FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Șucu, răspuns acid pentru Becali: „Dacă aș fi paranoic...” + Avertisment ferm: „Îi vom elimina și le vom face plângere penală”

Dan Șucu / Foto: Cristi Preda (GSP)
Dan Șucu / Foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 14:33 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 14:51

Dan Șucu, pricipalul acționar al Rapidului, a emis un comunicat tăios la adresa lui Gigi Becali, patronul de la FCSB.

Becali a transmis că se teme de o prezență a lui Hermannstadt în play-off, pentru că sibienii ar putea face „omenii” cu Rapid. Iar la 3 zile distanță, Șucu i-a răspuns lui Becali și și-a avertizat angajații de la Rapid. În plus, el a lansat scenariul conform căruia declarațiile lui Becali ar fi o diversiune.

Mircea Lucescu, din nou în vestiarul lui Dinamo: „Asta ne-a zis azi”
CFR CLUJ - DINAMO
Mircea Lucescu, din nou în vestiarul lui Dinamo: „Asta ne-a zis azi”

Dan Șucu, mesaj după atacul lui Gigi Becali

„Stimați Rapidiști, Nu stă în obișnuința noastră să răspundem tuturor zvonurilor răuvoitoare lansate de competitori prin intermediul mass-media, dar comentariul despre “omenie” nu poate fi ignorat. La Rapid ne dorim sa fim învingători, atât pe plan sportiv, cât și pe plan economic. Vrem, însă, să învingem respectând în totalitate regulamentele sportive și legile României.

Nu participăm și nici nu vom participa la înțelegeri de mimare a competiției, cum nu vom aborda niciodată arbitrii, antrenorii sau jucătorii echipelor adverse. De asemenea, ne vom plăti întotdeauna toate impozitele și taxele, pe care legea română le impune.

Nu vom fi parte în înțelegeri anticoncurențiale, iar hoția, acum redefinită ca «omenie», este un lucru pe care-l disprețuim”, și-a început Șucu mesajul postat pe pagina de Facebook a Rapidului.

Dan Șucu, avertisment pentru oamenii de la Rapid

„Mai facem o mențiune în plus. Aveți promisiunea noastră fermă, că în cazul în care vom identifica jucători, antrenori sau membri ai staff-ului care sunt participanți activi la pariuri sportive, încălcând astfel regulamentul de ordine interioară, îi vom elimina dintre noi și le vom face plângere penală.

Acum 20 de ani, Produsul Intern Brut al României era de cinci ori mai mic decât astăzi. Tot de cinci ori mai mic era și salariul mediu. Bugetele de cheltuieli anuale ale echipelor de fotbal importante din România erau, însă, la aceleași niveluri cu cele de astăzi”, a continuat Șucu.

Dan Șucu: „«Omenia» e principalul inamic al fotbalului”

„Chiar dacă revirimentul din ultimii doi ani este evident, atât pe plan sportive, cât și financiar, în ultimii 20 de ani, pe baza unui calcul matematic simplu, fotbalul românesc și-a pierdut 80 % din audiență. Și era normal să se întâmple așa.

Cine își mai ia copilul de mână să meargă la un meci când știe că rezultatul din teren nu este decis de lupta sportivă dintre echipe, ci de o negociere în birouri, între președinții de cluburi? Cine se mai uita la televizor, la meciuri despre care se știe în avans că sunt aranjate? Firmele mari care își promovau produsele și serviciile prin intermediul fotbalului și-au retras bugetele.

Lipsa banilor a dus la falimente și la o calitate a jocului din ce în ce mai scăzută. Si uite așa, ca într-un cerc vicios, hoția a dus la lipsa de audiență, lipsa de audiență mai departe, la dispariția banilor, iar lipsa banilor a dus la diminuarea dramatică a calității fotbalului românesc.

Așa-zisă «omenie» este, după părerea mea, principalul inamic al fotbalului, iar noi toți avem obligația de a lupta activ împotriva ei. Nu sunt un visător, nu plec de la premisa că oamenii care au participat, dovedit, la aceste hoții își vor schimba peste noapte caracterul. Si mai știu, ca și dumneavoastră, expresia simplă, că de obicei «hoțul strigă hoții»”, a mai transmis Șucu.

Dan Șucu: „Cum de a putut un jucător atât de talentat, cum este Nistor de la U Cluj, să execute faza loviturii de pedeapsă atât de stângaci?”

„Daca aș fi paranoic, m-aș gândi că toată povestea cu «omenia» este o metodă de a distrage atenția, pentru a nu ne concentra pe «Cum de a putut un jucător atât de talentat, cum este Nistor de la U Cluj, să execute faza loviturii de pedeapsă atât de stângaci?». De asemenea, dacă aș fi patronul echipei respective, aș cere în mod cert explicații.

Numai că această echipă este una dintre multele echipe conduse de primării, fără patron și, în concluzie, pe nimeni îndreptățit să solicite un răspuns. Totuși, pe antrenorul lor, îl considerăm un monument de cinste și seriozitate. În lipsa patronului, garanția că acel club își apără corect interesul sportiv ne vine de la antrenor.

Am însă convingerea că sistemul competițional cu Play-Off și Play-Out, dar și cu înjumătățirea punctelor, este extrem de favorabil promovării unei competiții sportive corecte și de aceea privesc foarte optimist viitorul fotbalului românesc”, a mai notat Șucu.

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Cristiano Bergodi despre partida de la Iași, de sâmbătă: „Va fi un test important pentru mentalitatea echipei”

Citește și:

„Am vrut să-l lovesc în cap. Putea fi o tragedie” » O nouă perspectivă a incidentului șocant din 2011: „Pițurcă mi-a reproșat: «Bă, ce ai făcut?»”
GSP LIVE
„Am vrut să-l lovesc în cap. Putea fi o tragedie” » O nouă perspectivă a incidentului șocant din 2011: „Pițurcă mi-a reproșat: «Bă, ce ai făcut?»”
Dănuț Lupu iese din închisoare! Când va fi eliberat fostul mare fotbalist
ELIBERARE
Dănuț Lupu iese din închisoare! Când va fi eliberat fostul mare fotbalist

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (67)
legionarul_64rapid
legionarul_64rapid  •  23 Februarie 2024, 11:06

Cum să îl compari pe Șucu cu Becali când Șucu e un Lord iar celălalt doar un simplu absolvent de facultate ca angajat al lui Hagi timp de 8 ore timp de 2 ani ?

legionarul_64rapid
legionarul_64rapid  •  23 Februarie 2024, 11:05

Cum să îl compari pe Șucu cu Becali când Șucu e un Lord iar celălalt doar un simplu absolvent de facultate ca angajat al lui Hagi timp de 8 ore

legionarul_64rapid
legionarul_64rapid  •  23 Februarie 2024, 10:55

Cel mai mult i-a durut când le-a spus pe nume ; hoții strigă hoții ! Mai bine nici că se putea !

Vezi toate comentariile (67)
Comentează
Close