FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - VIITORUL, DUMINICĂ, 20:45, DIGI, TELEKOM, LOOK, GSP

Dan Petrescu se așteaptă la un meci infernal: "Îl cunoașteți cu toții pe Gică Hagi!" » Ce a zis când a fost întrebat dacă e ultimul meci la CFR

Articol de Raymond FüstösJURNALISPORT - Publicat sambata, 19 mai 2018 17:36

CFR Cluj va juca duminică, de la 20:45, cu Viitorul, iar dacă va câștiga va fi sigură de câștigarea campionatului, indiferent de rezultatul meciului FCSB - Astra.

Aflat în pragul meciului cu numărul 500 din cariera de antrenor, Dan Petrescu a venit cu zâmbetul pe buze la conferința de presă premergătoare partidei decisive cu Viitorul. Obosit după meciul stelar dintre legendele lui Chelsea și Inter, tehnicianul liderului din Liga 1 a prefațat duelul cu Viitorul, punctând faptul că nu se gândește la celebrarea titlului, ci doar la o victorie cu Viitorul. Meciul se va juca cu casa închisă, clujenii sperând la al patrulea trofeu din istoria "feroviarilor".

"E o săptămână specială pentru mine, este ultimul meci al sezonului și avem trofeul pe masă. Nu am vorbit cu Gică Hagi, cum să vorbesc cu el? Nu vorbesc cu nimeni cu o săptămână înainte de meciul direct, oricine ar fi aceea persoană.

Eu nu am pus șampania la rece, jucăm împotriva campioanei României, care se bate pentru locul 3. Nu este nimic jucat. Îl cunoașteți cu toții pe Gică Hagi, va veni la Cluj să câștige.

"a fost greu să menținem tot timpul ritmul"

Nu cred că cei de la Viitorul vor băga autobuzul în poartă. În deplasare au fost mai buni decât acasă, au pierdut doar la FCSB. Nu cred că tactica va fi cea mai importantă în acest joc, ci spiritul de echipă, începând de la jucători și până la fani. Dacă vom juca pentru echipă și nu individual, nu am îndoieli că vom câștiga. Tot sezonul am ținut pressingul sus, chiar dacă am fost criticați, dar a fost greu să menținem tot timpul ritmul, deși eu le cer să joace sus în toate meciurile.

Publicul va fi conectat permanent, cred că vom afla ce se întâmplă la București chiar dacă nu ne dorim. Le-am spus și băieților că doar ei vor putea câștiga meciul, nu publicul, nu adversarul, doar ei. Nu trebuie să așteptăm de la nimeni nimic, am așteptat de la Craiova și am văzut ce am primit. Nu mă interesează numele arbitrului, ci calitatea arbitrajului, probabil ei știu mai bine de ce se schimbă de 10 ori arbitrul partidei. Sper să fie suporteri de-ai noștri acum, că la meciul cu FCSB nu știam cine este fanul nostru și cine este fanul lor, chiar îi rog acum să fie alături de noi din primul minut până în ultimul."

"mi-aș dori să fiu ca Ferguson"

Prezent la gala dintre legendele lui Chelsea și Inter, "Bursucul" a dezvăluit ce sentimente l-au încercat atunci când a îmbrăcat din nou tricoul londonezilor, comentând apoi declarațiile lui Iuliu Mureșan, președintele "feroviarilor" comparându-l pe Dan cu Sir Alex Ferguson.

"Am ținut neapărat să ajung la această partidă pentru un antrenor foarte important pentru mine, Ray Wilkins, un fost mare jucător, decedat acum câteva săptămâni. Mi-am dorit foarte mult să joc cu foștii mei colegi, colegi cu care am câștigat 3 trofee într-un singur an. Am vorbit și cu Cristi Chivu, mi-a urat succes în lupta pentru titlu.

Au mai fost cluburi care mi-au zis că voi fi Ferguson, și-apoi am fost plecat în scurt timp. Mie-mi place stabilitatea, mi-aș dori să fiu ca Ferguson, să am atâta libertate de decizie, dar nu mai am încredere în fotbalul de astăzi.

Uitați-vă la Șumudică, ce bine a început în Turcia, și ne trezim din nou cu el în România. Olăroiu sau Lucescu sunt excepții, nici măcar în fotbalul din România nu mai ai postul asigurat. O singură ofertă am avut din Premier League, când eram la Dinamo Moscova, de la Crystal Palace, dar echipa avea 4 puncte după 11 meciuri și ar fi fost mult prea greu în acele condiții. Dar, dacă va veni o ofertă din Premier League, vă dați seama că-mi va fi greu să refuz", a precizat tehnicianul ardelenilor, întrebat fiind dacă aceasta este ultima conferință de presă înaintea unei partide în calitate de antrenor al CFR-ului.

"Țineam foarte mult la Cristian Țopescu, și el la mine, dar au trecut mulți ani de când nu ne-am văzut. O voce unică și, fără să supăr pe nimeni, consider că a fost cel mai bun comentator pe care România l-a avut vreodată"
Dan Petrescu

"aoleu, 500 de meciuri!"

Dialog reporter GSP - Dan Petrescu :)
- "Felicitări, veți bifa cel de-al 500-lea meci în cariera de antrenor, chiar la o partidă crucială la titlu!"
- "Câte?! Aoleu.."
Detalii AICI despre meciul 500 și cariera lui Petrescu!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
1308183692641866
Diana Dim  •  20 Mai 2018, 12:26
Postat de maistor_kokir pe 19 Mai 2018, 20:49

cel mai bun comentator, sau cel care mi-a placut cel mai mult , a fost emil gradinescu, iar legat de meciul cu viitorul nu vad de ce ar avea probleme cfr-ul cu o echipa pe care in tur a invins-o fara emotii ...

Probabil, d-le maistor_kokir ca esti tanar si n-ai apucat sa asculti comentariile maestrului Topescu. Este adevarat, acum Emil Gradinescu este cel mai bun comentator sportiv si, te informez, el a fost "scolit" tocmai de Cristian Topescu.

1087594074662942
Ioan Valeriu  •  19 Mai 2018, 21:43

Te superi daca, duminica seara, eu voi bea un pahar de vin in cinstea lui Gica Hagi si a Viitorului? Hai, noroc!

maistor_kokir
maistor_kokir  •  19 Mai 2018, 20:49

cel mai bun comentator, sau cel care mi-a placut cel mai mult , a fost emil gradinescu, iar legat de meciul cu viitorul nu vad de ce ar avea probleme cfr-ul cu o echipa pe care in tur a invins-o fara emotii ...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează