FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO / EXCLUSIV „Am vrut să-l lovesc în cap. Putea fi o tragedie” » O nouă perspectivă a incidentului șocant din 2011: „Pițurcă mi-a reproșat: «Bă, ce ai făcut?»”

Răzvan Stanca, 44 de ani, campion cu FCSB în 2013, a fost invitat la GSP Live și a vorbit, printre altele, despre episodul terifiant petrecut la meciul Petrolul - FCSB din 30 octombrie 2011 +49   FOTO
Răzvan Stanca, 44 de ani, campion cu FCSB în 2013, a fost invitat la GSP Live și a vorbit, printre altele, despre episodul terifiant petrecut la meciul Petrolul - FCSB din 30 octombrie 2011

Articol de , - Publicat joi, 22 februarie 2024 13:25 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 13:53

Răzvan Stanca, 44 de ani, campion cu FCSB în 2013, a fost invitat la GSP Live și a vorbit, printre altele, despre episodul terifiant petrecut la meciul Petrolul - FCSB din 30 octombrie 2011, încheiat cu victoria roș-albaștrilor la „masa verde”, 3-0.

CONTEXT:

  • Ce s-a întâmplat atunci? În momentul în care FCSB se pregătea să execute un penalty, un ultras prahovean, Dragoș Ștefan Enache, a ţâşnit din tribună spre teren. 
  • A alergat nestingherit 40 de metri, fără să fie oprit de vreun reprezentant al forţelor de ordine, şi l-a lovit cu pumnul în plină figură pe George Galamaz. Fanul avea pe mână un box metalic și i-a provocat lui Galamaz o fractură de os zigomatic și microleziuni ale timpanului. 
  • Huliganul a fost atacat, la rândul lui, de colegii lui Galamaz. Iar „centralul” Robert Dumitru i-a eliminat pe Martinovici şi Stanca, care au tăbărât pe Dragoș Ștefan Enache.
Revine o echipă de tradiție: „În scurt timp va fi o forță a fotbalului românesc. S-a rezolvat dreptul de promovare, se construiește și un nou stadion”
PROIECT
Revine o echipă de tradiție: „În scurt timp va fi o forță a fotbalului românesc. S-a rezolvat dreptul de promovare, se construiește și un nou stadion”

VIDEO. Răzvan Stanca: „Am vrut să-l lovesc în cap!”

„L-am lovit și eu pe suporter, dar pe imagini pare că l-aș mângâia, de-asta domnul Pițurcă mi-a reproșat: «Bă, ce ai făcut?». Sincer, nu știu dacă am gândit pe moment... Rememorez acum faza și, sincer, am vrut să-i dau în cap. Asta a fost ideea mea.

Dar i-am dat în umăr. Dacă, Doamne ferește!, îi dădeam în cap, putea fi o tragedie. Însă, pe moment, când vezi că un coleg de-ai tăi e agresat fără motiv...

Puteam fi eu, până la urmă, a venit prin spatele meu. Suporterul și-a schimbat direcția de alergare și nu am avut timp să-l anunț pe George. Oricum, nici nu cred că auzea. Am crezut că se duce la un jucător de la Petrolul, pentru că ei nu jucau bine, mă gândeam că-i va trage la răspundere.

După ce l-a lovit pe George Galamaz, voia să se ducă și la Mihai Costea. Însă a intervenit Martinovici, care a făcut un tackling demn de un jucător de rugby sau K1. A fost o sperietură mare. Dacă îl lovea puțin mai sus, nu cred că se termina bine pentru Galamaz”, a povestit Răzvan Stanca, la GSP Live.

Rivalitatea FCSB - Petrolul, în imagini / Sursă foto: Arhivă GSP
Rivalitatea FCSB - Petrolul, în imagini / Sursă foto: Arhivă GSP
Rivalitatea FCSB - Petrolul, în imagini / Sursă foto: Arhivă GSP
Rivalitatea FCSB - Petrolul, în imagini / Sursă foto: Arhivă GSP
Rivalitatea FCSB - Petrolul, în imagini / Sursă foto: Arhivă GSP
+45 FOTO

Meciul a fost suspendat la scorul de 2-0 pentru FCSB. Bicfalvi deschidea scorul, în minutul 36, iar Mihai Costea dubla avantajul roș-albaștrilor, din penalty, în minutul 45+8. Partida nu a mai fost reluată după golul 2.

