FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO De ce a fost Contra dat afară de la Poli și cum îl ducea cu zăhărelul pe Marian Iancu: „Întotdeauna îl jonglam”

Cosmin Contra, despre perioada petrecută ca antrenor-jucător la Poli Timișoara
Cosmin Contra, despre perioada petrecută ca antrenor-jucător la Poli Timișoara

Articol de - Publicat luni, 08 iunie 2020 12:01

În direct la GSP Live, Cosmin Contra (44 de ani) a scos la iveală mai multe lucruri neștiute din perioada în care a evoluat ca antrenor-jucător la Poli Timișoara, în sezonul 2010-2011, și de ce a plecat după nici o jumătate de an. 

Contra a rezistat doar 4 luni în această funcție, timp în care a condus echipa 14 meciuri și a înregistrat 8 victorii, 5 remize și o înfrângere. Acesta a povestit la GSP Live cum încerca Marian Iancu, patronul lui Poli, să îi facă echipă, și cum reușea să îl ducă cu zăhărelul pentru a alege echipa așa cum vrea el. 

Contra: „Aproape că m-am dat cu capul de pereți”

Care a fost meciul decisiv, după care a decis să plece de la Poli: „A fost meciul de la Bistrița în care am făcut 3-3 și Burcă, actualul președinte de la Rapid, a fost eliminat a doua repriză. Am fost egalați pe final și imediat după meci, în autobuz, am primit un telefon de la Marian Iancu. Mi-a spus cum îmi permit eu să mă egaleze Bistrița, că trebuie să mă duc la școala de antrenor etc.

Atunci am avut o discuție mai aprinsă și am hotărât să plec, mai ales că nu am fost plătit cu niciun euro la Poli. Nu-mi păsa de bani, Poli e ceva sentimental. La acel moment, ca antrenor, eram un tip foarte coleric. Eram așa nervos după acel meci încât am fost la mine în cabină și aproape că m-am dat cu capul de pereți. Sunt ferm convins că dacă aș fi rămas atunci la Timișoara, câștigam campionatul”. 

VIDEO Contra povestește cum încerca Iancu să intervină asupra echipei

Contra e de părere că el putea să realizeze eventul cu Poli Timișoara, datorită emulației și unității care se crease în jurul lui, în vestiar. În schimb, acesta a explicat la GSP Live motivul pentru care Poli nu a bifat niciun trofeu de campioană sub patronatul lui Iancu. 

„Poli nu a luat titlul cu Marian Iancu pentru că avea obiceiul ăsta. Când mă întâlneam cu el, nu știu cine îl ajuta, dar avea pregătite 3-4 formații sau sisteme de joc ale Timișoarei. Avea întotdeauna răspunsul pregătit la fiecare, de ce pui un anumit jucător într-o poziție etc. Dar eu întotdeauna îl jonglam, după ce îl ascultam «Da, e interesant». Venea sâmbătă și luam decizia pe care o credeam că trebuie să o iau. Echipa era făcută așa cum voiam eu. Un antrenor trebuie să învețe din greșelile pe care le face, așa devine un antrenor mai bun. Când el își dă seama unde a greșit. Dacă ai pe cineva care îți spune pe cine să bagi și ce schimbări să faci, când vei deveni un antrenor mai bun?”

Citește și alte știri de la GSP Live:

Cosmin Contra, detalii despre spaniolii care vor să cumpere Dinamo: „Am vorbit cu Melero și am aflat ceva”

Adevărul despre insuccesul jucătorilor U21 la naționala mare: „Nimeni nu înțelege asta. Sunt dependenți de telefoane”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
iri_
iri_  •  09 Iunie 2020, 20:59

Dica, care Dica? Acum cel mai bun si pe viata e Vintila!

bufnila
bufnila  •  08 Iunie 2020, 22:41

sincer prefer o gluma de antrenor ca contra decat toti sclavii lui becali. ce mai face dica? parca era cel mai bun de pe trei continente.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close