FOTBAL  »  LIGA 2  »  PROIECT

VIDEO / EXCLUSIV Revine o echipă de tradiție: „În scurt timp va fi o forță a fotbalului românesc. S-a rezolvat dreptul de promovare, se construiește și un nou stadion”

Corvinul Hunedoara are planuri mari / foto: facebook.com/fccorvinul1921
Corvinul Hunedoara are planuri mari / foto: facebook.com/fccorvinul1921

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2024 17:00 / Actualizat miercuri, 21 februarie 2024 22:59

Corvinul Hunedoara nu are drept de promovare în actuala stagiune, dar se descurcă formidabil în primul sezon de Liga 2 ♦ Trupa antrenată de Florin Maxim ocupă locul secund cu 4 runde înainte de startul play-off-ului și e sigură că la anul va putea accede în Superliga ♦ Invitat la GSP Live, agentul Bogdan Apostu, cel care se ocupă de toate transferurile de la Corvinul, e de părere că echipa din Hunedoara va fi „în scurt timp” o forță a fotbalului românesc

VIDEO. Bogdan Apostu, despre proiectul de la Corvinul Hunedoara: „Banii se plătesc la timp, n-au întârziat salariile nici măcar o zi, niciodată”

- Bogdan, cum a ajuns o nou-promovată pe locul secund în „B”?
- S-au făcut transferuri bune și corecte (n.r. - râde). Eu sunt din Hunedoara. Altminteri, probabil nu m-aș fi implicat atât de activ. Iubesc Corvinul, nu pot să neg lucrul ăsta. Corvinul e echipa care m-a lansat în fotbalul mare, Corvinul e echipa de la care am plecat, unde am marcat 4 goluri împotriva CFR-ului, un meci care a rămas de referință și pentru cariera mea, dar și pentru istoria recentă a clubului (n.r. - e vorba despre partida CFR Cluj - Corvinul Hunedoara 2-4, disputată în noiembrie 2003 în Liga 2).

- Cum ai fost cooptat în acest proiect?
- Primarul Dan Bobouțanu mi-a cerut mă implic. Dânsul este printre artizanii renașterii Corvinului, toată comunitatea ar trebui să fie mândră că există un asemenea primar care a făcut multe, nu doar pentru oraș, cât și pentru fotbal. E foarte greu să atragi bani la echipe mici din provincie, e greu să găsești un om de afaceri care să investească 1,5 milioane la o echipă, pentru că n-are niciun profit.

- Sportiv, rezultatele sunt extraordinare.
- Acolo s-a creat un lot de jucători cu o viziune clară. Încă din Liga 3 ideea a fost ca scheletul să rămână același și pentru Liga 2, s-a creat o omogenitate. Banii se plătesc la timp, n-au întârziat salariile nici măcar o zi, niciodată, lucru de admirat pentru fotbalul românesc. E meritul conducerii.

Antrenorul-revelație din România: „E incredibil! Nu cred că a mai existat așa ceva în fotbalul nostru. A avut două oferte din Liga 1”
GSP Live
Antrenorul-revelație din România: „E incredibil! Nu cred că a mai existat așa ceva în fotbalul nostru. A avut două oferte din Liga 1”

- Din păcate, Corvinul nu are drept de promovare anul acesta.
- Așa este. Echipa e susținută de Consiliul Local și Primăria Hunedoara, împreună cu Consiliul Județean Hunedoara, pentru că s-a creat o nouă entitate tocmai pentru a oferi dreptul de promovare. Din sezonul următor, sigur Corvinul va avea drept de promovare, 100%. S-a schimbat statutul, există un ONG cu 3 membri fondatori.

- Care crezi că va fi finalitatea acestui proiect?
- Eu cred că în scurt timp Corvinul va fi o forță a fotbalului românesc. Mai ales că sunt implicat eu acolo, nici nu poate fi altfel, nu? (n.r. - râde). Brandul, istoria, numele contează foarte tare. Venind din Liga 3, Corvinul este echipa cu cel mai mare număr de spectatori la meciurile de pe teren propriu. Fotbalul ar trebui să fie despre spectatori, despre comunitate. Una e să joci cu 30, 50, 70 de oameni în tribune, alta e să joci cu 5-7-10.000 de fani. Au fost 12.000 de oameni la meciul de promovare. În afara Rapidului, când era în Liga 3, nu cred că mai există o echipă în România care să fi atras atâția oameni la Liga 3.

VIDEO. Se va construi un nou stadion la Hunedoara: „Termenul de finalizare este de 22 de luni”

- Urmează să fie construit și un nou stadion.
- S-a aprobat deja construcția de către Guvern. Urmează perioada contestațiilor, că așa funcționează lucrurile în România... Probabil vor mai exista contestații, dar cred că la finalul anului în curs ar trebui să înceapă demolarea, iar în primăvara anului viitor să demareze construcția propriu-zisă a stadionului. Termenul de finalizare este de 22 de luni. Realist vorbind, cred că în vara anului 2028 Corvinul ar trebui și va putea să joace pe noul stadion.

+4 FOTO

- Spuneai despre antrenorul Florin Maxim că a avut oferte din Liga 1. Bănuiesc că au existat propuneri și pentru câțiva dintre fotbaliștii Corvinului.
- Au fost și sunt oferte pentru jucătorii de la Corvinul, chiar și iarna asta au fost. Au atras atenția prin jocul foarte bun pe care echipa l-a prestat. Cel mai important jucător de la Corvinul este grupul, ei au format un grup puternic. Împreună trebuie să ducă munca la bun sfârșit. Le-am spus: dacă vor câștiga campionatul și vor termina Liga 2 pe primul loc, vor avea oferte mult mai importante la vară, mai importante decât au avut în iarna asta. Toți au refuzat ofertele venite în această fereastră de mercato. Eu le-am prezentat ofertele jucătorilor, conducerii, că așa e corect. Nu vă ascund, au fost oferte pentru Coman, Velisar, însă băieții au zis că nu vor să plece. Au o atitudine corectă, au pus fotbalul pe primul plan, vor să câștige campionatul în Liga 2.

Ce o așteaptă pe CFR Cluj: „O spun în premieră. Va fi ca la meciul cu FCSB”
„SFERTURI”
Ce o așteaptă pe CFR Cluj: „O spun în premieră. Va fi ca la meciul cu FCSB”

- Preconizezi că echipa va atrage și investitori privați în viitor?
- Există și acum 3-4 sponsori privați, care investesc sume importante raportat la nivelul din Liga 2. Dar ei trebuie să rămână sponsori. Din punctul meu de vedere, niciodată brandul Corvinul nu ar trebui înstrăinat către o persoană fizică. Niciodată! Asta i-am spus și domnului primar. Corvinul este brandul orașului, al Hunedoarei, e cel mai important brand sportiv al județului și faptul că atrage după 20 de ani 10-12.000 de oameni la stadion, e o dovadă certă că la Hunedoara există o perspectivă mare ca fotbalul să renască și să redevină ce a fost înainte, pe vremea lui Mircea Lucescu.

- Dacă la un moment dat autoritățile locale nu-și vor mai permite să finanțeze clubul? După promovarea în Superliga, de exemplu.
- Își vor permite. Paradoxul este că Liga 2 e cea mai scumpă ligă, chiar peste Liga 1. La Liga 2, veniturile sunt foarte mici, 50.000 de euro vin din drepturile TV. La Liga 1, ultimul loc primește 1 milion de euro. E o diferență colosală! Crește bugetul la Liga 1, dar nu atât de mult. Deplasările sunt aceleași, dar ticketingul e mai mare la Liga 1, valoarea jucătorilor devine considerabil mai mare, sponsorshipul nu se compară... De exemplu, UTA avea la un moment dat sponsori de 100.000 de euro la Liga 2 și de 8-900.000 de euro la Liga 1. E o diferență foarte mare.

- Până la urmă, înțeleg că Mircea Rednic n-a mai dat acel telefon ca să te zboare de la Corvinul.
- N-a mai avut semnal (n.r. - e ironic). N-am avut nicio dispută cu domnul Rednic, am răspuns la o răutate atunci, dar n-am nicio problemă cu dumnealui.

17 sezoanea petrecut Corvinul Hunedoara în Liga 1, ultimul în 1992

VIDEO INTEGRAL. Emisiunea GSP Live cu Bogdan Apostu

Mai multe articole de actualitate:

Ultimatum pentru Horațiu Moldovan: „Nu poți să-mi furi banii, nu te las! Are timp până luni, altfel mergem în judecată! E ridicol, jenant”
GSP Live
Ultimatum pentru Horațiu Moldovan: „Nu poți să-mi furi banii, nu te las! Are timp până luni, altfel mergem în judecată! E ridicol, jenant”
CFR Cluj dă lovitura: „Suma este de 2,5 - 3 milioane de euro”
CFR Cluj
CFR Cluj dă lovitura: „Suma este de 2,5 - 3 milioane de euro”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
johny2003
johny2003  •  22 Februarie 2024, 19:12
Postat de manx pe 22 Februarie 2024, 18:03

Corvinul a fost înfiintata în 1921, înaintea Rapidului. Chiar daca nu a avut performante mari, la începutul anilor '80 a dat la Nationala pe Rednic, Andone,Klein, Mateut, Gabor. Au mai fost Vaetus si Bogdan. Primii patru jucatori importanti la Nationala. Pe scheletul Corvinului a fost constuita Nationala care a dat performante pâna-n '90, de unde a aparut si performanta dupa '90. Performantele lui Dinamo li se datoreaza.

Asa e mah Mannix! Da cu FC Talpan cum ramine?!?

manx
manx  •  22 Februarie 2024, 18:03
Postat de johny2003 pe 21 Februarie 2024, 21:23

Pfui, ca era sa-mi stea inima cind am auzit de "traditie! Credeam ca e vorba de FC Talpan

Corvinul a fost înfiintata în 1921, înaintea Rapidului. Chiar daca nu a avut performante mari, la începutul anilor '80 a dat la Nationala pe Rednic, Andone,Klein, Mateut, Gabor. Au mai fost Vaetus si Bogdan. Primii patru jucatori importanti la Nationala. Pe scheletul Corvinului a fost constuita Nationala care a dat performante pâna-n '90, de unde a aparut si performanta dupa '90. Performantele lui Dinamo li se datoreaza.

racetrack
racetrack  •  22 Februarie 2024, 10:44

Daca isi mai rezolva mai multe cluburi din liga a doua situatia financiara, incep sa aiba investitori si se pun la punct, poate ca n-ar strica sa marim liga 1 la 18 echipe. Mi-as dori sa aiba si Timisoara pe Poli iar in "A", dar desigur si Corvinul, e pacat si ca Oradea, un oras splendid, sa nu aiba echipa cat de cat decenta, Bacaul ar putea si el, Brasovul nu mai zic...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează