FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Un fost internațional îi ia apărarea lui Nicolae Dică: „Înseamnă că avem o mare problemă”

Nicolae Dică, fost antrenor la FCSB
Nicolae Dică, fost antrenor la FCSB

Articol de GSP - Publicat joi, 17 noiembrie 2022 08:21 / Actualizat joi, 17 noiembrie 2022 12:14

Dani Coman (43 de ani), fostul portar al Rapidului și al naționalei României, a vorbit despre plecarea lui Nicolae Dică de la FCSB.

MM Stoica, managerul roș-albaștrilor, a dezvăluit că i-a recomandat lui Dică să lucreze mai puțin tactic, pentru a nu pierde atenția jucătorilor. Dani Coman consideră că, fără acest aspect bine pus la punct, echipele din România nu pot avea performanțe în cupele europene.

Dani Coman: „În România, dacă lucrezi tactic, ești dat afară”

„Am văzut că în România, dacă lucrezi tactic, ești dat afară. Nu te vor jucătorii, nu sunt mulțumiți. Dacă s-a ajuns să se vorbească că jucătorii sunt nemulțumiți că se lucrează tactic, înseamnă că avem o mare problemă. A fotbalului românesc. Mă refer la ce s-a întâmplat cu Nicolae Dică la FCSB.

Când am jucat cu Rapidul în cupele europene, Răzvan lucra tactic la 4 antrenamente din 7. Aveam noi vreo șansă, din punct de vedere valoric, dacă nu stăteam bine în teren, dacă nu lucram tactic, dacă nu eram bine pregătiți fizic și mental? Aveam vreo șansă cu Hamburg, cu Hertha, cu Șahtior? Nu aveam. Sau cu Steaua.

Am rămas cu un gust amar când am citit unele declarații, că Dică lucra foarte mult tactic și jucătorii erau nemulțumiți. Asta înseamnă fotbalul modern. Să lucrezi tactic, să așezi echipa cât mai bine în teren, să nu oferi spații adversarilor. Fără disciplină, fără organizare de joc, fără pregătire fizică, nu ai cum să performezi. Sub nicio formă”, a declarat Dani Coman, potrivit Digi Sport.

MM Stoica i-a recomandat lui Nicolae Dică să facă mai puține antrenamente de tactică

„Eu i-am spus lui Dică faptul că jucătorii își caută alibiuri, de-aia spun că lucrează tactic. El nu a abdicat de la principiul ăsta. Nu greșea, dar se întâmplă să ai jucători care să nu înțeleagă bine ce le spui, că nu sunt atenți. Nu zic de jucătorii noștri. Dar vorbești cu unul străin și nu înțelege și se uită pe cer după un avion decolat de la Otopeni.

Dacă tu lucrezi cu mine și nu vrei să mă asculți, înseamnă că ori ai ceva cu mine, ori te crezi mai presus decât mine. Când echipa nu joacă, trebuie să mai schimbe ceva”, a declarat MM Stoica la Orange Sport.

Nicolae Dică, ex-antrenor FCSB: „E normal să lucrez tactic”

Nicolae Dică i-a răspuns lui MM Stoica și a dat exemplu unui antrenament în care nu era inclusă partea tactică, în direct la TV.

„Singurul om cu care am avut o discuţie despre partea tactică a fost cu MM. În rest, niciunul din staff nu mi-a spus nimic despre acest lucru. Pintilii mi-a spus doar de faza fixă. Nu făceam zilnic tactic. Dacă vreți, vă zic programul, îl am şi pe telefon.

Am găsit un antrenament: încălzire, circulaţia mingii, finalizare, viteză, joc de posesie şi joc. Fără tactic, da? E normal să facem și tactică, crezi că nu e normal să faci tactică? Din punctul meu de vedere, e normal.

Şi voi face în continuare, că voi face 20 de minute, 30 sau 50, voi vedea. Am făcut 26 de minute tactic defensiv în antrenamentul respectiv despre care vorbea MM. Aveam zile când făceam defensiv şi zile când făceam ofensiv. Eu aşa lucrez, e normal să lucrezi aşa”, a explicat Nicolae Dică la Orange Sport.

Gigi Becali, patron FCSB: „Pintilii mi-a spus că jucătorii vor mai mult cu mingea”

Gigi Becali, patronul FCSB, a dezvăluit că Nicolae Dică s-a supărat pe Mihai Pintilii, după ce finanțatorul roș-albaștrilor l-a presat pe Pintilii să-i spună ce nu funcționează, în opinia lui, la echipă.

„E adevărat, mi-a spus Pintilii că nu e în regulă să se facă chestii tactice timp de 45 de minute, că jucătorii vor mai mult cu mingea”, a spus Becali.

Popadiuc despre experiența la FCSB: „Îmi pare rău că nu am vorbit cu Rădoi”

Citește și:

MM Stoica anunță ce urmează la FCSB: „Cred că vom merge pe această variantă” » Cine ar urma să pregătească echipa

Mihai Stoica a pus 8 jucători de la FCSB în cel mai bun „11” al sezonului: „L-au ales jucătorul anului!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
roalbastru
roalbastru  •  19 Noiembrie 2022, 19:46

Pai da, asta inseamna fotbalul MARE sa lucrezi tactic, dar noi sunte fotbalul mic pitic, diferenta se vede cel mai clar la salarii. Cate procente peste salriile din Ro, atatea procente din antreanmaent pentru tacatica pot accepta cei de afara. De ce? Pentru ca creier

Vezi toate comentariile (1)
Comentează