„Am vrut să-l lovesc în cap. Putea fi o tragedie” » O nouă perspectivă a incidentului șocant din 2011: „Pițurcă mi-a reproșat: «Bă, ce ai făcut?»”
Caseta meciului Petrolul - FCSB 0-2 (0-3 la „masa verde”)

VIDEO. Emisiunea integrală GSP Live cu Răzvan Stanca

  • GSP Live, emisiunea realizată din studioul Gazetei Sporturilor și moderată de Alexandru Barbu, poate fi urmărită de luni până vineri, de la ora 11:00, pe pagina de Facebook, canalul de YouTube, precum și pe site-ul Gazetei Sporturilor, GSP.ro

Citește mai multe articole de actualitate:

Mutare surprinzătoare » FCU Craiova i-a reziliat contractul jucătorului „ochit” de cei de la FCSB: „Mi se părea foarte bun”
FCU CRAIOVA
Mutare surprinzătoare » FCU Craiova i-a reziliat contractul jucătorului „ochit” de cei de la FCSB: „Mi se părea foarte bun”
Gnohere a vorbit cu Mihai Pintilii și anunță: „O să vin”
FCSB
Gnohere a vorbit cu Mihai Pintilii și anunță: „O să vin”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
fantoma_lui_BabaNovac
fantoma_lui_BabaNovac  •  23 Februarie 2024, 01:20
Postat de badeadorian pe 22 Februarie 2024, 17:16

Daca ai fi fost vreodata in situatia lui Galamaz nu mai erai atat de ''vocalist'' dupa un atac miselesc !! . Derbedeul ala merita batut mar si mai apoi sa faca puscarie pentru tentativa de omor cu arma alba !!! . P.S. am fost la acel meci si tineam cu Petrolul !!! .

Bine, bine bade daca despre asta cu privire la ce ar merita iti exprimi aspra sentinta, citez : "Derbedeul ala merita batut mar si mai apoi sa faca puscarie pentru tentativa de omor cu arma alba !!!" nici nu vreau sa ma gandesc la ce ai considera tu ca ar merita unul ca Becali sau tu esti unul din aia care va aratati indignarea si "nevoia de dreptate" doar cu astia asa mai din popor, ca n-a e usor sa scrii ce vrei despre un huligan, derbedeu, aflat sub influenta drogurilor, e o "tinta" sigura dar despre "maria Sa" de la Palat, nu coane Parol ! trebuie sa ne pastram decenta !!!

fantoma_lui_BabaNovac
fantoma_lui_BabaNovac  •  23 Februarie 2024, 01:07
Postat de paiazze pe 22 Februarie 2024, 16:56

Fugi, ba, de-aici, cu aiurelile tale... In primul rand, Becali nu a furat "poporul roman", ci a furat terenuri si case de la niste amarati. "Boborul" e furat de astia care conduc tara. Ciobanul nu a ajuns acolo si nici nu va ajunge vreodata. Cat despre individul ala sa dea in judecata clubul... Hahahaha! Esti la fel de inteligent ca el, bag de seama.

Amice ia intereseaza-te matale sa vezi cati bani a "recuperat" familia Becali de la ANRP ptr. drepturi litigioase ! Banii ANRP sunt bani publici tartacuta ! Sunt bani dati de Ministerul Finantelor din taxe si impozite. Dar de "paza" uzinei Krivoi Rog ptr. care Becali a primit timp de 22 de ani din partea statului roman aprox. 10 mil. de euro (47.000.000 lei), o paza care practic era inexistenta ptr. un morman de fiare aflat in Ucraina chiar si in plin razboi !! Hai ca mai am daca te intereseaza !

GeorgePhoenix59
GeorgePhoenix59  •  22 Februarie 2024, 19:53

Acel huligan trebuia terminat pe teren ! Iar tu incurajezi asemenea specimene? Nu sunt fan Becali ( diopotriva) dar ce ti-a furat tie ,acest individ ! Eventual mintea pe care nu o ai !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează