FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Daniel Pancu a găsit explicațiile pentru eșecul Rapidului cu Mioveni: „Oricât de bun ar fi antrenorul, sunt multe alte lucruri care pot face diferența”

Daniel Pancu
Daniel Pancu

Articol de GSP - Publicat marti, 17 mai 2022 10:55 / Actualizat marti, 17 mai 2022 11:12

Rapid a fost învinsă, scor 2-3, de CS Mioveni, și a încheiat play-out-ul doar pe locul 3, deși era mare favorită la câștigarea acestuia. Daniel Pancu (44 ani), fostul atacant al giuleștenilor, a comentat situația de la club.

  • Sepsi a încheiat pe primul loc în play-out, iar FC Botoșani pe locul secund. Rapid e la mâna lui Sepsi (dacă echipa din Sfântu Gheorghe va câștiga Cupa României) și a Federației;
  • Finala Cupei României dintre Sepsi OSK și FC Voluntari va avea loc pe 19 mai, pe noul stadion „Rapid-Giulești”;
  • Meciurile de baraj pentru Conference League se vor disputa pe 22 mai (semifinala dintre primele două locuri din play-out) și pe 29 mai (finala dintre Craiova și câștigătoarea semifinalei).

Pancu e de părere că principala problemă a rapidiștilor este lipsa mentalității de învingător, situația în care s-a ajuns din cauza absenței îndelungate de pe prima scenă a fotbalului românesc.

Petrescu pune condiții! Anunț drastic la petrecerea de titlu, chiar în fața patronului Varga: „Investiți pentru Ligă sau plec iar!”
CFR CLUJ
Petrescu pune condiții! Anunț drastic la petrecerea de titlu, chiar în fața patronului Varga: „Investiți pentru Ligă sau plec iar!”

Daniel Pancu, despre situația de la Rapid: „E vorba de mentalitate”

„Progres a fost alături de Adrian Mutu. Echipa a arătat foarte bine ca joc. În clasament însă, într-adevăr, nu e un progres. Aici e vorba despre o mentalitate care cu greu poate fi reconstruită. A început în 1997 cu Mircea Lucescu și a durat vreo 15 ani până a venit insolvența. Acum trebuie să existe răbdare, deși e greu să se întâmple asta la Rapid. Din punctul meu de vedere, lucrul cel mai greu de clădit este mentalitatea, iar asta nu ține doar de antrenor sau de jucători. 

Oricât de bun ar fi antrenorul și oricât de buni ar fi jucătorii, sunt multe alte lucruri care pot face diferența. Aseară (n.r. - luni) a fost un meci care părea câștigat de dinainte, cu o echipă (n.r. - Mioveni) care nu avea nimic de pierdut sau de câștigat. S-au prezentat la joc, s-au dăruit, au avut puțină șansă și iată că au reușit să câștige. 

Asta ține de tradiție, de mentalitate. Rapid a stat vreo 6 ani departe de Liga 1 și asta se vede. Să ne amintim și începutul de campionat. Multe meciuri fără înfrângere, fără gol primit, apoi o serie fără victorii, aici e vorba doar de mentalitate”, a declarat Daniel Pancu la Pro Arena.

Florin Manea, comparație între Mutu și Iosif: „Mare lucru nu s-a schimbat dacă tragem linie”

Citește și alte știri despre Liga 1:

EXCLUSIV „CFR are pedigree, e o forță!" » Fostul căpitan al clujenilor explică succesul echipei lui Dan Petrescu

Cornel Dinu atacă CFR Cluj după un nou titlu în Liga 1: „A câștigat chiorul în țara orbilor. Are un joc meschin”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  17 Mai 2022, 20:50

Mioveni s-a razbunat pentru sezonul dim Liga 2 al Rapidului când le-a luat locul de promovare! I-a asteptat dupa colt si i-a taxat ! Trebuie vazut si aspectul asta !

ucluj2011
ucluj2011  •  17 Mai 2022, 16:47
Postat de oskforever pe 17 Mai 2022, 15:35

e greu fara portar,daca punea o matura in locul lui moldovan era la fel

Măi postacu' de serviciu care repeți aceleași baliverne de câte ori ai ocazia: din cele 6 goluri din meciurile cu FCU Craiova și Mioveni , nici unul măcar nu a fost gol de portar.

oskforever
oskforever  •  17 Mai 2022, 15:35

e greu fara portar,daca punea o matura in locul lui moldovan era la fel

Vezi toate comentariile (5)
Comentează