FOTBAL  »  Superliga  »  CONDAMNARE

VIDEO + FOTO Dănuț Lupu, încătușat pe aeroport și preluat de autorități » Toate imaginile venite de la reporterii GSP

Sosire Dănuț Lupu. Fostul internațional a fost preluat de polițiști pe aeroportul din Otopeni (foto: Cristi Preda/GSP) +10   FOTO
Sosire Dănuț Lupu. Fostul internațional a fost preluat de polițiști pe aeroportul din Otopeni (foto: Cristi Preda/GSP)

Articol de , , - Publicat duminica, 08 octombrie 2023 14:44 / Actualizat duminica, 08 octombrie 2023 17:10

Dănuț Lupu (56 de ani) a revenit în această după-amiază în România și a fost încătușat de polițiști pe aeroportul din Otopeni, urmând a-și executa pedeapsa de 7 luni și 10 zile de închisoare, primită după ce a fost prins de două ori conducând fără permis ♦ Fostului fotbalist i-a fost anulat carnetul de șofer încă din 30 aprilie 2001, când a fost surprins la volan după ce consumase băuturi alcoolice.

Lupu a aterizat la Otopeni în jurul orei 14:40, cu un zbor din Dubai,  încătușat de polițiști, apoi scos în afara aeroportului și urcat în mașina de poliție, de unde a fost transportat la Penitenciarul Rahova.

Lupu și-a ascuns cătușele cu o haină bleumarin și nu a spus nimic în momentul în care a fost escortat de polițiști spre ieșirea din aeroport, printre zecile de jurnaliști. 

Sosire Dănuț Lupu. Fostul internațional a fost preluat de polițiști pe aeroportul din Otopeni (foto: Cristi Preda/GSP)
Sosire Dănuț Lupu. Fostul internațional a fost preluat de polițiști pe aeroportul din Otopeni (foto: Cristi Preda/GSP)
Sosire Dănuț Lupu. Fostul internațional a fost preluat de polițiști pe aeroportul din Otopeni (foto: Cristi Preda/GSP)
Sosire Dănuț Lupu. Fostul internațional a fost preluat de polițiști pe aeroportul din Otopeni
Sosire Dănuț Lupu. Fostul internațional a fost preluat de polițiști pe aeroportul din Otopeni (foto: Cristi Preda/GSP)
+6 FOTO

Fostul fotbalist a primit sentința pe 2 octombrie, iar tot atunci a declarat că nu se află în țară și va reveni la finalul săptămânii. În ziua în care a fost condamnat, Lupu a fost dat în urmărire de Poliție. 

Înainte de a reveni în țară, acesta a dat o declarație în care vorbea despre ce urmează pentru el. 

VIDEO. Imagini cu momentul reținerii lui Dănuț Lupu de către polițiști

Voi ajunge azi în România să mă predau, așa cum am promis. Vin din Dubai. Mă predau astăzi, pentru azi erau și biletele de avion de întoarcere. Sper din tot sufletul ca la aeroport să nu se facă spectacol și lucrurile să decurgă normal.

Eu îmi voi duce crucea, dar sper că voi fi lăsat să fac asta cu demnitate. Îmi voi ispăși pedeapsa pe care am primit-o conform legii. Din acest moment nu o să mai dau niciun fel de declarație și sper ca toată lumea să fie bine”, a spus Dănuț Lupu pentru Fanatik.

„Eu sunt plecat de o săptămână din țară. Mă întorc sâmbătă sau duminică. Și după mă voi preda. Am plecat să fac niște analize. Nu fug. Pot veni doar sâmbătă sau duminică. Când voi veni, mă vor aștepta la aeroport, cu flori (n.r- râde). Glumesc... Când vin în țară, mă vor lua de la aeroport. Când mă duc la frontieră și arăt pașaportul...”, spusese Lupu pe 2 octombrie.

CV Dănuț Lupu

  • Născut pe 27 februarie 1967, la Galați, Dănuț Lupu a fost unul dintre cei mai importanți jucători români din anii 90
  • A debutat în prima divize la Dinamo, pe 8 martie 1987, în Dinamo - FC Brașov 2-0
  • A mai jucat la Dunărea Galați, Panathinaikos, AE Korinthos, OFI Creta, sau Brescia.
  • Cele mai importante perioade din cariera sa le-a petrecut la Dinamo (1986-1990, 1995 - 1997 și 2000-2001) și Rapid (1993-1994, 1994-1995 ȘI 1997 - 2000)
  • Are 228 meciuri și 44 de goluri în prima divizie
  • Are două titluri de campion (1989-1990, cu Dinamo, și 1998-1999, cu Rapid)
  • A mai câștigat 3 Cupe ale României și o Supercupă
  • Are 14 meciuri la naționala României

Dănuț Lupu a fost încarcerat în Grecia și a încercat să se sinucidă  

În decembrie 2020, la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu, Dănuț Lupu a povestit momentele de coșmar din Grecia, când a încercat să se otrăvească în penitenciar. A stat două luni și jumătate în spatele gratiilor, a luat un pumn de pastile și a fost intubat timp de o săptămână.

- Ai făcut două luni și jumătate de arest? 
- Am făcut două luni și jumătate de închisoare. Chiar dacă în Grecia e lege că n-ai voie să ții mai mult de 30 de zile un om în arestul poliției. Când m-au arestat pe mine, coboram spre chioșc să-mi iau țigări. După 52 de zile m-au dus la penitenciar! Avocatul m-a lăsat și el baltă, a venit și mi-a dat banii înapoi, că vrea să trăiască liniștit, că are familie și copii și că nu vrea probleme. Vardinoianis, în anii ăia, făcea în Grecia ce voia el, precum Ceaușescu în România.

- Povestea că ai vrut să te otrăvești e adevărată? -
 Am luat un pumn de pastile, am încercat să mă otrăvesc! Nu e legendă. Am vrut să mă otrăvesc și am stat o săptămână intubat în spital. S-a speriat și Vardinoianis atunci, când a văzut că am luat-o cu capul. Mi-a trimis un avocat că mă scoate din arest dacă semnez o hârtie în alb. N-am vrut să semnez, a venit soția la mine... Până la urmă am semnat-o la ora 2 și la 2 jumate mi-au dat drumul din penitenciar! 

- Păi, și hârtia ce era? 
- Era că renunț la toate pretențiile financiare. Aveam încă 3 ani de contract. Totul a fost ca să nu-mi mai dea banii. 

- Se spune că la tine acasă se depozitau lucruri furate... 
- Eram șeful Mafiei românești din Grecia! În casă aveam un calculator al lui fi-miu, două haine de blană și două de piele. Atât! Unde să se depoziteze la mine lucruri furate? N-au găsit nimic! Cum venea lumea la mine să depoziteze când în complex

Un avocat specializat explică pedeapsa lui Dănuț Lupu

Gazeta Sporturilor a apelat la expertiza avocatului Florin Mircea, specializat în drept penal, pentru a explica modul în care a fost dată pedeapsa de 7 luni și 10 zile în cazul lui Dănuț Lupu

- Bună ziua, domnule avocat! Cum apreciați cazul lui Dănuț Lupu, un jucător român cunoscut, care se urcă la volan neavând permisul valabil și primește o condamnare de 7 luni și 10 zile cu executare. 
 - Bună ziua! Aș vrea pentru început să facem câteva clarificări față de unele lucruri pe care le-am mai citit în presă. Domnul Lupu nu a condus fără permis, asta e altă sancțiune, care e pedepsită mai sever, ci a făcut-o cu dreptul de conducere anulat anterior și aici pedeapsa e mai blândă.

- În ce sens?  
- În primul caz, cel al conducerii fără permis, încadrarea pedepsei e de 1-5 ani, iar în cazul domnului Lupu e de 6 luni - 3 ani.  În plus, am văzut că a mers și pe procedura simplificată a recunoașterii, și-a asumat vina pentru tot ceea ce s-a produs. Asta înseamnă că beneficiază de reducerea cu o treime din pedeapsă și încadrarea maximă poate fi de 4 luni-2 ani.

- E o pedeapsă mică sau mare?  
- În cazul de față la Apel a fost condamnat la 4 luni, deci minimum! Dar a mai avut o soluție de condamnare anterioară. Într-o condamnare dată de Judecătoria Focșani a avut o amânare de aplicare a pedepsei. Apoi i-au fost stabilite niște măsuri și obligații într-o perioadă de supraveghere de 2 ani. Ținând cont că fapta pentru care a fost acuzat s-a petrecut în acea perioadă, atunci decizia cu executarea nu a putut fi evitată. În cazul domnului Lupu s-au contopit cele două pedepse, cea de 6 luni dată la prima abatere cu noua pedeapsă stabilită. Practic s-a luat cea mai mare pedeapsă de 6 luni plus o treime din cea nouă săvârșită, astfel se ajunge la 7 luni și 10 zile. 

- Contează într-o astfel de pedeapsă faptul că domnul Lupu a mai fost acuzat și de furt, în trecut? Ar putea fi catalogat ca recidivist?  
- Exclus! Aici nu se pune problema de așa ceva. Recidivist înseamnă să comiți o altă infracțiune în perioada în care ai deja o condamnare. 

