FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Dacă nu exista, trebuia să fie inventat: Șumi este pe val » ”În play-off, încep prieteniile. Noi sîntem singuri”

Articol de , - Publicat duminica, 08 noiembrie 2015 00:00

Marius Șumudică, 44 de ani, a făcut show după meci, savurînd locul 1 din clasament: ”Dacă iau campionatul, plec din România, la cămile, la 50.000-60.000 de euro pe lună”.

- Domnule Şumudică, ați învins Viitorul cu 2-1 și v-ați distanțat în fruntea clasamentului. Ce sentimente vă încearcă?
- Hai să vă zic adevărul: în momentul de faţă, noi sîntem cea mai bună echipă a campionatului! Pînă acum m-am ascuns şi am fost modest, dar cred că Astra e cea mai bună echipă a campionatului, iar eu sînt cel mai bun antrenor din campionat în momentul de faţă! Cu toată stima pentru ceilalţi, cred că sînt numărul unu. Şi eu, şi echipa mea!

- Ați avut vreun moment de teamă? La pauză, la Ovidiu, era 1-0 pentru Viitorul.
- Mi-era frică înainte de meci de această echipă ce produce fotbal. Jos pălăria în faţa jucătorilor mei, îi iubesc! Mi-au făcut o seară frumoasă. Am dominat partida. Dacă avem plus 12 la "adevăr" și sîntem pe locul 1 de prin etapa a cincea, ce mai vorbim?!

"Rușine mondială"

- Este Astra candidata numărul 1 la titlu?
- Sîntem o candidată la play-off sută la sută! Nu vorbesc acum de titlu.

- De ce?
- Cînd va începe play-off-ul, vă spun sincer că atunci o să-mi fie frică. Mi-e frică pentru că în play-off eu nu am prieteni. Sînt singur!

- La ce vă referiţi?
- Eu ştiu ce se întîmplă în Belgia, în Cipru, cînd e play-off. La fel e și-n play-out. Sper să nu-i deștept, dar cred că și-au făcut cărțile. Se mai împrietenesc două-trei formații. Noi sîntem singuri.

- Nu sînteți un fan al sistemului.
- Pentru că nu e benefic, am mai spus-o, pentru fotbalul românesc. Pentru că nu se poate să joci şi să aduni puncte, iar cînd s-a terminat, în februarie, sezonul regulat, să se înjumătăţească punctele. Vin unii de pe locul 6 care au fost pîrnăi pînă atunci şi să aibă ei şanse la titlul. Atunci eu de ce am mai bătut Viitorul? De fapt am cîştigat un punct jumătate. O ruşine mondială sîntem. O ruşine!

"Mă înrăiesc, devin mai bun pe zi ce trece"

- Cu oamenii de la stadion v-ați contrat, dar acum vor să facă poze cu dumneavoastră.
- Mă mai înjură, îi mai înjur și eu, dar ne aplaudăm la final. Nu mă pot abține cît timp mă înjură de mamă, de copii, de soție. Încerc să-i înțeleg, sîntem o nație bolnavă de echipa aia, știți voi care. Peste tot simpatizanţi ai unei foste echipe. Vin cu fularele la gît de la echipa aia să-mi arate mie că cine ştie ce... Mai rău mă înrăiesc şi devin mai bun pe zi ce trece. Nu mai ştiu acum ce se întîmplă cu ei, am auzit că joacă pe la Cluj.

- Ce ar însemna pentru Astra să ia campionatul?
- A doua zi plec! Dacă am luat campionatul nu mai rămîn în România. Vă anunţ de acum: dacă iau campionatul, îi strîng mîna domnului Niculae, sper să mi-o strîngă şi dînsul, şi îmi văd de treaba mea.

- Şi nu mai antrenaţi în România?
- Nu! Nu mai vreau, că m-am chinuit rău de tot. Merg și eu către zona aia a globului unde sînt cămile, ce, mi-o fi rău să bag cardul și să iasă 50.000-60.000 de euro?!

"Azi am un milion, mîine lefter"

- Nu vreți să jucați în Champions League, unde sînt și alți bani, și altă faimă?
- Am mai jucat acolo împotriva lui Fenerbahce. Și nu țin de bani. Eu astăzi am în buzunar o sută de milioane şi mîine nu am nici un leu. Ăsta e Şumudică!

- Cîţi bani aveţi acum?
- Acum? Nici un ban!

- Aveți cardul plin?
- Dar tu cîţi ai? Aaa, ai o sută de lei în buzunar? Ia-mi şi mie nişte floricele de afară, te rog frumos!

"Țară de nebuni dacă importăm fructe?!"

- O explozie în Bucureşti, apoi una lîngă stadionul din Braşov. Vă este frică?
- Mie îmi este frică doar de Dumnezeu. Am stat în Piaţa Romană, iar la Revoluţie îmi treceau gloanţele pe lîngă căpăţînă! Eu sînt trecut prin astea. Eram în galerie la Rapid, mă alergau jandarmii, îmi luau amprente, mă mai băteau ăia pe la Roşiori sau pe unde mă duceam. Ăsta am fost! Dacă-s rapidist şi curge sînge vişiniu nu dau înapoi.

- Ce părere aveţi de cei care protestează în stradă?
- Foarte bine! M-aş alătura şi eu, dar n-am avut cum şi mi-e şi frică să nu mă cardească vreunii p-acolo. Dacă mă duc, mai întîlnesc băieți de la rivale şi n-are rost să facem show. Altfel m-aş duce. Sîntem o ţară de corupţi din cap pînă-n picioare! Nu se poate ce se întîmplă în ţara asta, fiecare își face interesul. Vor ieși mai mult de 30.000 de oameni, veți vedea! Dar trebuie schimbat tot, de la rădăcină, că am ajuns țară de nebuni dacă importăm fructe!

"S-a plătit ceva din urmă, mai e o lună de plătit, dar se fac eforturi. Familia Niculae face totul să țină echipa, omul e singur. Pe noi nu ne sprijină Primăria, nu avem sprijinul nimănui!"
Marius Șumudică

"Daniel Niculae e un cîștig pentru noi. Vedeți de ce m-am rugat de el? Cu Alibec lîngă el, cînd va reveni, vom fi și mai puternici. Eu voi juca doar ofensiv, joc să cîștig, nu mă interesează egalul"
Marius Șumudică

"Patru, cinci jucători de-ai mei trebuie să fie la "națională". Găman, Budescu, Alibec, Lung, De Amorim, dacă-l naturalizează, Enache, care a evoluat impecabil"
Marius Șumudică

16 victorii,4 remize și 3 eșecuri e linia de clasament a lui Șumudică la Astra în 2015

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (57)
fcu1948
fcu1948  •  08 Noiembrie 2015, 20:21
Postat de Marian Zamfir pe 08 Noiembrie 2015, 17:53

NU SUNTETI SINGURI ARBITRII SUNT CU VOI.

Lasă să mai fie și cu Astra, că prea au fost cu 5teaua din 1946 și până acum. Puțină variație o dată la 70 de ani nu strică!!!!!

fcu1948
fcu1948  •  08 Noiembrie 2015, 20:19
Postat de saviola2_8 pe 08 Noiembrie 2015, 14:35

un personaj *** acest asa zis antrenor, un vesnic frustrat din categoria frustratilor de prim rang, un fost fotbalist bunicel dar neimportant si un zero, nulitate ca antrenor, un circar, un fanfaron un caracter mic, un om complexat, un personaj de care fotbalul romanesc nu are nevoie, si din pacate ca el mai sunt multi altii.

Te-ai referit la rățoi când ai spus nulitate de antrenor??? Pardon, scuze, uitasem că rățoi nici măcar nu este antrenor pentru că n-a fost în stare să termine 12 clase până la vârsta de 40 de ani. O somitate, ce mai........

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1073930455961740
Marian Zamfir  •  08 Noiembrie 2015, 17:53

NU SUNTETI SINGURI ARBITRII SUNT CU VOI.

Vezi toate comentariile (57)
Comentează