FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

EXCLUSIV Dănciulescu vrea răzbunare la Dinamo - FCSB: „Trebuia mers până la TAS, am fi câștigat” » Mesaj și pentru DDB + atac la Cortacero

Articol de - Publicat marti, 09 februarie 2021 14:46 / Actualizat marti, 09 februarie 2021 16:30

Ionel Dănciulescu. Fotbalistul-derby. „Legenda", cum îl alintă tinerii care cresc în „Ștefan cel Mare”, foștii coechipieri și suporterii, a vorbit despre derby-ul dintre Dinamo și FCSB, din Cupă, și despre situația echipei antrenate de Ionel Gane.

  • Dinamo – FCSB, în optimile Cupei României, se joacă miercuri, 10 februarie. Partida începe la 20:30 și va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe Look Sport+, Digi Sport și TV Telekom Sport.

A oferit trofee și medalii celor din programul socios DDB, iar suvenirurile scoase la mezat au adus zeci de mii de euro care au susținut supraviețuirea clubului în clipe de cumpănă. Bărbatul de 44 de ani, dat afară de managementul lui Pablo Cortacero în chiar prima zi oficială a spaniolilor la Dinamo, este acum managerul general al celor de la CS Dinamo ("clubul-mamă" al roș-albilor) și supervizează creșterea de noi talente. 

Danciu-gol, fost mare atacant și pentru Steaua, și pentru „câini", cu 36 de derby-uri în CV, a oferit un interviu pentru GSP.RO în care face avancronica duelului de mâine seară.

Ionel Dănciulescu: „Dinamo - FCSB e un derby al orogoliilor”

- Danciule, mai ai emoții? Că acum nu mai ești implicat direct.
- Sufletește, voi fi întotdeauna. Acum, emoțiile vor fi din fața televizorului.

- Ce-ți dorești?
- (râde) Victoria.

- A cui?
- Mai întrebi?! A lui Dinamo. Eu chiar cred în calificare.

- Cine vorbește, sufletul sau mintea?
- Sufletul, în primul rând, n-o să mă dezic niciodată că am fost, sunt și voi fi dinamovist. Eu voi susține mereu Dinamo, am demonstrat cu fapte. Ar fi o gură de oxigen pentru partidele viitoare, mai ales că situația nu e bună nici financiar, nici în clasament. Un succes cu rivalii ar fi un imbold pentru jucători și pentru DDB, oamenii care susțin o echipă părăsită de toată lumea.

13 goluria marcat Dănciulescu în derby-uri, 36 la număr, dintre care 29 în campionat, pentru ambele grupări

- Mai e derby Dinamo - FCSB sau se trăiește din amintiri?
- Rămâne un derby al orgoliilor. Și eu sper ca Dinamo să-și ia revanșa după semifinalele Cupei României de anul trecut. Fiindcă, logic, normal, regulamentar, Dinamo trebuia să fie în finală. Dar nu mai vreau să dezgrop morții. Trebuia mers la TAS, trebuia mers până în pânzele albe!

- Știu că era o chestie legată și de bani, cazul ar fi costat în jur de 40.000 de euro. Ori voi atunci nu aveați după ce bea apă.
- Nu a fost vorba de bani, nu s-a făcut și gata! Așa s-a decis, mă refer la conducerea clubului, eu, repet, aș fi mers până la ultimul cartuș. Fiindcă am fi avut câștig de cauză, pe regulament.

EXCLUSIV Gazeta a aflat arbitrul de la Dinamo - FCSB » Ultima oară a condus un derby cu probleme

Dănciulescu: „Mihai Eșanu are nevoie de susținere la Dinamo"

- Pe cine vezi să iasă în evidență de la Dinamo?
- Mă bucur că revin în echipă Paul Anton și Stelu Filip, care sunt foarte, foarte importanți pentru echipă. Îmi doresc ca toți băieții să facă un meci bun, sunt absolut toți mari caractere, sunt trup și suflet lângă Dinamo. De fapt, au rămas ca ei și suporterii să țină Dinamo pe umerii lor.

- Cum ți se par ultimele transferuri ale clubului?
- E strategia clubului, pentru un campionat de durată ai nevoie de material competițional. Dacă aduc și plus valoare, cu atât mai bine. Eu, sincer, mi-aș dori ca Mihai Eșanu să continue să crească, să facă meciuri bune, este un tânăr de mare perspectivă. Părerea mea este că e un băiat senzațional, a trecut prin clipe grele, le-a depășit. El are nevoie de încredere. Vor mai fi ezitări, dar dacă va avea susținerea antrenorilor va ajunge sus de tot. De mic e "câine".

- Dar la ce clipe grele te referi?
- A avut o accidentare teribilă la genunchi, a fost aruncat de colo, colo, a fost împrumutat la Juventus Colentina, apoi, când a revenit după accidentare, avea și kilograme în plus. Dar a tras de el, mult de tot, a avut ambiție, uite că e titular la Dinamo în Liga 1!

E mai complicat fara suporteri. Dinamo pleacă din start defavorizată, dacă erau suporterii pe stadion, era favorită. Cu fanii alături, nu știu dacă a pierdut multe meciuri cu FCSB. De când nu mai sunt fanii, lucrurile s-au schimbat, a adunat patru eșecuri la rând .
- Ionel Dănciulescu

Ionel Dănciulescu: „Dinamo să profite de apărarea rivalilor de la FCSB”

- Realist vorbind, ce-și poate propune Dinamo maximum: cât mai sus în play-out și o minune în Cupă?
- Mai sunt meciuri multe de jucat. Mi-aș dori ca Dinamo să ajungă în play-off, speranța moare ultima. Apoi, Cupa e un trofeu important pentru echipă. Câștigarea lui ar fi o rază de speranță pentru viitorul acestei greu încercate echipe.

- Cine poate pune pericol de la FCSB?
- Are un lot numeros, dar și puternic valoric. Dacă vor să schimbe din mers, pe durata meciului, are de unde, nu se resimte diferența de valoare. Forța ofensivă, de la mijloc în sus, a FCSB e de lăudat. Dar Dinamo trebuie să profite de problemele din apărare ale rivalei.

13.734 membriîn programul DDB sunt în acest prezent, suporterii fiind momentan acționarul minoritar al grupării

Dănciulescu: „Nu sunt eu important, ci Dinamo să ia licența"

- Bănuiesc că și tu mai ai de luat bani din urmă. Ce vei face?
- Nu sunt eu important, important e ca Dinamo să ia licența și să meargă mai departe pe un drum bun.

- Despre adevăratul Pablo Cortacero crezi că s-a lămurit lumea sau mai așteaptă „manana" sau „proxima semana" milioanele de euro?
- Spaniolii să plece și să lase Dinamo în mâinile DDB, ca lucrurile să rămână pe un făgaș normal.

- Ai putea face o comparație între Ionuț Negoiță și Pablo Cortacero?
- Nu există grad de comparație. Negoiță a făcut și lucruri bune pentru Dinamo, din păcate nu și-a găsit oamenii potriviți în unele momente. Cortacero? E ceea ce nu și-a dorit nimeni! Nici dacă venea un stelist șef la Dinamo, nu făcea ce a făcut el. Omul ăsta trebuie anchetat, organele abilitate trebuie să ia atitudine. Dacă un român făcea ce-a făcut el într-o țară din Occident, îl legau din secunda 2!

- Ce zici de ajutorul, din umbră, acordat de Nicolae Badea?
- Orice sprijin e binevenit. La el e o situație specială, este și un dinamovist vechi. Toți vor spune că Badea, Borcea, Nețoiu au făcut, au dres... Hai să fim serioși, vorbim de oameni care au cunoscut fenomenul, dinamoviști, au făcut lucruri bune pentru club, uitați-vă în vitrina de trofee! 

