FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

VIDEO Dan Șucu, rafală de reproșuri în conferință: „Știți cât îmi trebuie să primesc o autorizație de construcție? De ce nu intervine ministerul?”

Dan Șucu / Captură Rapid TV
Dan Șucu / Captură Rapid TV

Articol de GSP - Publicat joi, 04 august 2022 14:57 / Actualizat joi, 04 august 2022 16:56

Dan Șucu, acționarul principal al Rapidului, a discutat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, despre piedicile de care se izbește în momentul în care e nevoit să obțină diverse autorizații pentru proiectele pe care le are în derulare. În prezent, clubul giuleștean ridică două baze noi, fosta „Coresi” și fosta bază „Constructorul”. 

Patronul alb-vișiniilor nu s-a ferit să-și expună nemulțumirile și a trimis „săgeți” în direcția ministerului condus de Eduard Novak.

O companie gigant în Europa, sponsor principal la o fostă campioană a României
SPONSOR
O companie gigant în Europa, sponsor principal la o fostă campioană a României

Dan Șucu, rafală de reproșuri la adresa lui Eduard Novak și a statului

„Există două tipuri de proprietăți. Există baze private, părăsite, în care proprietarii așteaptă o ocazie să transforme aceste spații în spații locuibile. Majoritatea acestor terenuri sunt în zone bune, apropiate de lacuri, zone tentante pentru partea imobiliară. Atunci, mai toate aceste persoane încearcă, prin toate tertipurile, să transforme utilitatea lor pentru sport într-o utilitate imobiliară.

Eu, personal, am rugat proprietarii măcar să-mi închirieze spațiile respective pe perioada în care ei încearcă să le schimbe destinația. În clipa în care se reușește respectiva schimbare, plec și îmi văd de treaba mea și renunț la orice investiție pe care am făcut-o. Mi s-a explicat de la obraz că, dacă aș face lucrul ăsta, baza ar arăta mult prea bine și n-ar mai avea nicio posibilitate prin care să propovăduiască schimbarea utilității bazei respective. 

Când spun aceste lucruri, mă refer la cluburi aflate în proprietate privată, dar care sunt în continuare părăsite. Dar să știți că existe și cluburi aflate în proprietatea statului, care tot părăsite sunt. Acolo nu mai văd care e imposibilitatea ministerului de a interveni. Nu înțeleg de ce nu pot interveni împreună pentru a găsi soluția prin care un anumit club să fie pus la punct. Atenție, acele cluburi chiar sunt în administrarea ministerelor respective.

Cine lasă baze părăsite ar trebui să primească penalizare de la stat pe perioada cât terenul nu e folosit. Să fie o taxă de milioane de euro pe an, se poate promova o astfel de lege. Trebuie doar să-și dorească să se ocupe de aceste probleme. Dar nu mă aștept să se întâmple așa ceva. Dacă eram la Sf. Gheorghe sigur se întâmpla”, a declarat Dan Șucu, în cadrul conferinței de presă. 

Dan Șucu: „Îmi trebuie între unul și doi ani să primesc o autorizație de construcție!”

„Eu știu că cineva care vrea să facă treabă se străduiește și face treabă! Iar cineva care nu vrea să facă treabă ajunge să găsească un motiv. Până acum, primim doar motive. Mie, personal, îmi trebuie între un an, într-un caz optimist, și doi ani, într-un caz realist, ca să primesc o autorizație de construcție pe terenul meu de sport, ca să pot să-mi fac vestiarele, sala de forță și tot de ceea ce mai am nevoie.

Îmi trebuie doi ani de zile pentru a primi o autorizație de construcție! Poate, oare, ministrul să întrebe pe cineva dacă ne poate ajuta? Există un sens la ce discutăm acum? Există vreun ministru care vorbește despre așa ceva? (...) E o diferență între cei care vor să facă și cei care găsesc motive pentru care nu pot face.

Batem câmpii cu 40% jucători români, e doar un exercițiu de imagine. Așa s-a vorbit despre domnia sa (n.r. - Eduard Novak, ministrul Sportului). Doar asta și-a dorit”, a declarat milionarul Dan Șucu, în cadrul conferinței de presă de joi.

Citește și alte știri despre Rapid: 

Rapid are din nou decar! L-a făcut deja uitat pe Rareș Ilie: „Fotbalul îl răsplătește”

Rapid, al optulea transfer al verii » Giuleștenii au adus fiul unui fost fotbalist

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (31)
adriann_
adriann_  •  05 August 2022, 00:05
Postat de donnie pe 04 August 2022, 23:50

Pretenas, era teren viran acolo. Inainte fusese fabrica de cuie. Ramai pe articolele cu csa si jiji cu toti frustatii tai. Aberantule.

DA AMARATULE POSTACEL, IN SFARSIT AI GOOGLIT-O DUPA ORE DE CHIN :)) SI CE REGIM DE INALTIME AVEA FABRICA? Iti dai ma seama in ce hal te-ai auto-umilit in public? Sucu n-a facut nici cel mai mic smen acolo, de-aia n-au tipat nici oamenii care stau in zona, n-a fost nici un scandal, nimic. A fost cladire inalta, poti pastra regimul de inaltime, e atat de simplu. Stai jos, nota 1.

donnie
donnie  •  04 August 2022, 23:53
Postat de adriann_ pe 04 August 2022, 18:34

Postacel, da, stim cu totii ca stai in zona bla-bla :)) Cum sa nu :)) TI-AM PUS O INTREBARE SIMPLA: CE ERA MA ACOLO INAINTE SA RIDICE SUCU BLOCURILE? :)) Hai, ca stai in zona, n-ai cum sa nu stii :)) Hai, fugi sa-ti dea ciobanul si sporul de rusine pe ziua de azi.

Esti vecin cu mimi stoica in cutia de carton ? Este ca esti ofticat ca nu stai si tu in zona saracule postac. Toata ziua stai si comentezi pe toate articolele gsp, sa iti iasa si tie de un pachet de tigari

donnie
donnie  •  04 August 2022, 23:50
Postat de adriann_ pe 04 August 2022, 23:12

Postacel, ai dat-o cu bani negri, ca stai in zona, bla-bla. NU MERGE MA :)) Ti-am adresat o intrebare simpla: STII CE ERA ACOLO INAINTE SA FACA SUCU BLOCURILE? Degeaba o dai in diverse, faptul ca eviti intrebarea arata clar ca habar n-ai, ca ai pretins ca ai sta in zona pentru a da greutate unor texte primite ca template etc :)) Ma postacel, CLADIREA DARAMATA AVEA REGIM SIMILAR DE INALTIME :)) Intelegi ma in ce hal te-ai facut de ras?

Pretenas, era teren viran acolo. Inainte fusese fabrica de cuie. Ramai pe articolele cu csa si jiji cu toti frustatii tai. Aberantule.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează