FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Motivul real pentru care Edi Iordănescu nu vrea să-i dea replica lui Gigi Becali, deși acesta l-a atacat constant în ultimele săptămâni

Edi Iordănescu // FOTO: Imago +1   FOTO
Edi Iordănescu // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 ianuarie 2021 13:04 / Actualizat vineri, 08 ianuarie 2021 14:28

În ultimele zilele, Gigi Becali, a început din nou să apară la televizor și să comenteze subiectele la zi din fotbalul românesc. Dar și să trimită săgeți împotriva adversarilor din Liga 1.

Edward Iordănescu (42 de ani), noul antrenor al campioanei CFR Cluj, a acordat primul interviu din 2021, la scurt timp după ce echipa sa a remizat în amicalul cu Gaz Metan Mediaș, scor 1-1. Tehnicianul și-a exprimat încă din primele zile ale anului marea sa nemulțumire: faptul că pauza competițională e mult prea scurtă, iar condițiile de pregătire de la Cluj lasă de dorit. Spre deosebire de FCSB, care se pregătește în Turcia, CFR s-a văzut nevoită să pregătească reluarea campionatului în România. 

Ei cred că un campionat se poate lua cu șmecherii. Bă, campionatul nu-l iei cu Istvan Kovacs! E puternică și CFR, dar Dumnezeu face dreptate. Lui nenea Edi nu-i convine că s-a antrenat în mocirlă. Nu se pune el cu Becali.
- Gigi Becalim finanțatorul FCSB-ului, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”

Becali, despre Iordănescu: „El nu poate stăpâni o echipă ca CFR"

Edi e posibil să fie mai talentat, dar nu poate… Chiar dacă ar vrea să fie, nu poate… Ca să fii sever cu o echipă trebuie să îți permiți. Adică, să poți să o stăpânești. Edi e mai bun specialist, dar nu poate stăpâni echipa. Echipele mari nu le poate stăpâni. El se chinuie, dar nu poate. Poate peste 3, 5, 7 ani, nu știu. Dar, la ora asta, el nu poate stăpâni o echipă ca CFR. Mă refer la severitatea lui. Ca tehnică de joc, chiar e mai bun ca Dan Petrescu
- spunea Becali, înainte de Revelion la ProTV

Edi Iordănescu a zis cum trebuie să fie eficientă munca de la noi şi că nu este telecomandă. Lasă că stă fără telecomandă. El nu a antrenat decât Gaz Metan şi două săptămâni la CFR şi vorbeşte de alţii. Ai antrenat doar la CFR două săptămâni şi odată la Gaz Metan. Ce să faci? Ne dai lecţii nouă?
- Gigi Becali, patron FCSB (în iulie 2020)

De ce tace Iordănescu? „S-a jurat că nu va comenta nimic!"

Dar care este motivul pentru care Iordănescu nu apare și nu-i dă nicio replică lui Becali, așa cum făcea în trecut? 

Sursele Gazetei au dezvăluit că Edi Iordănescu e decis să nu mai comenteze absolut nicio declarație a finanțatorului FCSB, asta după ce patronul roș-albaștrilor i-a ajutat familia în urmă cu câteva luni. Când Anghel și Valeria Iordănescu au fost infectați cu Coronavirus, latifundiarul s-a ocupat de refacerea cât mai rapidă a acestora.

„Atunci când părinții lui Edi au fost infectați cu Coronavirus, Gigi Becali s-a ocupat de absolut tot. Le-a trimis medici și medicamente să se trateze și să scape cât mai repede de virus. Dacă Anghel Iordănescu se afla la București, Becali a trimis medici și asistente la Breaza, acolo unde era mama lui Edi. Să o vadă, să o consulte și să fie tratată. Au primit medicamente de la Becali, iar din acel moment Edi s-a jurat că nu va comenta nimic, chiar dacă o să fie criticat și atacat de către Becali. Mai ales că CFR Cluj se află într-o concurență acerbă cu FCSB pentru titlul de campioană”, a dezvăluit pentru GSP.RO, un apropiat al tehnicianului de 42 de ani. 

Edi Iordănescu a bătut FCSB pe unde a prins-o

Edi Iordănescu mai are o performanță greu de egalat. A reușit să o învingă pe FCSB cu fiecare echipă pe care a antrenat-o în Liga 1. A fost „principal” la Pandurii, Astra, Gaz Metan Mediaș și CFR Cluj. Cu toate acestea, a repurtat câte un succes în meciurile de campionat cu FCSB. Cel mai clar, 4-0 pentru Mediaș în vara lui 2009. Acum, pe final de 2020 a reușit iar să o bată pe FCSB, 2-0 la Cluj.  

Mai mult, Iordănescu e în fața unui alt obiectiv important. Să acceadă cu CFR în play-off! Astfel ar bifa a 4-a prezență în această fază a campionatului cu 4 echipe diferite. Prima a fost Pandurii, în 2015-2016, apoi Astra, în 2017-2018, după care Gaz Metan în sezonul trecut. 

Edi Iordănescu a debutat ca „principal” la FCSB

Edi Iordănescu are în Liga 1 131 de meciuri în calitate de antrenor principal. Deși prima echipă de Liga 1 pe care a preluat-o ca tehnician a fost Pandurii, în ianuarie 2015, debutul său ca tehnician pe prima scenă s-a produs mult mai înainte, chiar pe banca lui FCSB! Se întâmpla în septembrie 2010, după ce Ilie Dumitrescu își anunțase demisia.

Iordănescu jr. era secundul său și a fost rugat de Gigi Becali să conducă echipa timp de o săptămână, până când va fi adus un nou antrenor. Edi a calificat echipa în „optimile" Cupei, 1-0 cu CFR Craiova, după care a fost "principal" și la deplasarea de la Galați, 0-1 cu Oțelul. Apoi, a fost instalat Lăcătuș, iar Edward a continuat să fie secund. 

VIDEO Edward Iordănescu a răbufnit, după primul amical din 2021: „Suntem dezavantajați, ne antrenăm în noroi! Asta mă supără cel mai tare”

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Dezvăluiri despre cum lucra Petrescu la CFR: „Punea presiune și pe conducere!” » Cum e văzută aducerea lui Iordănescu: „Ce, acum e altul?”

După Xavi și Mbappe, Gigi Becali l-a găsit și pe noul Hagi : „Eu zic că va fi al doilea geniu în România, după Gică”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
doar..titi
doar..titi  •  09 Ianuarie 2021, 10:46
Postat de Gabriel Miulescu pe 08 Ianuarie 2021, 17:16

Ziaristii lui peste, debitati numai prostii, adica Anghel Iodanescu , care e un nume in fotbalul romanesc si o personalitate, avea nevoie de .......cum il cheama, ca imi scapa numele! Chiar nu va jenati de loc?

dap ... il si vad pe ''tata puiu'' ... care ''e un nume''' , pupand vreo doua trei icoane , sa treaca covidu !!!

doar..titi
doar..titi  •  09 Ianuarie 2021, 10:42
Postat de Sandu Pintilie pe 08 Ianuarie 2021, 15:31

O vorba din batrani spune ca pe prosti sa nu-i contrazici si de *** sa fugi! Edi tace si a fugit departe de Pipera!!

bine tata ...ai dreptate , nu te contrazic !!!!

doar..titi
doar..titi  •  09 Ianuarie 2021, 10:40
Postat de 1745flo pe 08 Ianuarie 2021, 15:45

Edy Iordanescu probabil ca nu vrea sa se coboare la mintea oricui!

HAHAHAHAHAHA!!!pisoi ..''la mintea lui '' spui .... pai de ce nu s-a jurat ca nu-l mai cere pe kovacszyy ...la mintea lui ??!!!HAHAHAHAHHA!!!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează