satul râde de el
Libertatea
Comentarii (4)
bridges  •  30 Mai 2020, 09:35

Eu nu stiu ce audiente vor face televiziunile pt ca mai mult la presiunea lor s-a reluat campionatul. EU UNUL M-AM SATURAT SA VAD CUM SE IMPINGE DEZNODAMANTUL IN ULTIMA ETAPA, NE-AU LUAT DE PROSTI DE PARCA NU NE-AM DAT SEAMA. Asadar, in cel mai bun caz, voi urmari doar ultima etapa. Nu ma uit la tot teatrul asta ieftin.

Alice Popa  •  30 Mai 2020, 09:03

Dupa ce toate aceste masuri vor fi luate, jucatorii pot pleca acasa. Fotbal... altadata...

stefan..  •  30 Mai 2020, 08:31

Intrigantul îndeamnă la nesupunere. Ca popii si "bombardierii". Asa a facut Cartu si in club: a otrăvit atmosfera in jurul celor care reasezasera Stiinta pe un drum bun.

Vezi toate comentariile (4 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
11:00 Tenis, WTA
Turneul din Strasbourg
Digi 2
19:00 Handbal M
Aalborg - HC Motor
Digi 4
19:45 Handbal M
Kielce - Pick Szeged
Digi 2
21:45 Handbal M
PSG - Flensburg
Digi 4
22:00 Fotbal, Preliminarii Liga Campionilor
Gent - Dinamo Kiev
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1

Acum

Urmărește aici

acum!
×