LIGA 1  ·  GSP LIVE

VIDEO Rapidistul Daniel Niculae, iritat în direct de trecutul său la Dinamo: „Pe vremea aia nu făceam diferența între Bine și Rău”

Daniel Niculae
Daniel Niculae

Articol de - Publicat joi, 09 iulie 2020 14:07 / Actualizat joi, 09 iulie 2020 14:30

Daniel Niculae (37 de ani) a vorbit în direct la GSP Live despre perioada petrecută la copiii lui Dinamo, între 1992 și 1995. Dialogul despre prima echipă care apare în legitimația sa de fotbalist l-a amuzat și l-a iritat în egală măsură pe campionul României din 2003 și 2016.

 În interviurile acordate, Ionuț Chirilă - antrenorul care a câștigat titlul cu echipa de tineret a Rapidului la finele anilor ’90 - a povestit despre modul în care l-a recrutat pe fostul junior al lui Dinamo, Daniel Niculae: 

„ Daniel Niculae a venit la mine cu ghetele în spate, la Laromet, și mi-a spus: «Dinamo m-a dat afară, mă primiți și pe mine?»”.  

În direct la GSP Live, Niculae a vorbit despre începuturile sale în fotbal și despre condițiile precare în care și-a făcut junioratul atât la Dinamo cât și la Rapid: 

„Ehhh, nu am venit cu ghetele în spate. Am început într-adevăr fotbalul la Dinamo când nu făceam diferența între Bine și Rău (râde). Aveam pe cineva în familie care susținea Dinamo, aveam și o altă parte care susținea Rapid. Cel care susținea Rapid m-a îndreptat spre Giulești. Nu e vorba despre tatăl meu, el nu a avut treabă cu fotbalul, nu i-a plăcut, nu era microbist.  

Pe vremea aia, nu aveai alternativă. Jucam fotbal mereu, dar trebuia să-l găsești pe băiatul cu mingea. Am avut mingi de toate felurile, am avut o minge trimisă de tatăl meu din străinătate, am dormit cu ea. Mi-a trimis ghete și un Tango alb cu negru, minge clasică. Dormeam cu ea, mă jucam, dormeam, mă jucam. După o săptămâna nu am mai avut nici ghete nici minge. S-au stricat, mingea s-a spart"

- De ce ai plecat de la Dinamo? 
- Mi-am dat seama că nu e locul meu acolo. Nu e vorba de ignorat, dar mi-am dat seama că locul meu e în altă parte. Mergeam la meciuri în Giulești cu prietenii din cartier. Era generația cu Stelea, Vlădoiu, Iovan, apoi a venit generația aia din 1997-1999 pe care eu am considerat-o cea mai bună din istoria clubului. 

 Întrebat despre posibilitatea ca Dinamo să retrogradeze în anul în care Rapid are șansa să revină în Liga 1, Daniel Niculae s-a iritat când clubul din Ștefan cel Mare a fost numit “prima echipă din carieră”.  

„La Dinamo, nu aveam nici măcar logoul clubului pe piept. Cred că jucam cu tricouri aduse de Ionuț Lupescu de la Leverkusen. Aveam sponsor aspirina celebră. Am ajuns apoi la Rapid, unde aveam tricouri vișinii și mai aveam un rând de echipament de la Nurnberg"

- Deci și George Copos investea în copii și juniori… 
- (Pufnește în râs). A, nu! Nu!

Citește mai multe știri despre Dinamo: Veste uluitoare pentru Clanul Duduianu. “Regele Pian” nu a murit
Libertatea
Comentarii (5)
fcsb.in.b  •  12 Iulie 2020, 08:02

Bun. Si ce mare r a h a t turcesc a facut la Rapid!??...Nu tin minte sa joace vreo finala intercontinentala....

Mihai Dinu  •  10 Iulie 2020, 04:50

Ce va mai place sa bagati ´batul prin gard´ si in special, mai ales, indeosebi, mai tot timpul si in totalitate...cand este vorba de Dinamo! Pot intreba si eu: il pot da in judecata pe d-l I.Chirila pentru lezare, defaimare, jignire etc. a unui brand national cu lezarea imaginii? Demonstrat de voi si uite asa poate d-l Chirila contribuie la recuperarea restantelor financiare jucatorilor dinamovisti!

Costel Pisleaga  •  09 Iulie 2020, 23:58

*** bratu , nu ati avut loc la dinamo cand erati mici , oare dc !!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
Campionatul Mondial
Eurosport
17:00 Tenis, WTA
Turneul din Palermo
Digi 2, Digi 4
19:55 Europa League
Leverkusen Rangers
Digi 2, Look Plus, Telekom 1
19:55 Europa League
Sevilla - AS Roma
Digi 1, Look Sport, Telekom 2
22:00 Europa League
Wolves - Olympiakos
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
22:00 Europa League
Basel - Frankfurt
Digi 4, Look Sport, Telekom 2
Program TV complet

Liga 1