FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV VIDEO. Andrei Burcă, cel mai în vogă fundaș român al momentului, a vrut să se lase de fotbal: „Intrasem la facultatea de construcții”

Articol de - Publicat joi, 26 martie 2020 15:01

Andrei Burcă (26 de ani), stoperul lui CFR Cluj, cel mai în vogă fundaș român al momentului din Liga 1, a dezvăluit la GSP Live una dintre poveștile neștiute din cariera sa de fotbalist.

Andrei Burcă și-a început cariera de fotbalist la Aerostar Bacău, apoi a continuat la SC Bacău. După două sezoane, au apărut probleme financiare serioase la club.

„La Bacău am avut un an ok, salariile nu se compară cu cele din Liga 1, deci trebuia să stau la părinți și să trăiesc din banii lor. M-am descurcat cât de cât în primii doi ani, dar în al treilea banii s-au sistat și am început să jucăm pe gratis. A fost ambiția noastră, a jucătorilor din echipă, de a prinde play-off-ul în Liga 2, să demonstrăm că avem valoare. Voiam să prindem contracte în Liga 1”.

De ce s-a desființat SC Bacău: „A ieșit cine nu trebuia”

Burcă a dezvăluit la GSP Live motivul care a stat în spatele desființării clubului din Bacău și de ce nu a primit niciun ban pentru ultimul sezon jucat.

„Au venit alegerile locale și trebuia să iasă un partid, dar a ieșit altul. Țin minte și acum că eram la nunta unui coleg de echipă, erau și cei din staff, președintele clubului, și când am văzut la 12 noaptea că a ieșit cine nu trebuie, s-a stricat atmosfera. Era așa o atmosferă neagră. Eu nu prea realizam ce se întâmplă, dar văzând că toți sunt supărați mi-am dat seama că e ceva grav.

Clubul depindea de un anumit partid politic. Primarul actual al Bacăului (n.r. Cosmin Necula) a sistat complet finanțarea, a zis că el nu are nevoie de fotbal. Aveam de primit vreo 8 luni de salariu, prime, iar domnul președinte ne-a spus că trebuie să renunțăm la toți banii dacă vrem să devenim liberi de contract”, a declarat Burcă la GSP Live.

Andrei Burcă a ales în ultimul moment Botoșaniul

Burcă a mai povestit cum a fost la un pas de a semna cu Foresta Suceava, dar în ultimul moment a fost contactat și convins de cei de la Botoșani.

„Am fost sunat de domnul Dorin Goian să merg la Suceva, am fost acolo cam o săptămână. Le-a plăcut de mine și trebuia să semnez. Dimineața m-am urcat cu colegii să merg la antrenament și, cu două minute înainte să ajung la teren, când trebuia să semnez și contractul, am fost sunat de domnul Popovici, fostul meu antrenor: «Ai semnat?». I-am spus că nu și mi-a spus să nu semnez că mă așteaptă domnul Șfaițer la Botoșani. La Suceava, în Liga 2, primeam mai mulți bani, dar mi-am dorit să merg la Liga 1, pentru a vedea dacă pot să fac față”. 

Burcă voia să se lase de fotbal și să devină inginer

Întrebat de către moderatorul GSP Live cum ar fi arătat cariera lui dacă ar fi mers la Suceava, Burcă a spus:

„Probabil că aș fi continuat jumătate de an la Suceava, vedeam dacă avem șanse să promovăm, dar oricum după prima jumătate s-au tăiat și acolo banii. Așa este când depinzi de consiliul local. Probabil că în iarnă îmi continuam studiile, aș fi stat să văd cum e treaba la Suceava, apoi mergeam la facultate. Eram intrat la facultatea de construcții din București. Era clar că luam o decizie de a mă lăsa de fotbal, m-aș fi gândit la viitorul meu, să am o meserie pentru a putea să îmi întrețin viitoarea familie”. 

Burcă: „Am intrat la liceul ăsta de tocilari, eu ce fac acum?”

După ce a stat timp de un sezon pe banii părinților, la SC Bacău, pentru că era neplătit, actualul fundaș al lui CFR Cluj s-a gândit să pună punct carierei de fotbalist și să urmeze studiile pentru a deveni inginer. Burcă a explicat că părinții au fost cei care l-au presat mereu să se țină de școală.

„Mereu părinții m-au bătut la cap cu școala, eu nu prea înțelegeam. Fiind mic atunci, ei m-au învățat și au avut grijă de mine. Când am dat examenul, în clasa a 8-a, trebuia să mă înscriu la liceu și toată lumea trecea prima oară cel mai bun liceu din oraș. Cel mai bun liceu era de tocilari, cel puțin așa era considerat la mine în cartier. Când au venit rezultatele, am intrat la cel mai bun liceu din oraș și când am văzut m-am supărat foarte tare, i-am spus mamei mele: «Numai din cauza ta am intrat la tocilari, eu care sunt sportiv. Am intrat la liceul ăsta de tocilari, eu ce fac acum?». Pe parcurs am văzut că a fost o alegere foarte bună” -Andrei Burcă, fundaș CFR Cluj

Citește alte știri din emisiunea GSP Live:

EXCLUSIV VIDEO Școala, dușmanul FCSB? Om de bază la CFR: “Faptul că am mintea educată m-a făcut să refuz FCSB”

EXCLUSIV VIDEO Cum a ratat CFR Cluj calificarea în grupele Ligii Campionilor: „Dan Petrescu ne-a avertizat, dar nu l-am crezut”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
nicolaedobrin
nicolaedobrin  •  28 Martie 2020, 01:13
Postat de Claude SH pe 27 Martie 2020, 22:49

Ce faci bre aici? Nu ai bani de reclama? Îți sunt urâte fetele tale de pe centură și vrei sa le promovezi ieftin?

Dar de ce nu-l baneaza? Sa inlocuiasca numele sitelui cu stelute si gata.

189254898748309
Claude SH  •  27 Martie 2020, 22:49

Ce faci bre aici? Nu ai bani de reclama? Îți sunt urâte fetele tale de pe centură și vrei sa le promovezi ieftin?

 •  26 Martie 2020, 20:45

*** - sitе minunat de întâlniri pеntru аdulții carе dоrеsс să găsеasсă un partеnеr care să fаcă seх

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează