FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Dacă nu e Wesley, e Sînmărtean » Steaua îl vrea iarăşi pe mijlocaşul de la Vaslui şi ezită să semneze cu atacantul brazilian

Sînmărtean joacă mijlocaș ofensiv sau stînga
Sînmărtean joacă mijlocaș ofensiv sau stînga

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 august 2013 00:00 / Actualizat vineri, 30 august 2013 20:54

Steliştii se tem să nu primească interdicţie la transferuri dacă vor semna cu brazilianul de 32 de ani, iar Gigi îl vrea iarăşi pe mijlocaşul Vasluiului.

Roş-albaştrii au bătut palma cu Wesley Lopes, dar le e frică de repercursiunile pe are le-ar putea avea asupra clubului această mutare. Sud-americanul care va împlini 33 de ani în noiembrie a rupt unilateral contractul cu Al-Hilal, iar saudiţii vor demara un process la FIFA împotriva sa.

Brazilianul susţine că dreptatea e de partea sa şi că nu va avea de suferit, însă "militarii" consideră că riscul e mult prea mare. Dacă se va dovedi că Wesley a greşit plecînd din Arabia Saudită, clubul din Ghencea ar risca să primească o interdicţie la transferuri.

"Din păcate, e o problemă cu el. Am discutat cu Valeriu Argăseală, specialistul nostru pe probleme de regulament, şi ne-a spus că există acest risc", a anunţat Mihai Stoica la Fanatik Show.

Sud-americanul e însă încrezător că pînă la urmă va ajunge în Ghencea: "Vreau la Steaua, e singura formaţie din România care m-a dorit. E calificată în grupele Champions League şi ar fi o plăcere pentru mine să ajut la rezultate bune în această competiţie".

MM şi Reghe nu-l doresc
Imediat după ce Steaua s-a calificat în grupe, Gigi Becali l-a cerut insistent pe Wesley, dar, la fel ca şi în trecut, Stoica a încercat să-l convingă că nu e cea mai bună soluţie.

În scrisoarea pe care Becali i-a dat-o lui Reghecampf, dezvăluită de fanatik.ro, finanţatorul a avut şi un mesaj pentru managerul stelist: "Mihai, te rog să respecţi ordinele mele cu sfinţenie, dacă eşti frate cu adevărat! Nu accept nici un sfat de la nimeni, asta este hotărîrea mea finală".

Nici Reghe nu s-a declarat încîntat de transfer: "E un fotbalist capricios, are şi o vîrstă... Dacă vine, trebuie să joace, nu pot să-l ţin pe bancă".

"Luaţi-l pe Sînmărtean"
Imediat ce Argăseală I-a spus lui MM ce riscă Steaua dacă-l legitimează pe Wesley, managerul a luat legătura cu Gigi. "Ne-a zis că dacă nu se poate şi nu se poate să-l legitimăm pe brazilian, atunci să ne orientăm spre Sînmărtean. Gigi vrea neapărat un jucător cu experienţă pe acel post!", spus Stoica la Digisport.

Ca şi Wesley, Lucian e unul dintre fotbaliştii pe care Becali îi doreşte de ani buni. Mijlocaşul de 33 de ani şi jumătate a negociat cu roş-albaştrii şi în primăvară, dar atunci tratativele s-au împotmolit după ce latifundiarul a ajuns la închisoare.

Sfaturi de la Victor
Ieri, după ce s-a înţeles cu Steaua, Wesley, însoţit de impresarul Lucian Marinescu, a mers la biroul lui Victor Becali pentru a se sfătui cu acesta, avînd în vedere situaţia în care se află după ce a rupt unilateral contractul cu Al-Hilal.

"Nu cîştig nici un ban, vreau doar să ajut la acest transfer. Marinescu e un prieten de-ai mei, pe cînd era jucător eu eram agentul lui. Cu siguranţă Al-Hilal va deschide un proces împotriva lui, dar el va putea juca pentru Steaua înainte de verdict. Dacă va pierde, saudiţii vor trebui să fie despăgubiţi", a spus Becali.

"Eu şi Victor Becali facem totul să se rezolve cît mai repede transferul lui Wesley la Steaua. E o situaţie destul de grea la clubul din Ghencea, trebuie să se ajungă la un consens. Cum să nu-ţi doreşti un jucător ca Wesley?!" (Lucian Marinescu, impresarul lui Wesley)

"Am vorbit cu Reghecampf la telefon, dar nu foarte mult. Nu mi-a zis că nu m-ar vrea. A rămas să mai discutăm. Nu ştiu cînd, pentru că e foarte ocupat în aceste zile" (Wesley Lopes, atacant)

Oferta Stelei pentru Wesley
- 30.000 de euro salariu lunar
- 100.000 de euro pentru orice victorie în CL
- 200.000 de euro primă de calificare în primăvara CL
- 100.000 de euro primă de calificare în primăvara EL
- în cazul în care va pierde procesul cu Al-Hilal, Steaua va plăti jumătate din suma pe care jucătorul va fi nevoit să o achite saudiţilor

61 de goluri a marcat Wesley în campionat pentru Vaslui în cele 113 partide bifate de el. Brazilianul e străinul cu cele mai multe goluri reuşite în istoria Ligii 1

121 de meciuri are Sînmărtean pentru Vaslui în Liga 1, la FC Vaslui, din ianuarie 2010 pînă acum

360.000 de euro e salariul anual al lui Sînmărtean la FC Vaslui

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
catalynn
catalynn  •  31 August 2013, 16:19
Postat de blaustein pe 31 August 2013, 11:55

Parerea mea, e sa nu se grabeasca sa faca transferuri care apoi le-ar regreta: Wesley, Sanmartean, Kapetanos. Ok, s-a calificat in grupe, joci mai departe cu ce ai, solutii pe acele posturi sunt, doar ca nu au experienta in Europa(nici macar Cristea, doar Tanase). Piovacari a demonstart ca e o solutie, deci mai are nevoie doar de un atacant, Marica ar fii bun(nu are varsta celor 3), nush insa daca face banii aia. Inca 1-2 fundasi centrali, tot asa mai tineri, caci titulari sunt. Nu se merita sa arunci cu banii, apoi daca te elimina din UCL nu mai stii cum sa scapi de jucatorii cu salarii mari care oricum nu te califica ei din grupe ca nu-s asa mari valori, doar au ceva experienta.

Ai perfecta dreptate, nu merita aruncati bani pe jucatori de 32-33 de ani. Steaua a pariat pe jucatori tineri si foarte tineri si bine a facut, nu ma mira ca Reghe nu e încântat de transferuri, dar ce sa faci daca jiji ii vrea, pana la urma, ne place sa nu, sunt banii lui ...

inexistentus
inexistentus  •  31 August 2013, 15:51

Mai bine Wesley. Sanmartean e slab. N-a miscat nimic in meciul cu FC Botosani.

avocatulreloaded
avocatulreloaded  •  31 August 2013, 14:28
Postat de gerulathor pe 31 August 2013, 12:03

OMFG, iar cu Suntmortean, mai lasati-ne ba cu gloapa asta de 33 de ani si cu gloaba aia braziliana de 33,6 ani si cu Kapetoanos care deja e gloapa de 30 de ani, ce p*l.m e cimitir aici!?

asa este,toti elefantii esuati sa vina acum la steaua ! ne-am nenorocit !

Vezi toate comentariile (13)
Comentează