LIGA 1  ·  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV VIDEO Poveste senzațională. De ce a ținut Dan Puric cu Columbia în 1994: „Eram cu o babă în mașină și au intrat derbedeii ăia”

Dan Puric în studioul GSP
Dan Puric în studioul GSP

Sambata, 29 Februarie, 12:27

Dan Puric, unul dintre cei mai cunoscuți actori, eseiști și regizori din România, a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, pe GSP.RO.

„M-am uitat mereu când a fost miză națională. La fotbal sau la tenis. Îmi aduc aminte momentul glorios cu Steaua, cu Duckadam. N-ai cum să nu solidarizezi. A fost și meciul România - Columbia, dar eu am ținut cu Columbia. Eram în mașină cu o babă. Era vară, cald și-au intrat derbedeii ăștia: «Ro-mâ-nia! Ro-mâ-nia!». Să rupă scaunele, să zguduie autobuzul. Când am văzut cât de vulgari sunt, eu am ținut cu Columbia. Eu și cu baba!”, a povestit Dan Puric.

Dan Puric: „Agresivitatea n-are ce căuta în sport!"

Dan Puric a continuat: „Nu-mi plac manifestările grobiene cu bătăi, mi se par de joasă speță și nu au legătură cu caracterul sportiv. Sigur că o galerie este minunată ca să inducă o stare, dar când se ajunge la violență sunt subspecii! Agresivitatea n-are ce căuta în sport!".

Rugat de Ovidiu Ioanițoaia să răspundă la întreabrea " De cine vă place cel mai mult?", Dan Puric a răspuns: "Ilie Năstase mi-a plăcut fantastic. Un mare artist! Ilie a fost un artist, a fost imprevizibil pe teren, a fost un geniu. L-aș distribui în Arlechino pentru că este un neastâmpărat. Mie îmi place cum strică regulile unui joc. El nu câștiga la fileu, el făcea un spectacol. El mereu a fost un spectacol. Chiar și în viața privată face spectacol pentru că e un om liber!".

"Mircea Lucescu e un tip echilibrat. Pe el l-aș face regizor. El știe să gestioneze extraordinar. E un bun strateg. Omul ăsta are un echilibru, este fantastic. Dintr-o fracțiune de secundă îmi dau seama că el poate să pregătească o armată. Are un talent românesc extraordinar. Are o inteligență armonică. Iar Nadia Comăneci este o stea! Trebuie să stai mult cu ochii pe cer ca să mai prinzi una"
Dan Puric

Citește alte știri cu Dan Puric la „Prietenii lui Ovidiu”:Era închis nevinovat, în timp ce adevăratul criminal a rămas liber și a continuat să ucidă. De ce a recunoscut că a violat și ucis o fetiță de 13 ani, 20 de ani a stat în pușcărie

Libertatea

Comentarii (17)

mandpv964  •  29 Februarie 2020, 21:41

Ptr glezne fine, adica pentru tembelii care nu stiu, nici nu - i intereseaza cine le - a fost "tac - su mare" Dan Puric este un om care simte romaneste... Voi??... Niste tenii....

Daniel Irimescu  •  29 Februarie 2020, 18:42

Mai Dane! Noi am prins vremuri glorioase cind poporul era educat ! Iti aduci aminte anii 70 ' Unul nu indraznea sa intre peste tine in masina ! Mai ales daca aveai o baba linga tine ! Acum educatia e la liber. Se numeste capitalism romanrsc

1cesare  •  29 Februarie 2020, 16:06

dan ... puric bolşevic :(

Vezi toate comentariile (17 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
18:30 Fotbal, Premieră

Rezumat Bundesliga

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1