- I se poate mări pedeapsa dacă nu s-a prezentat la arest în cele 24 de ore pe care le are la dispoziție?  
- Nu e prevăzută nicio sancțiune pentru asta! Rămâne doar fapta pe care a făcut-o.

Două scenarii discutate pentru reducerea pedepsei

Avocatul a comentat și două scenarii referitoare la o posibilă reducere a pedepsei lui Dănuț Lupu: „În general, orice condamnat cu pedeapsă mai mică de un an, în cazul în care nu există alte condiții speciale, se află în regim deschis. Astfel poate să lucreze la o entitate privată dacă comisiile speciale de la penitenciar aprobă asta", a spus Florin Mircea. 

„Dacă înainte puteai avea 30 de zile reduse din pedeapsă pentru o carte scrisă, acum oricâte cărți ai scrie vei putea reduce doar 20 de zile în total", a mai spus avocatul.

Gigi Becali e gata să-l angajeze pe Dănuț Lupu la FCSB

 Omul de afaceri spune că decizia a fost una corectă, dar anunță că este gata să-l angajeze pe Dănuț Lupu la FCSB pe perioada în care este încarcerat. 

„Dacă ai condus fără permis, ce vrei? Să te ierte? Atunci conducem toți fără permis. Nu o să facă 7 luni. O să facă 3 luni de pușcărie. Ce mare lucru? Face 3 luni și jumătate. Se duce în regim deschis, la Jilava, și vine un prieten și îl ia și îl duce la muncă. 

Îl angajez eu. Fac cerere că vreau să îl angajez pe Lupu la FCSB. Că se pricepe la fotbal. Ziua să vină să lucreze la FCSB și seara să se ducă la pușcărie. O să fac. O să vezi. Îi trimit o mașină să îl ia la FCSB la ora 07:00, stă la birou la bază și seara merge să doarmă la pușcărie, că așa e legea Dar ce, i-a dat mult? Păi, atunci toți să conducem fără permis. De ce să nu meargă? i-a dat prea puțin. 

O să aibă regim deschis. Ziua lucrează, iar seara se duce acolo și doarme. Cum adică «Nu am carnet, dar conduc»? Păi, atunci pentru ce e carnetul? «Conduc fără carnet, nu mă interesează». Ginerele meu nu are permis, i-au luat permisul. I-am zis «Tată, ai grijă». Mi-a zis «Nici nu mă ating de volan. nici pe câmp, unde lucrez». Nu merge tată așa. Legea e lege și o respectăm”, a declarat Gigi Becali pe 2 octombrie.

Citește și: 

Reacția lui Ionel Dănciulescu după ce a primit rolul lui Dănuț Lupu: „Nu mă simt foarte confortabil”
CS DINAMO
Reacția lui Ionel Dănciulescu după ce a primit rolul lui Dănuț Lupu: „Nu mă simt foarte confortabil”
Explicațiile instanței pentru condamnarea cu executare a lui Dănuț Lupu » „Pericol social relativ ridicat”
Închisoare
Explicațiile instanței pentru condamnarea cu executare a lui Dănuț Lupu » „Pericol social relativ ridicat”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (68)
Adriann_1
Adriann_1  •  09 Octombrie 2023, 22:55
Postat de flick2020 pe 08 Octombrie 2023, 21:15

Mult mai bine fcsbist decat magnet ca tine. Miroase urat mereu cand apari pe aici.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

francescoli1974
francescoli1974  •  09 Octombrie 2023, 21:01

Nu serios,ii datorăm lui Becali coeficientul de țară?Dar rusinile cu Karagandy,Silkeborg,Alashkert, etc ,nu?Cine l-a oprit pe aromân să facă 10 pct în UCL la fel ca CFR?A făcut 10 pct dar în vreo 3 participări?!Altceva în afară de ode grețoase mai știi?

cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  09 Octombrie 2023, 17:08
Postat de lapusneanul pe 09 Octombrie 2023, 08:17

prostovane, ti-ai pus nickul cronicaruldefotbal și vrei ca fiul lui Iorgulescu sa fie arestat..ce treaba are sau a avut cu fotbalul ?

Nu ai inteles nimic! Mi as pierde vremea sa iti explic ! Ni l servesc astia pe Lupu si la Iorgulescu e pysa batista pe tambal! Despre ce fotbal vorbesti tu? Vorbim despre altele dar daca nu poti tine pasul cu subiectul incearca sa nubte bagi in seama. Ramai in lumea ta intunecata si limitata

Vezi toate comentariile (68)
Comentează