FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - ASTRA

VIDEO Dan Petrescu, criză de nervi și la conferință: „Să țină regulamentul ăsta și la anul, ca să râdă lumea de noi! Voi merge la judecată”

Articol de GSP - Publicat marti, 03 martie 2020 07:38

După victoria celor de la CFR Cluj cu Astra, 2-1, antrenorul Dan Petrescu a avut o conferința de presă furtunoasă. 

Dan Petrescu a fost extrem de nervos și a criticat dur deciziile luate de Federația România: regula jucătorilor U21 și sistemul cu play-off și play-out în Liga 1. 

„Întroducerea lui Adi Păun a făcut diferența. El și alții nu joacă din cauza acestei reguli (n.r. regula U21). E împotriva noastră și împotriva fotbalului românesc. Eu nu pot folosi echipa din meciul cu Sevilla. De ce? Pentru că nu pot. În plus, punctele ne-au fost înjumătățite. Când m-am uitat în ziar și am văzut  golaveraj 0-0 am zis «Doamne ferește!

De ce dracu' am jucat ca proștii? De ce i-am mai antrenat pe ăștia și ne-am bătut ca idioții? Avem 3 puncte în față și niciun gol marcat. Nu se poate așa regulament! Așa ceva.. Să-l țină și la anul să râdă lumea de noi. Când le-am zis celor din Anglia m-a întrebat «Cum? Vă iau punctele?» .

VIDEO Conferința lui Dan Petrescu după CFR Cluj - Astra

Oameni din fotbal au zis «Doame ferește! Cum să vă ia puncte? Nu există în fotbal! Mergeți la judecată». Da, o să merg la judecată! Eu, Dan Petrescu. Nu se poate să-ți ia puncte! E inuman! De ce am mai jucat fotbal până acum? După ce că îmi ia din puncte, nici nu mă lasă să bag cea mai bună echipă. 

Și vrem să jucăm în cupele europene. În ce cupe europene să jucăm? Noi vrem să pregătim echipa sub 21 de ani, dar naționala mare cine o pregătește? Păun stă pe bancă, când el trebuie să joace la națională. Hai să pregătim echipa mare, nu cea sub 21 de ani. Nu am mai fost la un Mondial sau European de nu știu când. Conducătorii nu văd asta? Vrem la Mondial sau European, nu în finală la sub 21 de ani”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă. 

Vezi și:

FOTO Dan Petrescu, reacție ostilă din partea lui Djokovic! Ce s-a întâmplat după fluierul final

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (43)
yonkers
yonkers  •  04 Martie 2020, 23:02

Sistemul play off-play out a fost gandit(!?) pentru a satisface cererea televiziunii care transmite liga 1.

dan.p.ulea
dan.p.ulea  •  03 Martie 2020, 19:10

In cele 5 editii, sistemul "injumatatirii" punctelor a fost contestat de Sumudica (Astra) in 2016, Hagi in 2017 si Petrescu (2018,2019 si 2020). De fapt, sistemul a fost gandit (?) ca unul de premiere, nu de penalizare. In sezonul regulat echipele isi CASTIGA DREPTUL de a participa in playoff, iar ca bonus, sunt PREMIATE cu jumatate din punctele castigate. Unii, adica antrenorii echipelor care sunt pe primul loc la inceperea playoff-ului, vad in asta o penalizare. O posibila iesire din scandalul asta anual ar fi mentinerea punctelor din sezonul regulat, urmata de DUBLAREA punctelor din playoff. Rezultatul final ar fi EXACT acelasi, doar ca le-ar inchide gura celor care se plang ca "li se ia". Bonus, am scapa si de regula aia stupida cu "rotunjirea punctelor", care da batai de cap la sfarsit de campionat.

189254898748309
Claude SH  •  03 Martie 2020, 19:09

Sa meargă la judecată atunci! Sa vedem iese ceva? Mai mult ca sigur trebuie sa se adreseze forurilor fotbalistice interne, unde i se va respinge tot, iar șansa lui e la TAS. Acolo mai sunt judecători care se apleacă mai bine asupra fenomenului sportiv, judecând în baza legilor fotbalului și a bunei credințe. Asa cum ne-a obișnuit CFR ar putea câștiga la TAS un asemenea proces, în nota obișnuită, unde i-a bătut pe FRF sau LPF pe unde i-a prins. De aceea CFR e cea mai iubita echipa de mai marii fotbalului, de aceea trimit arbitrii cu țintă de a dezmembrat și a sancționa, de a agita lucrurile și suporterii. Culmea este ca în competițiile internaționale CFR e respectata, nu are probleme cu arbitrii, mai nou TAS a intervenit și la posibilitatea CFR-ului de a face transferuri. Dar, Dan Petrescu vorbește mult, conducătorii fac puțin, ma îndoiesc ca se vor judeca. Asa ca eu cred ca vor rămâne doar vorbe în vânt

Vezi toate comentariile (43)
Comentează