FOTBAL  »  Superliga  »  STATISTICĂ

Dan Petrescu strigă hoții, dar statistica spune altceva! CFR, cele mai multe penalty-uri gratuite: analiza completă pentru sezonul regulat

Articol de , - Publicat joi, 08 martie 2018 10:08

Are sau nu are dreptate Dan Petrescu atunci când arată cu degetul înspre FCSB, echipă pe care o acuză că n-are dreptul să conteste arbitrajele fiindcă a câştigat multe puncte din penalty-uri?

"Principalul" CFR-ului nu susţine că respectivele lovituri de pedeapsă ar fi fost incorect acordate, ci face doar trimitere la modul în care a câştigat Steaua anumite puncte.

Plecând de la această polemică între rivalele la titlul de campioană, Gazeta face astăzi o analiză în detaliu în privinţa penalty-urilor pe care cele două formaţii le-au primit pe parcursul celor 26 de etape. Care a fost avantajat:

  • Le-au pus-o pe var cel mai des
    Din perspectiva cantităţii, CFR şi FCSB sunt la egalitate perfectă. Fiecare dintre ele a beneficiat de câte 9 penalty-uri. Sunt pe primul loc în topul tuturor grupărilor de Liga 1. Singura care n-a bătut nicio lovitură de la 11 metri până acum e Gaz Metan Mediaş.
  • Clujul primește ajutorul în deplasare, FCSB acasă
    CFR a primit 9 penalty-uri în 9 meciuri, în timp ce FCSB tot 9, dar în 8 partide. Există diferenţe majore în comparaţia "penalty-uri primite în meciuri acasă vs meciuri în deplasare". Clujenii au avut mingea pe punctul cu var în 4 jocuri pe teren propriu şi la nu mai puţin de 5 afară. În schimb, la FCSB raportul e cu totul altul: 6 meciuri acasă cu penalty şi doar două afară!
  • Cât le-a fost de util
    Foarte echilibrată e balanţa în ceea ce priveşte momentele în care s-au acordat penalty-urile. CFR a beneficiat de 11 metri în 8 din 9 cazuri la scorul de 0-0 sau de 1-0, deci când disputa era foarte echilibrată. Cam la fel stau lucrurile şi la FCSB: în 7 din cele 9 situaţii penalty-ul a fost dictat în favoarea roş-albaştrilor la scorul de 1-0, 0-0 sau 0-1. Ajutoare care se simt. 
  • Câte s-au dat greșit
    O treime dintre penalty-urile CFR au venit după decizii greşite: cu Dinamo, cu Iaşi şi cu Chiajna, în timp ce un singur 11 metri de care a beneficiat trupa lui Dică a fost acordat eronat de arbitrul de centru
  • Cine știe să profite
    Toate cele 9 meciuri în care clujenii au avut penalty au fost câştigate de trupa lui Dan Petrescu, în vreme ce roş-albaştrii nu stau atât de bine. Au câştigat 6 din cele 8 meciuri în care au avut 11 metri, iar două s-au terminat la egalitate.

 tabel

5 este numărulmeciurilor în care CFR Cluj a primit penalty la 0-0 și de fiecare dată a reușit să deschidă scorul

6 jucători clujeni au scos penalty-uri pentru CFR în actualul sezon: Deac (3), Păun, A. Mureșan, Omrani, Nistor şi Ţucudean (fiecare câte 1)

1 penaltya fost acordat pentru CFR Cluj după un henț făcut de jucătorii adverşi: Nedelcearu în etapa a 5-a

tabel 2

3 este numărul meciurilor în care FCSB a primit penalty la 0-0, și de fiecare dată a reușit să deschidă scorul, și de alte două ori în momentul în care era condusă

3 jucătoriai vicecampioanei au scos penalty-uri pentru FCSB în actualul sezon: Fl. Tănase (5), Ov. Popescu și Budescu (fiecare câte 1)

2 penalty-uri au fost acordate pentru FCSB după un henț făcut de jucătorii adverşi: Tiago în etapa a 5-a și Mitici în etapa a 10-a

tabel 3

tabel 4

"Ăla care mă numește pe mine «Dan Penalty» să se uite că fără penalty-uri aveau cu cinci puncte mai puțin! Și că au egalat în meciul cu noi tot dintr-un penalty! FCSB când joacă cu CFR o face total diferit. Aici mă refer în primul rând la sistem, mereu au doi închizători steliştii când joacă cu noi. Sunt, tot timpul, mai pragmatici. Nu sunt chiar așa deschiși" Dan Petrescu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
1783752338349365
Valeriu Vladuti  •  09 Martie 2018, 07:43

Gigisport...bine zis!

nea_silica
nea_silica  •  08 Martie 2018, 14:43

Îmi dau seama cât de echidistanți sunt cei doi "statisticieni" gigisport... Or fi atotstivuitori...

915130541905898
Gabi Simon  •  08 Martie 2018, 12:53

Si in clasamentul asta facut de voi ziaristi stelisti ce sunteti care e pina la urma cea mai dezavantajata echipa din primele 6? Daca se acorda jumatate din nr de greseli facute impotriva lor cine era acum pe locul 1,eu spun Craiova. Traim de atitia ani intr-o tara de hoti si birjari de la Parlament-Guvern-si pina in structura sportiva latura fotbalistica care sunt totiii sa sustina si sa cistige Steaua peste tot,dar vedeti ca e un D-zeu sus si poate nu o sa le iasa totul cum vor acestia din presa sportiva si unii clarvazatori.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează