FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

DAN NISTOR LA CRAIOVA // Rocadă între rivale: Ivan Martic, unul dintre cei mai vechi jucători ai Craiovei, ar putea ajunge la Dinamo, în „afacerea Nistor”!

Articol de - Publicat vineri, 03 ianuarie 2020 00:01

Transferul căpitanului ”câinilor”, Dan Nistor, la Craiova sau în străinătate ar asigura banii necesari plății restanțelor jucătorilor dinamoviști și înăbușirea unei răzmerițe ce stă să înceapă în ”haită”.

Vrând, nevrând, Dan Nistor va trebui să plece de la Dinamo cât mai curând posibil! Este singurul produs pentru "export" al roș-albilor, care sunt la un pas să bifeze al treilea an consecutiv în play-out. Dusan Uhrin și-o parte dintre jucători mai cred, verbal, într-o remontada miraculoasă în ultimele patru etape din sezonul regulat, însă transferul mijlocașului de 31 de ani ar rezolva o problemă spinoasă la clubul din Ștefan cel Mare. Plata salariilor restante către echipă și înăbușirea unei revolte ce-ar putea porni săptămâna viitoare la echipă!

Martic, pe lângă bani?

Încă având chipul pe autocarul echipei, Dan Nistor ar putea semna la începutul săptămânii viitoare cu Craiova. Ar fi o afacere la îndemână pentru Ionuț Negoiță și compania, în sensul că ar putea încasa imediat 300.000 de euro. Posibil să intre și Ivan Martic, 29 de ani, jucător de bandă dreaptă, în afacere. Croato-elvețianul e din 2017 la Craiova.

ProSport a scris ieri de faptul că juveții au făcut presiuni ca mijlocașul să semneze luni cu oltenii, mai ales că este dorit neapărat de Victor Pițurcă, antrenorul care l-a debutat și la prima reprezentativă. În Bănie, Nistor ar avea un salariu aproximativ egal cu cel pe care îl are acum la Dinamo, 15.000 de euro pe lună, dar cu un bonus consistent la semnătură, de peste 50.000 de euro!

Piți l-a vrut, Șumi nu

Pentru olteni ar fi și o lovitură de imagine, după ce au terminat anul 2019 în iureș cu o parte dintre suporteri. Eșecul cu FCSB (0-2) n-a fost digerat de către fani, care au ajuns chiar să ceară demisia lui Victor Pițurcă. Fostul selecționer a rămas pe mai departe în Bănie, dar i-a solicitat transferuri serioase patronului Mihai Rotaru pentru a lupta în continuare pentru event. Pe lista lui Piți e și Nistor, cel mai bun pasator activ din Liga 1. În același timp, diverși agenți l-au propus pe DN10 la cluburi din străinătate. Gaziantepul lui Marius Șumudică a spus pas, alte grupări din Orient n-au oferit niciun feed-back momentan.

Sunt disperați

Negoiță, în schimb, vrea să rezolve cazul care-l interesează. Să plătească salariile restante, mai ales că se fac trei luni la jumătatea lui ianuarie, chiar înaintea plecării în cantonamentul din Spania. Să înăbușe o posibilă răzmeriță internă, în condițiile în care Gazeta Sporturilor a informat ieri vizavi de faptul că străinii din lotul "câinilor" vor să știe, ori primesc banii, ori vor hârtii prin care să devină liberi de contract și să-și găsească de urgență alte angajamente.

Dacă oltenii virează banii luni, îl au imediat pe Nistor, mai ales că marți U Craiova pleacă în cantonament în Antalya. Patronul dinamovist nu este interesat de viitoarea destinație a lui Dan, conștient că roș-albii au șanse mici de a mai prinde play-off-ul. Iar Dusan Uhrin s-a obișnuit să lucreze cu materialul clientului, era conștient încă de acum două săptămâni că Nistor va pleca undeva după vacanță. Tocmai de aceea a declarat că îl va pregăti pe Diego Fabbrini să-i preia atribuțiunile în echipă.

16goluri și 39 de assist-uri are Dan Nistor în 102 partide în tricoul roș-albilor

10pase decisive și 3 goluri a strâns Dinamo în 15 meciuri de Liga 1 în actuala ediție

5selecții are Nistor la națională, dintre care 3 în mandatul lui Pițurcă la prima reprezentativă

"Pițurcă îl vrea pe Nistor, a rămas să se decidă în acest weekend. Managerul vrea să vadă exact dacă dinamovistul se poate integra și uman, întrucât la Craiova s-a format un vestiar greu, iar Dan nu va mai veni să fie șef" 
Surse din cadrul clubului Craiova

"300 de mii de euro? Ar fi penibil, jenant! Cum să coste Nistor doar atât?! Adică Iașiul îl dă pe Qaka pe 250.000 de euro la Craiova, noi ne dăm căpitanul cam pe aceiași bani?! Ar fi o greșeală fără limite" 
Florin Prunea, manager general Dinamo

DAN NISTOR LA CRAIOVA // Rocadă între rivale: Ivan Martic, unul dintre cei mai vechi jucători ai Craiovei, ar putea ajunge la Dinamo, în „afacerea Nistor”!

VEZI ȘI: 

PCH, reacție dură după informația că Dan Nistor pleacă la Craiova: „Plătește cineva cu postul? Eventual cel care l-a săpat și pe Rednic...”

Transferul lui Dan Nistor la Craiova l-a scandalizat pe Florin Prunea: „300.000 de euro e o sumă penibilă! Sunați-l pe Negoiță!”

Craiova îl ia pe Dan Nistor! Lovitură pentru Dinamo: căpitanul ar urma să semneze luni cu oltenii

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (55)
creeperno999
creeperno999  •  04 Ianuarie 2020, 23:28

Fake news

catalin.palcu
catalin.palcu  •  04 Ianuarie 2020, 10:54
Postat de popescu222 pe 04 Ianuarie 2020, 09:37

E dreptul lui. S-a luptat cat a putut pentru Dinamo (mai putin in ultimele meciuri). E pur si simplu mult prea bun pentru Dinamo, asta e realitatea, chiar daca ne doare. Succes Nistor. PS - Pe Filip nu-l ia nimeni? Ma dispera stilul lui incalci si precipitat...

Asa e , din pacate. Si s-ar putea ca inconstienta lui de la meciul cu Sepsi sa ne fi spulberat si ultima sansa la playoff. Aveam 1-0, era minutul 70 si Sepsi nu ne punea probleme pana Nistor nu a fortat si un al doilea galben, dupa care totul s-a prabusit. Plus ca a lipsit si in meciul cu Botosani, poate cu el scoteam un egal, nu stiu. Altfel si-a facut datoria fata de club si daca el nu mai crede in viitorul lui la Dinamo, trebuie lasat sa plece. Daca il tii cu forta, nu o sa joace nimic, o sa continue conflictele cu conducerea si suporterii si pleaca oricum pe gratis la vara. Vi se pare preferabila varianta asta ? 300 000 si Martic ar fi o afacere buna pana la urma.

popescu222
popescu222  •  04 Ianuarie 2020, 09:37

E dreptul lui. S-a luptat cat a putut pentru Dinamo (mai putin in ultimele meciuri). E pur si simplu mult prea bun pentru Dinamo, asta e realitatea, chiar daca ne doare. Succes Nistor. PS - Pe Filip nu-l ia nimeni? Ma dispera stilul lui incalci si precipitat...

Vezi toate comentariile (55)
Comentează