FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dario Bonetti la Dinamo » Salvator sau păcăleală? Principalele borne ale celui chemat să-i redreseze pe „câini”: CV modest, două trofee, scandaluri + Capitolul la care concurează cu Ionuț Chirilă

Articol de - Publicat luni, 12 august 2019 19:03

DINAMO // Dario Bonetti (58 de ani) e în pole position pentru preluarea lui Dinamo, italianul fiind așteptat în această seară la București pentru a pune punct ultimele detalii contractuale.

Considerat de foști jucători și suporteri drept un adevărat salvator, CV-ul lui Dario Bonetti e unul care, obiectiv vorbind, nu inspiră foarte multă încredere. Italianul a trecut doar pe la echipe modeste și nu a reușit să reziste prea mult la niciuna dintre ele. 

Dinamo, naționala Zambiei, ASA Târgu Mureș și echipe mici din ligile inferioare din Italia reprezintă singurele borne din portofoliul lui Bonetti, antrenorul așteptat să redreseze situația critică de la Dinamo.

Momentul Zambia + capitolul la care se aseamănă cu Ionuț Chirilă

Aventura de la naționala Zambiei, o echipă națională fără pretenții din Africa, e văzută de Bonetti drept un punct important de cotitură al carierei: în 2012, până să revină a doua oară la Dinamo, acesta a calificat echipa la Cupa Africii pe Națiuni, fiind demis imediat după îndeplinirea obiectivului. Ulterior, Zambia a câștigat ediția respectivă a Cupei Africii în fața Coastei de Fildeș: „S-a văzut și munca mea, simt că e și meritul meu”, spunea Bonetti la acel moment.

Dario Bonetti e fără angajament din 2016, când pleca după doar 3 etape de la ASA Târgu Mureș. Acesta și-a dat demisia în august, după ce fusese instalat în iunie: „La ASA e nevoie de timp, iar eu nu am acest timp”, se scuza tehnicianul în fața jurnaliștilor. Practic, traiectoria carierei lui Bonetti prezintă similitudini cu cea a lui Ionuț Chirilă, un alt antrenor pentru care o aventură scurtă la Târgu Mureș, avută în 2017, a fost ultima oprire în antrenorat.

Scandaluri cu șefii și două trofee

Dario Bonetti la Dinamo » Salvator sau păcăleală? Principalele borne ale celui chemat să-i redreseze pe „câini”: CV modest, două trofee, scandaluri + Capitolul la care concurează cu Ionuț Chirilă
Dario Bonetti și Patrick, fiul lui Cristi Borcea, în 2012

Dario Bonetti și Patrick, fiul lui Cristi Borcea, în 2012

În cazul în care venirea la Dinamo s-ar concretiza, italianul îi va antrena pe roș-albi pentru a treia oară în istorie. Acesta a venit prima oară în 2009, a fost antrenorul „Miracolului de la Liberec”, însă a plecat la doar câteva luni după acea calificare. A revenit în 2012, înlocuindu-l pe Liviu Ciobotariu, an în care a avut cele mai importante realizări, câștigarea Cupei și Supercupei alături de „câini”.

Cele două trofee câștigate n-au fost un imbold pentru sezonul 2012-2013. După un început de sezon catastrofal, Dorinel Munteanu i-a luat locul.

Plusul italianului în fața fanilor e reprezentat de curajul manifestat de Bonetti în diverse situații conflictuale apărute la Dinamo. Acesta n-a ezitat să înfrunte personaje precum Giovanni Becali sau Vasile Turcu, pe care i-a ironizat public, fără menajamente.

Capitalul imens de simpatie de care Bonetti se bucură în rândul suporterilor a fost construit tocmai prin declarațiile virulente pe care le-a avut la adresa șefilor: „Am fost criticat de o persoană care purta pantaloni scurţi când eu jucam o finală de Champions League (n.r. alături de Sampdoria, în 1992). Turcu vrea polemică, iar eu nu vreau să intru în polemică cu domnul Turcu... sau Porco, cum se zice? Practic, nu cunosc această persoană şi sunt interese pe care nu le cunosc”, spunea Bonetti despre Vasile Turcu, decedat între timp.

Dario Bonetti la Dinamo » Salvator sau păcăleală? Principalele borne ale celui chemat să-i redreseze pe „câini”: CV modest, două trofee, scandaluri + Capitolul la care concurează cu Ionuț Chirilă

Vezi și:

EXCLUSIV Ion Pîrcălab propune doi străini pentru banca lui Dinamo + atac la Rednic: „Unii zic că sunt dinamoviști, dar pupau steagul Rapidului”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
becalidinamovit
becalidinamovit  •  12 August 2019, 21:52

parca vine Dusan Jr..acum tot Bonetti in pole position ..bai frate b,punetiva la un consens voi astia cae o furati pe la stadioane ..acum spuneti ..cine e in finala cum spune marelmascaricibecali la digi sport ..e Uhrin sau Bonetti.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  12 August 2019, 20:21
Postat de demolarii pe 12 August 2019, 19:26

Eu cred ca raspunsul dat interpelări referitoare la rolul echipamentul in victoria de la Libere a contat mai mult pentru suporteri....a, și nu e impresariat de Ana-Maria, care a declarat ( poate Balanescu sau Negoita nu sunt la curent) ca i-a promis lui G Becali ca il va ajuta in șicanele impotriva clubului Dinamo......

Asa e bai demagogule . Vai cu hai cu mai de ani promise ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  12 August 2019, 20:18

Pai ce mai e de ales ! 10 August P ch . Sa vina multinationala

Vezi toate comentariile (7)
Comentează