9.000 cumpărătoride bilete la ultimul sold out al "câinilor"

Eu îi apreciez pe toți de la Dinamo, îi susțin, sunt alături de ei, dar îmi plac Paul Anton, spiritul lui Sorescu, chiar dacă joacă pe un post care nu e al lui, spiritul de luptă al lui Filip. Ei de identifică, zic eu, cu stilul Dinamo.
- Ionel Dănciulescu 

Tertipuri în „cazul Andrei Vlad" la meciul Dinamo - FCSB

În semifinalele Cupei din 2020, Dinamo a pierdut prima manșă pe teren, 0-3, dar a contestat dreptul de joc al lui Andrei Vlad, care avea două cartonașe galbene. FRF s-a eschivat în această speță, fiindcă era în culpă din cauza ambiguității din regulamente, comisiile federale respingând apelurile înainte de Dinamo. Portarul FCSB primise două cartonașe galbene, în optimi, cu U Cluj, și cu Hermannstadt, în sferturi. 

Conform ROAF, Dinamo a avut dreptate, jucătorul fiind suspendat pentru că a primit două cartonașe galbene în faze superioare șaisprezecimilor, însă regulamentul disciplinar le-a dat dreptate celor de la FCSB, susținând că avertismentele primite înainte de optimi nu se vor mai lua în considerare. Avocații au transmis atunci, și pentru GSP, că Dinamo poate câștiga în dauna FRF dacă merge la TAS. Aflați în lupta pentru evitarea retrogradării, în Liga 1, "câinii" au anunțat oficial că se vor adresa TAS, doar că nu au mai ajuns la Lausanne. Dănciulescu a spus atunci: "Principala vină e a FRF. Numai pentru că te numești FCSB trebuie neapărăt să nu respecți regulile? Trebuie mers la TAS". FCSB a câștigat finala Cupei României cu Sepsi.

VIDEO Ionuț Chirilă: „Am 3-4 oameni care ar putea cumpăra Dinamo”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Dănuț Lupu se ia de un jucător de la Dinamo: „Nu face nimic! Doar driblează în lateral și pierde mingea”

Nicolae Badea, tot mai implicat la Dinamo! Cum îi ajută acum pe „câini”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (49)
creeperno290
creeperno290  •  09 Februarie 2021, 22:48

Nu s-a mers din cauza lui balanel

andrei.f
andrei.f  •  09 Februarie 2021, 22:20

Danciule, ești pe linie moartă. Steaua vă dă a doua bătută într-o săptămână, în groapă. Record absolut !

tictris
tictris  •  09 Februarie 2021, 22:03
Postat de mereugigist pe 09 Februarie 2021, 21:25

Da tataie stiu ce zici,la fel de bine cum stiu ca vechile deprinderi nu se uita cum sunt convins ca mai stiu si alti useri care cunosc despre ce e vorba.Initial am vrut sa te intreb ce gasesti amuzant cipcirip in chestia asta si ca cine rade la urma rade mai bine,dar tinand cont de ceea ce i-ai scris lui @c_tinescu chiar nu mai are rost.Inainte se sesiza opinia publica cum,vezi dom'le un cetatean denigreaza realizarile socialiste ale oamenilor muncii,acum mai nou se autosesizeaza cate un prieten aflat intamplator la un pahar cu un sifon si care aflandu-se exact in acel moment total neprevazut de tine langa monitorul unde purtai un dialog pe un site de sport,a vazut cum un individ certat cu legea pagubeste statul roman si bugetul tarii si atunci s-a simtit dator sa indrepte situatia.Si ca sa citez pe cineva din clientela ta selecta caruia i-ai scris lui @c_tinescu:alta intrebare?

Bre, bati campii! E simplu: se numeste evaziune fiscala si exista lege care pedepseste asemenea infractiuni. PUNCT!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează